Miloš Zeman prezidentem spodiny

Miloš Zeman si přál údajně otevřít diskusi, tak pojďme diskutovat. Nikoliv o tom, jaká slova mohou zaznít v mediálním prostoru, protože takový problém zde nemáme. Náš problém je, jací lidé v mediálním a politickém prostoru vystupují, oplzlosti jsou jen následek a to ještě ten relativně snesitelný.

Miloš Zeman je reprezentantem minulosti. Není to jen ta minulost opoziční smlouvy, ale i minulost komunistického papalášství, touhy zadupat své oponenty do země, udělat z nich odpad společnosti. Samozvanci, ztroskotanci, máničky, patnáctileté děti, novinářský póvl, pussy... Stejný styl.

Pussy je kočička, Miloš Zeman tento význam možná zná, ale záměrně použil význam jiný a to ještě ve velmi obhroublé formě s negativní konotací. Protože proti jeho přátelům Putinovi a Lavrovovi stojí přeci něco nicotného, co nemůže civilizovaný člověk brát vážně. A Miloše Zemana máme brát vážně? Pussy Riot jsou punkerky s tomu odpovídajícími texty a odpovídajícími mravy, které se nám nemusí líbit, ale jsou odpovídající mravy u Miloše Zemana? Co ho povyšuje nad Pussy Riot?

Miloš Zeman používá tyto záměrné dehonestace a obhroublý slovník, aby se zalíbil svému voliči. Miloš Zeman přeci jasně prohlásil, že není prezidentem všech, ale pouze dolních deseti miliónů, jím samotným vnímaných jako prostý lid, spodina, která ocení jeho vůdcovství a vize. Spodina, jejíž voličský hlas je na prodej za příslib blahobytu z peněz ostatních, jež vzhlíží k hrubé síle, drcení protivníků a hledání příčin svého neštěstí kdekoliv jinde než u sebe.

Já však věřím, že této spodiny nežije v Česku deset miliónů, doufám, že ani milión. Věřím, že v této zemi je dost sebevědomých vzdělaných lidí, kteří se dokáží postarat o sebe a své blízké, dokáží podnikat se ziskem bez toho, aby pro ně vláda klečela na kolenou před totalitními režimy, dokáží dodávat inspiraci a pozitivní příklad a sdílejí západní hodnoty svobody a demokracie, nikoliv vůdcovství východního typu.

Miloš Zeman má silný podíl na likvidaci čitelnosti české zahraniční politiky. Pro zájem úzké skupiny lidí, sponzorů jeho kampaně, jejichž byznys žije díky přátelům ze sovětských dob, likviduje svými výroky naši důvěryhodnost v očích spojenců, stává se nástrojem v rukou režimů představujících hrozbu pro západní civilizaci a začíná soupeřit s Borisem Jelcinem o titul Opilý klaun světové politiky.

Po 25 letech od pádu komunismu si snad zasloužíme něco lepšího. Budeme mít totiž vždy pouze takovou vládu, jakou si zasloužíme, respektive o jakou se zasloužíme. Věřím, že Česko může být zemí horních deseti miliónů. Nebuďme spodinou, nečekejme štěstí shůry ani blanické rytíře. Jsme tu jenom my, je to náš život, naše štěstí, naše země a naše politická reprezentace. Jakou si ji uděláme, takovou ji budeme mít.

Dejme jasně najevo, že chování pana Zemana je nepřijatelné, že si přejeme prezidenta, o němž se ve světě nepíše jako o směšné figurce, ale o vzoru hodném následování. Premiéra, jež neprosí o audienci v Bílém domě, ale kterého Bílý dům pozve, protože si má s nejmocnějším mužem planety co říci.

Po 25 letech od pádu komunismu je nejvyšší čas zbavit se komunistů, zemanovců, stbáků a fízlů ve veřejných funkcích i státních službách. Velmi tedy děkuji panu prezidentu Zemanovi, že se mu podařilo otevřít takovouto diskusi a bude mít jistě nejen můj velký vděk a respekt, pokud poprvé v životě uzná svoji chybu, odevzdá svoji abdikaci do rukou předsedy senátu a přestane dělat této zemi ostudu.

Jsou-li vám mé články a názory sympatické, je možné se mnou být ve spojení přes facebook skrze "to se mi líbí" stránku: www.facebook.com/martinprochazka007 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Procházka | čtvrtek 6.11.2014 7:23 | karma článku: 33,87 | přečteno: 2712x