Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Referendum o radaru – v žádném případĕ

Na serveru LN jsem si přečetl, že nenapravitelní bolševici, pomýlení pacifisté a agenti KGB sdružení pod hnutím Nezakladnám zahájili v Brdech předvolební kampaň proti výstavbě radarového zařízení.   

Jedním z požadavků hnutí Nezakladnám je vyhlášení národního referenda, podle hnutí by otázku národní bezpečnostosti neměli posuzovat a o ní rozhodovat odborníci, nýbrž běžní občané. V posledním čísle jejich periodika otiskli rozhovor s několika osobnostni, jejich názory mě utvrdili, že by tomu tak být nemělo. 

Osobnost první, Luděk Sobota: 

Nechápu jak naše vláda může za zády občanů vyjednávat s nějakým státem o umístění základny na českém území. Domníval jsem se, že jsme svrchovaný stát, ale asi nejsme. S umístěním radaru naprosto nesouhlasím. Už jenom proto, že jsem mírumilovný tvor a že do míst, kde má radar stát, jsem léta chodil pokojně sbírat houby. 

O výstavbě radaru začala jednat vláda CSSD, koaliční vláda v jednáních pokračovala a podepsala smlouvu. Obě vlády vzešly z legitimních demokratických voleb.  U jednáni o bezpečnosti státu nemohou být všichni občané a z logických důvodů nemohou být plně veřejná. Základny USA mají na svém území Japonsko, Německo, Velká Británie. Doufám, že ani L. Sobota nepochybuje, že tyto ekonomicky nejrozvinutější státy světa s vysokou úrovní demokracie nijak neutrpĕly na své svrchovanosti umístěním amerických základen. Spíše naopak. Upřímně věřím, že pan Sobota je mírumilovný člověk, i tak vypadá. Bohužel, ve světě je několik psychopatů, kteří vlastní jaderné zbraně, terorizují své vlastní občany, vyhrožují sousedním zemím. Radar není útočné zařízení je pouze prevencí, ochranou před kreaturami, kterým je přirozená mírumilovnost p. Soboty a většiny běžných občanů západní civilizace slabostí. Argument, že pan Svoboda nebude mít kam na houby považuji za scestnou.  

Osobnost druhá, Vilém Čok: 

Žádný radar, žádné války. Kdo by si na nás co bral? Radary ať si staví hlavní dozorce na svém písečku. Mám na mysli Spojené státy. 

Žádný radar, žádné války, rozpusťte armádu, oblečme si batikované hábity,vyzdobme se korálky a květinami, budeme bojovat bílými prapory. Co si na nás vzali němci v r. 39, co si a nás vzali rusové v r. 68. Ti první připravili o životy tisíce cechů a slovaku, ti druzí nám vnutili bolševickou ideoligii a za 40 let nás zruinovali.   

Osobnost třetí, Zdeněk Troška: 

Jsem proti všem základnám a radarům, jedno jestli americkým, ruským či vatikánským. Vadí mně neochota dialogu vyšších míst, úhybnost, mlžení a podávání kusých a nepravdivých nformací, tedy oblbování lidí, chcete-li. Ptal jsem se, jestli podobné zařízení také stojí 55 km od Washingtonu, Montreálu, Londýna, Bruselu. A proč ne, když je přeci tak bezpečné? A že se o tento americký dárek neperou ostatní státy v našem sousedství? Vadí mi, že má být umístěn v lidnaté části republiky mezi Plzní a Prahou, když pokud vím podobné radary se nacházejí na značně odlehlých místech. Proč nám američtí vědci a experti posílají svá stanoviska, ve kterých přiznávají a potvrzují, že sami zdaleka neznají všechny projevy a vliv tohoto zařízení na život vůbec? Proč tak bohorovně přehlížíme protestní hlasy z Ruska? Proč provokujeme? Není to opět to známé české zalíbit se mocným světa? Máme přece bohaté zkušenosti ? nejdřív klanění se Moskvě, teď všemu americkému? A pak je tu ještě jedna zkušenost, o které se moc nemluví ? Mnichov 1938, kdy nás přátelé ze Západu bez mrknutí oka hodili přes palubu. Na to všechno by se mělo myslet dřív, než bude pozdě. Protože pak tady vojska jiného státu zůstanou opravdu na věčné časy. 

