K čemu je vám pojistka Pro jistotu od Tmobilu

Každému asi dojde, že celkem k ničemu, ale postupně, alespoň začátek celé anabáze byl trošku nadějný.

Příběh začíná někdy před rokem, kdy si prodloužíte smlouvu a vemete si k ní nový iphone 6 na splátky bez navýšení. Nabídka lákavá, proč ji nevyužít. Ještě se necháte přemluvit k pojistce Pro jistotu, kdy pokud telefon náhodou rozbijete, nebo vám jej třeba ukradnou, tak prostě příjdete do prodejny (pokud je to krádež, tak s protokolem od policie), a dostanete nový telefon. Takhle snadné to je! Teda alespoň ve chvíli, kdy si tu pojistku sjednáváte.

No a někdy po tom roce se to bohužel stane a jdete znovu do prodejny. Ze začátku to vypadá dobře, slečna s váma vyřídí formality a slíbí, že se ozve, jakmile bude mít vyjádření od pojišťovny. A za dva dny opravdu volá a má dvě zprávy. Jak už to bývá, jedna dobrá, druhá špatná. Dobrá je, že pojišťovna pojistku uznala, špatná, že typ vašeho telefonu bohužel nemají na skladě, ale že ho objedná. A ať se stavíte za pět dní, že telefon bude. Takže se zaradujete, že to snad opravdu funguje. Ale...

Za pět dní si dojdete na prodejnu, ta slečna tam bohužel není a její kolegové na vás koukají, co že jste za blázna, žádný takový telefon tam není. A ani jej nikdo neobjednával. Ta slečna se totiž je spletla jak v typu přístroje, tak i jeho kapacitě paměti. Takže se dozvíte, že se prostě objedná, co řešíte? A pak že zavolají. Ale nevolají, tak se tam za pár dnů vypravíte znova, jestli náhodou není. To už si na vás pamatují, ale mají pro vás už jen špatnou zprávu: váš telefon už není v nabídce. Tak snad to nebude problém, místo iphone 6 mi teda dejte iphone 6s. Jenže to je problém. Iphone 6s je dražší o cca 1200 Kč. No tak co se dá dělat, je to nový typ, tak si budete muset připlatit. Jenže nepřiplatíte!

Musíte si vybrat telefon maximálně do ceny vašeho starého přístroje, a pokud jste tedy iphonista jako já, tak si nevyberete, ani nedoplatíte. No a v tom je ten problém, protože chcete iphone. Jste zvyklí na prostředí telefonu, kontakty se vám do nového přístroje taky automaticky stáhnou, ale jen do iphonu. Pán ještě slíbí, že se zeptá další den managera, jestli to opravdu nejde a zavolá. Samozřejmě nezavolá. Tak se tam ještě s poslední malou nadějí vypravíte, ale asi víte, co vás čeká. Bohužel.

Takže si vezmete jiný telefon, třeba samsung, který vlastně ani nechcete a odcházíte s myšlenkama, k čemu vám ta pojistka vlastně byla. Rok si platíte 200 korun měsíčně, kdyby náhodou, pro jistotu. Pak si odnesete telefon, který se vám podaří na aukru prodat třeba za 13 tisíc, a pak si koupíte svůj iphone, třeba za 20 tisíc. Takže celková ztráta je pro jistotu cca 10 tisíc a už vám zbývá jediné. Totiž pokud nechcete svoji ztátu ještě prohloubit, tak ten rok u tmobilu vydržet a pak přejít k jinému operátorovi. PRO JISTOTU.

Ale buďte si jistí, že až vám někdo zase nabídne podobný produkt pro jistotu, že si ho pro jistotu nesjednáte. Budiž to tedy ponaučení pro ostatní naivy, že by to snad mohlo fungovat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Naplava | středa 16.12.2015 19:03 | karma článku: 15,19 | přečteno: 597x