Debilní kecy levičáků: 10) Úspěch je o štěstí

Máme zde zvrácený zvyk považovat výherce v loterii za borce a úspěšného podnikatele za zloděje. Zatímco jak je možné vyhrát v loterii chápeme, jak je možné vydělat peníze je mimo naše chápání a raději, než že za tím stojí tvrdá práce, hledáme vysvětlení v náhodě nebo nějaké levárně.

Štěstí přesto důležité je, je to hlavní měřítko úspěchu. Tedy to, zda jsme šťastní, ne jestli máme kliku. Naše štěstí je důsledkem našeho úspěchu, štěstí ve smyslu kliky však nikdy není jeho příčinou. Příčinou úspěchu je vždy tvrdá práce na splnění svých snů.

Sny mohou být různé, různě nákladné, důležité na nich je, že jejich realizace vás činí šťastnými. Aby bylo možné realizovat vlastní sny, je potřeba mít svobodu. Pouze při existenci svobody si můžete sami určit vaše sny a svých snů také dosáhnout.

V levicové nesvobodě budou vaše sny zahubeny a nahrazeny jistotami. Socialisté vám nikdy nedají to, co chcete vy, ale pouze to, co si oni myslí, že byste měli chtít. Předělají vás z nezávislé lidské bytosti na ovci, jejíž život bude řídit soudruh pastýř.

Někdo má sen být pastýřem. K jeho naplnění vás potřebuje přesvědčit, že bez jeho pomoci je dosažení vašich snů nemožné. On vám pak určí, jaké jsou vaše sny a připraví vás o možnost volby.

Definujeme-li svobodu jako co nejširší počet možností, pak jistota je její přesný opak. Znamená právě jednu možnost. Budete žít tak, jak vám to socialistický stát zajistí. Chcete žít jinak? Máte smůlu, to nejde. A vůbec, vy nevděčníci, jak se na něco takového vůbec opovažujete pomyslet?

Aby vás bylo možné do takové situace dostat, je třeba vás naučit, že všichni bohatí se dostali ke svému úspěchu pouze štěstím nebo zločinem. Socialisté nemohou nikdy připustit, že je možné prožít "americký sen", že tvrdou prací dokážete cokoliv, po čem toužíte. 

Kdyby to připustili, nebyli by užiteční, jejich sen by skončil.

Tak jim tedy ukažme, že to jde. Pracujme na sobě a plňme si své sny. Buďme občany, ne ovčany. Volme budoucnost, ne minulost. Volme pestrou svobodu, ne nudnou klec.

Vážení čtenáři, děkuji vám za přečtení blogového seriálu Debilní kecy levičáků, jehož cílem bylo zřetelně vyvrátit ty největší mýty šířené představiteli a příznivci levice. Věřím, že alespoň některým z vás pomohl pohlížet na následující volby v širších souvislostech a zamyslet se nad podstatou volebních slibů a hesel. Snad si zasloužíme lepší vládu, než předpovídají volební preference a snad mě po volbách za tento seriál nezavřou :)

Předchozí díly:

Debilní kecy levičáků: 1) Inteligence máme moc

Debilní kecy levičáků: 2) Důchodci berou práci mladým

Debilní kecy levičáků: 3) Měla by to být neziskovka

Debilní kecy levičáků: 4) Zabavíme nakradený majetek

Debilní kecy levičáků: 5) Hlas lidu je všemocný

Debilní kecy levičáků: 6) Progresivní daně jsou solidární

Debilní kecy levičáků: 7) Bydlení a práce pro každého

Debilní kecy levičáků: 8) Komunismus je dobrá myšlenka

Debilní kecy levičáků: 9) Státní banka pro lidi

Autor: Martin Procházka | čtvrtek 24.10.2013 12:07 | karma článku: 25,46 | přečteno: 1349x