Souhlasím, také bych radši svět bez radarů, raket, vojáků, násilí a válek. Aby všichni lidé světa žili v lásce a míru. Bohužel tomu tak není, nebylo a nebude. Ne naší vinou. A tak jak jsou policisté preventivně vyzbrojeni proti potencionálním živlům, tak i my musíme být kvalitně a dostatečně vyzbrojeni proti potenciálním nepřátelům. Pouze a jen  proto, aby jsme se v případe útoku mohli bránit. Co se tyká umístění radaru, CR je malý stát, nemá odlehlé, neobydlené oblasti. Radar “někde” stát musí, ve Spojených státech totožné zařízeni existuje. Lidé tam neumírají, dětem více hlav neroste a letadla tam nepadají. Proč Rusy provokujeme? Spíše bych se zeptal, proč se zase ohýbáme. Jsme suverénní stát, naše obrana je naše věc. Pokud smlouvu ratifikujeme, bude to dohoda dvou suverénních států a Rusku je do toho “kulové”, stejne jako jsou nam “kulove” ruske topoly. Pan Troška zmnil poklonkováni, resp. klanění dříve Rusku, teď Americe. Rusku jsme se neklaněli, Rusko nás ohnulo a 40 let přiráželo. Američané přicházejí s férovou nabídkou - chcete?, nechcete?, půjdeme jinam. Nikdo nás nenutí, nikdo nám nehrozí, vlastně ano,...Rusové…. Pokud se podle p. Trošky ohýbáme, pak je to pravě lavírováním, servilitou a strachem vůči těm, kteří s námi vždy jednali jako z poddanými. Američané to nikdy nebyli. Co se tyče historické zkušenosti z r. 1939, přes palubu nás hodili Francie a Anglie, ne Američané. Radarove základna bude stoprocentní zárukou, že se to již nikdy nebude opakovat.  

Prohlášení tří osobností,  které se veřejně vyjádřili k vystabe radarového zařízení v tisku - a proto by měli mít logicky dostatek odborných informací mě utvrzuje v tom, že obrana státu by měla být svěřena odborníkům. První se obává, že nebude mít kam chodit na houby, druhý se vyjádřil "žádné války, žádný radar" - běžte to říct Iranskym a Korejským psychopatům. Ten třetí se nechce pred nikym ohybat, ale pta se co na nasi obranu budou rikat Rusove?......  Zase se ohneme, ohneme se sami pred sebou.  

Jak se budeme bránit v případě útoku neřekl nikdo z nich.   

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Triska | neděle 26.7.2009 7:30 | karma článku: 26,75 | přečteno: 1142x
  • Další články autora

Michal Triska

Přátelé, děkuji Vám

Po hladkém průjezdu amerického konvoje Pobaltím a Polskem přišla na řadu Česká republika. Prokremelská propaganda zdatně podporovaná místními bolševiky a pátou kolonou vytvořila iluzi, že se snad budou muset američané českými hájí a lukami prostřílet. Že se matky pluku budou vrhat vlastními těly pod kola obrněných vozů a za každým kandelábrem se bude schovávat Vyvadil s molotovým koktejlem.

30.3.2015 v 2:15 | Karma: 25,67 | Přečteno: 697x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Že vám není hanba

Pan ministr obrany Martin Stropnický na dnešní tiskové konferenci u příležitosti průjezdu americké armády Českou republikou mimo jiné uvedl: "Jedná se o velice důležitý symbol. Symbol našeho spojenectví, členství v alianci. Otázka sounáležitosti a jednoty s touto obrannou aliancí".

27.3.2015 v 23:30 | Karma: 24,51 | Přečteno: 921x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Americká armáda projede ČR na motocyklech

Hejtman Judr. Hašek svou geopolitickou orientaci nezapře - vyslovil obavy, že přesun americké armády způsobí na silnicích zácpy. Přitom před časem vyslovil svou plnou podporu silničním motocyklovým závodům v Brně.

21.3.2015 v 22:42 | Karma: 15,73 | Přečteno: 434x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Chystal Zeman proruský puč?

26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

11.3.2015 v 21:32 | Karma: 27,01 | Přečteno: 728x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

chystal Zeman proruský puč?

26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

27.12.2014 v 20:50 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  15:37

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Vztahy s Českem jsou podle Posselta blízké. Na sjezdu varoval před nacionalisty

17. května 2024  6:15,  aktualizováno  15:10

Sudetští Němci si v příštích dvou letech chtějí společně s Českem připomenout 80. výročí konce...

Aktivisté si spletli lodě. Ta s municí pro Česko nakonec ve Španělsku nezakotví

17. května 2024  15:04

Protesty aktivistů a levicových stran proti vylodění lodi Borkum ve španělské Cartageně jsou zřejmě...

Policie řeší schvalování atentátu na Fica. V zahraničí vyhrožují státníkům

17. května 2024  14:33,  aktualizováno  14:57

Čeští policisté se budou dále zabývat dvěma z internetových příspěvků schvalujících středeční útok...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy