Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hrozi Spojenym Statum Americkym rozpad?

Prave jsem se vratil z demonstrace. Myslel jsem ze ty v r. 1989 budou ty posledni ktere zaziji, bohuzel.

Po mejdanu, ktery nastal po zvoleni Baracka Obamy prichazi migrena. Vice a vice americanu si zacina uvedomovat, ze dluh ktery zanecha vlada Baracka Obamy bude muset nekdo zaplatit.  Zatimco vlada oznamila, ze v souvislosti s ekonomickou krizi vidi svetlo na konci tunelu, mnozi se obavaji, ze jde o svetla z protijedouciho vlaku. 17 trilionu (americkych) dolaru narodniho dluhu zatizi americany a deti jejich nenarozenych deti. 

Horkou pachut zanechala v mnohych americanech take prvni zahranicni navsteva. Evropa uvitala Baracka s nadsenim, konecne prezident ktery nevalci, nevyhrozuje, vypada inteligentne a dokonce se omluvil. Spousta americanu si ale kladla otazku, zac? Projev v Praze se musel libit zejmena Rusum, Severokorejcum a Ahmanidejadovi. Pominu medovy predkrm o Masarykovi, Ceskych imigrantech v Chicagu aj, ktery je proste slusnosti a rika se vzdy a vsude, jen s jinymi jmeny a souvislostmi. Urcite by se rad zeptal, proc CR stahuje vojaky z Afghanistanu, ci zajmy haji prezident CR a jak muze premier CR nazvat jeho genialni plan na zachranu ekonomiky cestou do pekel. Nemohl, protokol je protokol. Gro projevu samotneho byl mimo misu. Vize o bezjadernem svete v dobe, kdy Severni Korea testuje balisticke strely, Iran obohacuje uran a Al Kaida s Talibanem busi na dvere jaderneho Islamabadu neni na miste. Snad jen pripomenu, ze vychodni Evropa neni svobodna diky odzbrojeni, napoak. Sovetsky svaz zkolaboval pri zavode ve zbrojeni prave s USA. Bohuzel nezijeme v idealnim svete a pro nektere psychopaty je ochota k jednani znamkou slabosti. Vcerejsi vyhosteni inspektoru jadrenych zarizeni ze Severni Koree je toho dukazem. Pri nasledne navsteve Saudske Arabie se B. Obama ohnul pred sejkem tak hluboce, ze by mohla anglicka kralovna zavidet.

Prizen medii musi zavidet novemu prezidentovi ten byvaly, G. Bush. Za jeho vlady se americka mainstream media bavila donekonecna jeho prebrepty, kazdodenne ukazovaly rakve s ostatky americkych vojaku a pocitali kolik stihnul utratit. Naopak Obamovic jsou milacky medii.  Ty se staraji predevsim o to, co ma Mrs. Obama noveho v satniku, jak hluboko na zahrade Bileho domu zasadila mrkev, nejnoveji je hvezdou TV stanic Obamicuv portugalsky vodni pes Bo. Lod ma diru v pridi a hudba stale hraje. 

Amerika byla po desetileti mekkou imigrantu z celeho sveta.  Nizke dane, nevmesovani statu do veci obcanu,  minimalni statni sprava a byrokracie - to vse cinilo ze spojenych statu zemi prilezitosti pro kazdeho kdo byl ochoten tvrde pracovat. S triliony dolaru narodniho dluhu se USA zmeni, dluhy bude muset nekdo zaplatit a Barack Obama to nebude. Budou to obcane spojenych statu.

Dnes probehlo ve vsech statech unie stovky demonstraci. Desitky tisice lidi na stovkach mist protestovalo proti dalsimu zadluzovani a danove politice vlady. V Texaskem San Antoniu tisice lidi skandovaly "vystoupit z Unie". Guverner Texasu Rick Perry prohlasil: "Dost je dost, federalni vlada se stala despotickou, despotickou ve sve velikosti, vmesovanim do zivota obyvatel a vmesovanim do naseho statu Texas". Dale prohlasil, ze nespokojenost obcanu statu Texas se muze dostat do bodu, kdy budou chtit z unie vystoupit. S ostrou kritikou federalni vlady vystoupili guverneri Jizni Karoliny a Lousiany. 

Je predcasne spekulovat o rozpadu unie. Pokud se vsak B. Obamovi nepodari ekonomickou krizi uplatit, vyvoj v USA muze byt nepredvidatelny. Narodni bezpecnostni urad dnes vydal prohlaseni, ve kterem upozornuje na radikalizaci pravicovych skupin, vcetne veteranu Iracke valky.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Triska | čtvrtek 16.4.2009 8:00 | karma článku: 20,43 | přečteno: 1338x
  • Další články autora

Michal Triska

Přátelé, děkuji Vám

Po hladkém průjezdu amerického konvoje Pobaltím a Polskem přišla na řadu Česká republika. Prokremelská propaganda zdatně podporovaná místními bolševiky a pátou kolonou vytvořila iluzi, že se snad budou muset američané českými hájí a lukami prostřílet. Že se matky pluku budou vrhat vlastními těly pod kola obrněných vozů a za každým kandelábrem se bude schovávat Vyvadil s molotovým koktejlem.

30.3.2015 v 2:15 | Karma: 25,67 | Přečteno: 697x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Že vám není hanba

Pan ministr obrany Martin Stropnický na dnešní tiskové konferenci u příležitosti průjezdu americké armády Českou republikou mimo jiné uvedl: "Jedná se o velice důležitý symbol. Symbol našeho spojenectví, členství v alianci. Otázka sounáležitosti a jednoty s touto obrannou aliancí".

27.3.2015 v 23:30 | Karma: 24,51 | Přečteno: 921x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Americká armáda projede ČR na motocyklech

Hejtman Judr. Hašek svou geopolitickou orientaci nezapře - vyslovil obavy, že přesun americké armády způsobí na silnicích zácpy. Přitom před časem vyslovil svou plnou podporu silničním motocyklovým závodům v Brně.

21.3.2015 v 22:42 | Karma: 15,73 | Přečteno: 434x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Chystal Zeman proruský puč?

26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

11.3.2015 v 21:32 | Karma: 27,01 | Přečteno: 728x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

chystal Zeman proruský puč?

26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

27.12.2014 v 20:50 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Pavel přijel do Explosie, absolvuje let na simulátoru a navštíví děti v léčebně

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  9:41

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Elektrokolo

11. května 2021  8:39,  aktualizováno  21.5 9:19

Elektrické kolo je jízdní kolo, které pohání elektrická energie. Může se s ním jako s běžným kolem...

Nemovitosti bez majitele? Rusové chtějí na Ukrajině zabavit přes 13 tisíc bytů a domů

21. května 2024  7:59

Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 13 tisíc bytů a domů, které...

Kolony brzdí provoz na D5 a D8 před hranicemi, důvodem jsou německé kontroly

21. května 2024

Na dálnicích D5 a D8 stojí před hraničními přechody do Německa dlouhé kolony především kamionů....

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy