Řecku už pomáhat nechci, raději to pošlu do Francie

Tak Řecko nejen že si dělá z Evropy (hlavně z Němců) dojnou krávu, ale pomalu začíná i vydírat. A jak dlouho to Evropa ještě bude snášet?

V Řecku vyhráli volby nějací ultras a hned začali vytrubovat, že žádné dluhy platit nebudou, půjčky (rozumějme dary) budou chtít další a levnější, a když to tak nebude, tak půjdou za Putinem a ještě ho podpoří. Jenže ono to ještě není všechno, co si pro nás Řekové připravili. Další falešnou kartou v rukávu je možné vystoupení z NATO. Jistěže je to nesmysl a pravděpodobně (bohužel) k tomu nedojde. Ale jako pohrůžka to určitě splnilo svůj účel a představa ruských vojsk na území Řecka, to už je hodně ostré varování.

Když před lety tahle situace kolem Řecka začala, tak jsem četl názor nějakého ekonoma, že by se to dalo přirovnat třeba k tomu, jakoby se město velikosti Kladna (a nic osobního proti Kladeňákům samozřejmě) dostalo do podobných problémů a místo snahy o reformy jenom natahovalo ruku o pomoc. No a při vší úctě ke Kladnu, taky bychom se bez něj obešli. A stejně by se Evropa obešla bez Řecka a nic by se nestalo, kdyby se nechalo padnout. No vlastně stalo. Evropa (hlavně Němci), by ušetřila řádově desítky miliard euro a Řekové by si možná uvědomili, že na výplatu je si potřeba vydělat a utratit můžu zase jen tolik, kolik si vydělám.

Takže mám svůj vzkaz a přání pro pana Babiše. Až zase budete posílat nějaké peníze do evropské pokladny, tak tam připište, že tu moji část ať neposílají do Řecka, ale ať to pošlou jako poděkování a příspěvek do Francie za to, že mají koule na to neprodat Putinovi ty lodě.

Díky moc

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Naplava | pátek 27.2.2015 19:37 | karma článku: 18,40 | přečteno: 790x