Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Manifest skutečné pravice

Manifest vznikl za ošklivého deště kdesi ve Skotsku, poté co jsem si přečetl domácí zprávy o dalších Kalouskových nápadech na zvyšování daní. Asi už mám dnešní politické reprezentace dost. Prostě mě to nebaví, pořád dokolečka ti samí hajzlíci, kteří rozumí své práci jako koza petrželi, dělají si tituly na slovenské vesnici a vůbec jim to nepřijde divné. Vztek sám o sobě nepomáhá, tak jsem něco hodil do počítače. Nevím, kolik lidí by bylo ochotno se s tím ztotožnit, ale pokud jich bude dost, věnuji část své energie k založení nové politické strany na tomto základě.

 

 

 

Manifest skutečné pravice
My, kteří se ztotožňujeme s tímto dokumentem, nejsme spokojeni s naší politickou reprezentací, rovněž se však nedomníváme, že by levicová alternativa představovala řešení. Vláda Petra Nečase působí rozpačitým dojmem, jakoby nevěděla, co si se zázračným volebním vítězstvím počít. Namísto zřetelných reforem vidíme tupé škrty, namísto boje s korupcí vidíme čím dál více korupčníků, namísto nejsilnější vlády od vzniku samostatné ČR jsme svědky tragikomického cirkusu způsobeného bojem různých zájmových skupin zakořeněných v politice.
Tento stav českou pravici diskredituje a vhání zemi do rukou levice na základě vzteku, nikoliv na základě soutěže alternativ. Žabomyší války jsou možná mediálně zajímavé, ale v globálním kontextu nedůležité. Neschopná politická reprezentace má za následek dlouhodobé propadání naší konkurenceschopnosti. Svět nepočká, až se tu uráčíme udělat si pořádek.
Protože se hlásíme k pravicovým hodnotám, mezi něž patří maximální osobní svoboda a také osobní odpovědnost za vlastní osud, požadujeme, aby nedocházelo k další expanzi role státu do našich životů, ale naopak k jeho pozvolnému ústupu. Jsme si vědomi, že kroky, které požadujeme, není možné udělat ze dne na den, stejně tak jsme si vědomi, že mnoha lidem se nebude snadno zvykat na nové rozdělení odpovědnosti mezi stát a občana. Naším cílem není vyvolat konflikt, ale přesvědčit i lidi s jiným uspořádáním hodnot, že svobodnější a odpovědnější postavení jedince vůči státu bude výhodné i pro ně, neboť pokud je rozhodnutí na jedinci, sám nese jeho zisky i ztráty, avšak pokud je rozhodnutí přeneseno na stát, několik lidí rozhoduje za všechny a všichni následně neseme zisky nebo ztráty tohoto rozhodnutí, i tehdy, pokud s ním nesouhlasíme.
Požadujeme po vládě následující:
1) Skutečnou a smysluplnou důchodovou reformu, jejímiž podstatnými prvky bude oddělení solidarity a zásluhovosti, přičemž solidární pilíř bude financován z daní a jeho smyslem bude zajištění přežití, zatímco zásluhový pilíř bude formou povinného spoření v penzijních fondech a jeho účelem bude zajištění přiměřeného životního standardu nad hranicí chudoby. Dnešní třetí pilíř považujeme za zbytečný a preferujeme zde svobodnou správu vlastního bohatství každým občanem. 
2) Zdravotní reformu, ve které bude povinné státní pojištění krýt pouze akutní léčbu a drahé a náročné úkony, ostatní by mělo být pojistitelné komerčně jako standardní pojištění od standardních pojišťovacích institucí. Má-li existovat oddělený uzavřený systém pro povinné pojištění, pak by měl být co možná nejmenší. Zdravotní systém by měl přejít na plně tržní, smlouvy se zdravotnickými zařízeními by měly být nahrazeny klasickým pojistným krytím zákroku, bez ohledu na pacientem zvolené zdravotnické zařízení, přičemž pojišťovny by mohly nabídnout klientům smluvní zařízení s plným pojistným krytím zákroků. Zdravotnictví je služba, nikoliv charita, solidarita nesmí být poskytována skrze zdravotní systém, ale výlučně skrze systém sociální. Pouze tak bude dlouhodobě zajištěn kvalitní rozvoj tohoto odvětví. Jsme si vědomi, že tato změna je velmi náročná, avšak zatím vidíme nahodilé kroky bez cíle.
3) Sociální reformu, která přetvoří dnešní vyživovací a dárkový systém na systém, jehož funkcí bude postarat se o skutečně slabé a zároveň se je bude snažit v maximální možné míře zapojovat do aktivního života.

