Protiústavní policie

iDnes.cz: Osoba blízká brzy ochrání jen před body, nikoli před pokutou. Zákon 2/1993 Sb., tedy Listina základních práv a svobod na to však zcela jasně říká, že je to protiústavní...
Článek 37 (1) Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké. Článek 40 (2) Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena. (4) Obviněný má právo odepřít výpověď; tohoto práva nesmí být žádným způsobem zbaven.

Jelikož je LZPS součástí ústavního pořádku České republiky, je uvedený návrh jednoznačně protiústavní, protože trestá nevinného člověka.

Já se přiznám, že nechápu, jak se vůbec někomu může v hlavě urodit taková veskrze imbecilní myšlenka. To jako když vaše manželka poveze z Kauflandu JogutVeSlevě™ a pojede 55 km/h na padesátce vaším autem, tak vám zbývají dvě možnosti: Přiznat se k něčemu, co jste neudělal, nebo napráskat vlastní manželku. Skvělé, ne?

Nebo si představte, že vůbec nevíte, kdo v tom autě jel. Auto je papírově vaše, ale ve skutečnosti ho používá syn na dopravu do školy. Ten ho půjčil svému kamarádovi, kterého vy ani neznáte. Buď můžete dostat pokutu za něj, nebo musíte suplovat práci policie — musíte vyslýchat svého syna a zjišťovat, komu půjčil auto. Nakonec se ukazuje, že si žáci socialistického školství doopravdy vzali za vzor Pavku Morozova.

Nebo vám vaše auto někdo ukradl a jel s nim jako kdyby ho ukrad… takže vy jste nejenom přišli o auto, ale ještě musíte zaplatit pokutu. To je skvělé, není to skvělé?

A vůbec, proč se taková progresivní myšlenka nezavede u všech trestných činů a přestupků? Zavedeme registry nožů. Když někdo někoho podřízne, prostě kouknem do registru, čí ten nůž je, toho zavřem — a on si to doma pak už nějak vyřídí. Objasněnost trestných činů hned stoupne na 100 %. Bomba, ne?

Škoda, že se majitelům nebudou připisovat i body. Těšil bych se na to, až majitel Česká republika dostane 12 bodů, a bude mu zakázáno jezdit po silnicích. Konečně by na nich byl klid.

Kdyby Policie ČR, která zaměstnává víc šikanátorů na obyvatele než policejní útvary okolních států, radši hlídala silnice a neseděla na prdeli v kanclu (kde prohlíží záznamy z buzerkamer), nemusela by vymejšlet protiústavní zvěrstva.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pánek | středa 29.9.2010 7:02 | karma článku: 20,11 | přečteno: 1656x