Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

P84a95v97e46l 42R24u56s92ý

14. 7. 2013 12:00

Nikoliv, otec za milou zpravidla neodchází s dětmi s tím, že děti mohou být šťastné, jen když on bude šťastný. Tento argument skutečně v drtivé většině používají právě matky.

0 0
možnosti
AV

S dětmi sice neodchází, ona by je ta milá taky hnala, ale argument, jak děti zajisté budou šťastnější, když bude každý z rodičů mít svůj pohodový vztah, než aby žily v dusné atmosféře, kde se rodiče kvůli nim obětují a zůstanou spolu, používají zrovna tak.

1 0
možnosti
MK

Jj máte pravdu, ale co s tím teď? Děti jsou na světě, maminka je zpracovává, že zlý tatínek se jim nevěnuje a tak bude lepší, když se rozejdou a všem bude lépe bez tatínka... A z vlastní zkušenosti Vám můžu sdělit, že mě bodlo u srdce, když mi vnučka nedávno řekla, že se těší, až se tatínek od nich odstěhuje, protože už se s maminkou aspoň přestanou hádat. Přitom miluje oba. Je mi smutno.

1 0
možnosti
Foto

J54a10n67a 51M59a14j66o95v58á

13. 7. 2013 23:54

Miriam, jen asociace na to, co píšete - dceři byly asi tři roky, jeli jsme na výlet. Vyblbovali jsme se a jako hádali. Čert ví o co, možná o druh zmrzliny, fakt to byl fór. Pak se manžel otočil, že jde zpět na vlak a já "uraženě" kráčela dál. Po chvíli jsem se otočila. Malá, blonďatá holčička stála na stejném místě odkud jsme se vydali různými směry, nevěděla za kým jít a natahovala. Vrátila jsem se k ní, zavolala tátu a vše bylo OK.

x

Za pár let už ne. Ale tu malou, natahující holčičku, jsem měla celou dobu před očima...a tou vzpomínkou se řídila.

3 0
možnosti
JS

J50a54n 50S88t36i95f80t85e60r

13. 7. 2013 22:31

Je to smutný příběh, asi za nám stojí osobní zkušenost. Přeji Vám hodně síly, abyste našel pokoj. Jenom malá připomínka: pokud používáte přechodníky, nikdy nelze napsat o muži ... doufajíc. To je tvar pro ženský a střední rod. Muž pouze ...doufaje.

1 0
možnosti
Foto

Byla jednou jedna hodná maminka, která se pečlivě starala o svou dceru, zatímco tatínek vydělával peníze a budoval karieru. Nebyl doma, když měla dceruška horečku, ani když dostala první pětku, ani když se poprvé zamilovala. Ano, díky tatínkovým penězům měla hezkou aktovku a mohla chodit do kroužku. Manželství tatínka a maminky se bohužel rozpadlo. Dcera zvyklá na výchovu maminky, vůči které tatínek neměl do rozvodu výhrady, najednou byla nucená poslouchat v některé dny jenom jeho a jeho rodiče. Smutná a zmatená z rozvodu rodičů, ze změny životního stylu, ze svého dospívání, občas reagovala neadekvátně. Můžeme se jí divit ? X Dítě se nikdy nevzdá rodiče, který dítě miluje. My dospělí, musíme zatnout zuby a mít pochopení pro naše zmatené děti, kterým jsme rozvodem ublížili. A je jedno, ne čí straně je vinna.

7 1
možnosti
Foto

J75a35n94a 66M18a59j95o94v25á

13. 7. 2013 21:46

Co z toho plyne? Jaká je tedy v tomto případě role rodičů po rozpadu manželství?

0 0
možnosti
PR

P32a94v49e18l 29R30u25s61ý

13. 7. 2013 19:44

90% prvních rozhodnutí o svěření do péče je ve prospěch matek. To samo o sobě hovoří o nesprávnosti systému.