4) Daňovou reformu, která vytvoří transparentní daňový systém bez výjimek. Požadujeme jedinou sazbu DPH, nikoliv pro důchodovou reformu, ale protože je to správné. Požadujeme revizi a zjednodušení ekologických a spotřebních daní, odstranění duplicitních zdanění a výjimek, které poskytují obrovský prostor k daňovým únikům. Požadujeme čistě proporcionální zdanění příjmu fyzických osob bez progresivních a degresivních prvků. Daně slouží k financování činností státu, proto je chceme transparentní do té míry, aby politici nemohli nabízet růst státních služeb bez zvýšení daní všem.
5) Požadujeme uvedení podniků s majetkovou účastí státu na Pražskou burzu, aby byly nuceny splňovat její přísnější podmínky výkaznictví. Zároveň požadujeme jejich postupnou privatizaci touto transparentní formou.
6) Požadujeme transparentní účty a online přístup k veškerým agendám všech institucí veřejné sféry. Požadujeme centrální systém všech zakázek veřejných institucí. Požadujeme důslednou elektronizaci a automatizaci veřejné sféry a redukci neopodstatněných povinností občanů vůči veřejné sféře.
7) Požadujeme zjednodušení systému zemědělských i průmyslových dotací a jejich postupný útlum tak, že v první fázi budou zakázány veškeré národní podpůrné programy, aby nebyl pokřiven vnitřní trh. Ve druhé fázi bude stanoven pevný harmonogram postupného utlumování dotací, což umožní přechod ke zdravější více tržní ekonomice bez drastických šoků. Požadujeme výraznou redukci podpor pro různá občanská sdružení, která by se měla naučit získávat zdroje pro své cíle u veřejnosti na základě dobrovolného rozhodnutí každého občana.
8) Požadujeme demokratizaci a debyrokratizaci EU. Požadujeme nahrazení jmenované Komise Evropskou vládou vzešlou z většiny v EP, nahrazení Rady voleným senátem a návratem poslání EU od regulace k ochraně svobody jednotlivce na celém evropském prostoru.
9) Požadujeme přirozený soulad ekonomie a ekologie, nikoliv zájmovými skupinami vyvolanou válku. Požadujeme, aby bylo životní prostředí chráněno racionálně a zdroje této ochrany byly alokovány efektivně. Požadujeme vyvarování se iracionálních rozhodnutích typu „stop jádru“ nebo „hurá na kůrovce“ založených na pouhé davové hysterii a nikoliv na rozumu. 

 

Manifest má vlastní stránku na facebooku: http://www.facebook.com/pages/Manifest-skute%C4%8Dn%C3%A9-pravice/129871750428882?sk=info

Kdo se ztotožňujete s manifestem, připojte se ke stránce, šiřte dále, podpořte tento článek. Bude-li nás dost, stvoříme vlastní politický program dle bodů manifestu, vybereme stíny dnešních politických reprezentantů, které budou slušnější, hodnotově vázanější, odborně připravenější, morálně nezávadní.

Je prostě potřeba zkusit něco nového, ne jen znechuceně mávat rukou a čekat, že se to snad nějak zlepší samo.

 

Autor: Martin Procházka | pátek 1.7.2011 22:35 | karma článku: 17,55 | přečteno: 1516x
  • Další články autora

Martin Procházka

Krutost trhu není jeho selháním

Selhání trhu je při současných vysokých cenách nejčastěji nadužívaným pojmem, který ovšem nemá žádnou oporu v realitě. Energetické trhy fungují velmi dobře a přesně tak, jak mají.

18.9.2022 v 21:46 | Karma: 13,09 | Přečteno: 453x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Martin Procházka

ČEZ musí vydělávat a investovat

ČEZ může velmi dobře fungovat jako nástroj k zajištění strategických cílů energetické bezpečnosti, aniž by tím utrpěla jeho pozice efektivně řízené společnosti. Existují i snazší cesty k prosazení zájmů státu, ale žádná funkční.

4.7.2022 v 20:20 | Karma: 9,95 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Martin Procházka

Znásilňované na ulici stačí říct „Fandíme Ti“?

Díváme se na agresi totalitní mocnosti vůči demokratickému státu, vyjadřujeme mu podporu všemožnými způsoby, ale přímou pomoc odmítáme. Přitom víme, že přes všechnu statečnost se Ukrajina dlouhodobě neubrání.

3.3.2022 v 20:29 | Karma: 16,71 | Přečteno: 662x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Martin Procházka

Lépe nosit svetr než neprůstřelnou vestu

3. světová válka v podstatě už začala, nemá smysl si nalhávat, že tomu tak není a nemá smysl odkládat odstřižení Ruské federace od civilizovaného světa.

26.2.2022 v 22:17 | Karma: 14,18 | Přečteno: 432x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Martin Procházka

NATO se musí s Ruskem utkat o Ukrajinu, jinak se s ním utká o Pobaltí

Sankce nepomohou, i kdyby prošlo odstřižení od SWIFT. Putin tohle plánoval dlouho dopředu, tudíž s nimi počítá a je na ně připraven. Proti hrubé síle funguje jen hrubá síla a my nesmíme váhat ji použít.

24.2.2022 v 22:33 | Karma: 19,85 | Přečteno: 576x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Část financí z Ukrajiny může pocházet z organizovaného zločinu, říká šéf NCOZ

3. července 2024

Premium Už téměř šest let vede nejdůležitější policejní útvar v Česku – Národní centrálu proti...

Spojím se s kýmkoliv. Aby odstavil Le Penovou, paktuje se Macron s levičáky

3. července 2024

Premium Prezident Macron se spojuje s levičáky, kteří například propagují odchod Francie z NATO....

Vzdej to, vyzval Bidena první demokrat z Kongresu. Sílí volání po Obamové

2. července 2024  19:49,  aktualizováno  22:43

Člen americké Sněmovny reprezentantů Lloyd Doggett jako první demokratický zákonodárce veřejně...

Až po republikánském sjezdu. Soudce odložil vynesení výše trestu pro Trumpa

2. července 2024  22:16

Newyorský soudce odložil na 18. září vynesení výše trestu pro exprezidenta Donalda Trumpa v kauze...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007