Bohužel rozhodování soudů je pořád tragické navzdory poměrně dobrým zákonům. A z toho pramení i rezignace otců o nějakou péči usilovat. Navíc dnes mstivá matka dokáže otce i ekonomicky zlikvidovat, když po vyměření výživného otec přijde o práci, nemá šanci si nechat snížit výživné dříve než po měsících i letech soudních tahanic a během té doby může matka s pomocí exekutorů dostat otce do tak strašné ekonomické situace, že nemůže platit vůbec a po 4 nezaplaceních může skončit i ve vězení. Čímž netvrdím, že všichni neplatiči jsou chudáci, ale systém umožňuje matkám i slušného otce připravit nejen o dítě, ale i o existenci.

1 0
možnosti
Foto

No on takový neplatič alimentů dokáže matku taky celkem solidně zlikvidovat.. a že to bude asi častější případ ;-)

1 1
možnosti
AK

Mě to přijde fakt jednostranné 8-o A co třeba článek o tom, jak maminka byla ta Hodná a tatínek Ten zlý? To by byla diskuze ve stylu, co si paní vybrala, to má! 

Takže jednoznačně, pán při výběru partnerky a matky svých dětí měl použít mozek a né orgán o trochu níže :-P

2 0
možnosti
Foto

ona má málokterá nápis na čele...až mě přestaneš bavit... bude ze mě bestie;-)

1 0
možnosti
DM

Jj, tatínku, udělal jste chybu - špatný odhad - a je jedno, zda toho, co žena potřebuje, či výběrem ženy samotné.

2 0
možnosti
Foto

Všade v Európe je to bežné, že muži sú diskriminovaní pokiaľ ide o dieťa a pokiaľ matka zakáže styk s dieťaťom, sudkyňa sa väčšinou postaví na jej stranu.

Panuje totiž mylný názor, že otec nie je pre výchovu rovnako dôležitý ako matka. To je možno pravda vo veku ked matka dieťa kojí, ale výzkumy dokazujú, že deti, ktoré nemali dobrý vzťah s otcom majú viacnásobne väčšiu šancu, že skončia vo väzení, spáchajú samovraždu, dajú sa na drogy atď. Význam otca pri výchove je nenahraditeľný.

2 0
možnosti
BL

"Byl jednou jeden zlý tatínek, který nadevše miloval svou jedinou dcerku. Byl ochoten pro ni obětovat to nejcennější – odloučení od vlastní rodiny, rodičů, všeho přibuzenstva, kamarádů a odešel za zaměstnáním do zahraničí, jen aby si rodina udržela svůj životní standard a měla vše, na co si vzpomene." Možná tady milý tatínek udělal chybu. Možná kdyby se vykašlal na prachy a pitomej životní standard a místo toho zůstal se svou rodinou a věnoval jim svůj čas, nemusel jste tenhle příběh vůbec psát.

8 0
možnosti
Foto

J66a94n87a 34M73a19j61o24v86á

13. 7. 2013 15:24

No, nejspíš se tak tehdy v rodině rozhodli...oba.

1 0
možnosti
Foto

Je nesmírná škoda, když se dva dospělí lidé nedokážou rozumě dohodnout. Rozpadem manželství děti vždy trpí a rodiče by se měli snažit toto utrpení eliminovat. Někdy to žádá hodně sebezapření z obou stran, ale jde to! Ačkoli můj muž žije s jinou, jsme schopni společně s dětmi vyrazit na vodu, společně pogrilovat nebo vyrazit spolu na jejich besídku. Nikdy bych si nedovolila před dětmi o jejich otci mluvit negativně (ačkoli občas mi nelichotivá slova na jeho adresu běží hlavou :)) a upřímně bych spíš uvítala, aby měl otec na děti trochu více času. Vám přeji, aby žena přišla k rozumu... R^V

3 0
možnosti
Foto

J88a63n62a 34M89a35j25o14v32á

13. 7. 2013 13:56

Jste dobrá, to je fajn, to moc rozsypaných párů nedovede.

2 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1673x
Jsem člověk středního věku,který má širokě spektrum zájmů-od literatury,hudby,sportu až po cestováni a poznávání nových lidí,kultur.Začal jsem psát od 29.06.2013, tak doufám, že si mé články někdo přečte a případně je i ocení.Přeji všem to nejlepší a krásný den!

Seznam rubrik