Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dejte už Romanovi J. pokoj

V záplavě zpráv o tom, jak poslanci můžou na půdě PS dělat vlastně cokoli, jak bývalý prezidentský kandidát JK vysvětluje, či spíše nevysvětluje, proč až po potvrzení, že bude ministrem financí, začaly se zázračně platit jeho předvolební dluhy, a jak si podle očekávání poslanečtí kapři sami nevypustili rybník, by skoro zanikl jeden velmi smutný příběh o justičním omylu, ale opravdu velkém justičním omylu, který se chýlí ke svému konci.  

Je to příběh opravdového a poctivého člověka, Romana J. Ten, jak je v naší zemi dobrým zvykem, platí za to, že je úspěšný. A úspěch se neodpouští. A že úspěchu dosáhl poctivou cestou a vlastní pílí, o tom snad netřeba pochybovat.

Naše zkorumpovaná policie, ruku v ruce se stejně zkorumpovanou justicí, se nám tu snaží namluvit, že Roman J. cestou někam, kam, je celkem nepodstatné, úmyslně srazil nějakou občanku vietnamského původu. Prý byl u toho dokonce pod vlivem alkoholu a možná dokonce i drog a snad se po činu i pokusil o útěk.

Pche!!!

Není už načase, abychom se dozvěděli pravdu? Je, a já tu pravdu, z dobře informovaných zdrojů,  znám.  Roman J., cestou z jedné dobročinné akce na druhou dobročinnou akci, obě shodou okolností pořádané pod záštitou bývalého primátora Petra B., pravděpodobně pod dojmem dobrého pocitu z celé té dobročinnosti, na okamžik ztratil stoprocentní pozornost, čehož ale využila ona občanka vietnamské národnosti. Po týdnech čekání u cest, vyhlížeje nějaké drahé auto s dobře zapamatovatelnou espézetkou, se na ni konečně usmálo štěstí a do cesty se jí dostal zrovna Roman J. Ani na vteřinu nezaváhala a vrhla se mu pod kola, samozřejmě tak šikovně, aby sice nějaký ten šrám utržila, ale ne tak velký, aby si nemohla užívat vytoužené (vysouzené) bohatství. A že je to v asijských zemích celkem běžný jev, jak se k penězům dostat, o tom svědčí nejedno video na internetu.

Následující události jsou už jak ze špatného filmu. Po prvotním ošetření, které této zlatokopce Roman J. okamžitě poskytnul, ho přepadl pocit úzkosti z právě prožitého stresu. V tu chvíli si vzpomněl, že má v autě půllitrovou láhev rumu, na kterou se mu složili obyvatelé domova důchodců v Měcholupech (a je to venku) za to, že jim zaplatil autobus do Chorvatska, kde jim ještě navíc bezplatně poskytl k užívání svou vilu (kterou následně začal rozšiřovat a rekonstruovat, aby důchodci mohli jezdit celoročně a ve větších počtech). Prakticky nevědomky tuto láhev vypil. Stihl ještě zavolat svému psychologovi Ivanu D. a řekl mu,že se stalo něco divnýho. Protože se mu pak z rumu, který jen zázrakem nebyl plný metanolu, udělalo zle, utíkal k nejbližšímu křoví, aby se tam vyzvracel. Jenže to už jej začala honit policie v domnění, že se snad snaží z místa nehody uprchnout. Výsledek této změti neuvěřitelných náhod a omylů už známě všichni, resp. se nám někdo snaží tento scénář vnutit.

Romanu J. teď hrozí dlouholetý trest ve vězení. Oné zlatokopce zaplatil odškodné nad rámec zákonných povinností. Jak vypověděl před soudem jeho psycholog Ivan D., budí se Roman J. v noci hrůzou a pořád má před sebou ten obraz zkázy, kdy mu ta vypočítavá osoba skočila pod kola. K tomu navíc začal i trochu pít (což je ovšem podle slov Ivana D. problém asi třetiny mužské populace v ČR). Roman J. navíc u soudu vypověděl, že je mu to líto. A není důvod mu nevěřit.

Tak nebylo už toho proboha dost? Copak už si tento opravdový a poctivý člověk nevytrpěl své? Tak žádám všechny slušné lidi: „Dejte už Romanovi J. pokoj!!“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Naplava | úterý 30.7.2013 17:38 | karma článku: 12,82 | přečteno: 737x
  • Další články autora

Martin Naplava

A Pepa je doktor? Já myslela, že spíš holič...

Doufám, že mě někdo z vlastníků práv na Cimrmanovy hry nezažaluje, že jsem si půjčil tuto hlášku ze hry Akt, ale na "pana doktora" naší olympijské výpravy se hodí perfektně.

22.7.2021 v 9:53 | Karma: 26,24 | Přečteno: 791x | Diskuse| Sport

Martin Naplava

...a možná byli jen na dovolené...

Asi jako většinu lidí mě nadzvedl ze židle výrok o tom, že vlastně nešlo o terorizmus, ale jen útok na zboží, mj. dva životy. Ponechám teď stranou, že se premiér za to formulaci omluvil, ale tím by to skončit nemělo!

20.4.2021 v 18:07 | Karma: 17,17 | Přečteno: 359x | Diskuse| Ostatní

Martin Naplava

A nechtěl byste to náhodou doručit až do postele?!

No do postele třeba ne, ale pokud si za něco zaplatím, tak bych tu službu taky rád dostal. A možnost výběru, jestli to bude domů, nebo na poštu, bych rád měl já, ne paní pošťačka. Zaráží mě ale reakce vedoucí pobočky...

12.12.2017 v 8:19 | Karma: 44,65 | Přečteno: 6855x | Diskuse| Ostatní

Martin Naplava

Já jsem taky lesba!

Se s tím teď nějak roztrhl pytel! Jen co otevřu idnes nebo seznam, pořád tam někdo hlásá, že je lesba. Gayové zatím tak aktivní nejsou... Asi to jaro působí víc na holky (a to se vždycky tvrdilo, že spíš na chlapy). Ale zpět k...

21.3.2017 v 16:25 | Karma: 24,30 | Přečteno: 1736x | Diskuse| Ostatní

Martin Naplava

Babiš, Zeman, Trump, všude samý lump aneb prostě jen hrajou líbivou politiku!!

Sleduju televizi, čtu noviny a internet a poslouchám rádio a všude slyším to samé. Nějací přechytřelí lidé se mi snaží vnutit názor, že vítězství pánů Babiše, Zemana a Trumpa (a přidají se jistě brzy i další zloduchové), jsou...

23.1.2017 v 19:45 | Karma: 31,25 | Přečteno: 635x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vyděračská kauza IKEM spěje do finále. Zmínila prominenty, jak otřese vedením

25. května 2024

Premium Vyšetřování údajného vydírání v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) spěje...

Dvě dívky v Ostravě vešly na červenou před rozjeté auto. Utrpěly těžká zranění

25. května 2024  9:47

Dvě dívky ve věku 17 a 18 let utrpěly vážná zranění při páteční nehodě v Ostravě. Na přechodu pro...

Čínský chatbot je dobrým soudruhem. Trénoval na spisech Si Ťin-pchinga

25. května 2024  9:21

Nejnovější čínský chatbot využívající umělou inteligenci (AI) je věrný doktríně prezidenta a vůdce...

Čína ukončila cvičení v okolí Tchaj-wanu, trénovala útok s bombardéry

25. května 2024  7:14,  aktualizováno  8:02

Čína ukončila dvoudenní vojenské cvičení kolem Tchaj-wanu. Simulovala útoky s bombardéry a cvičila...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1366x
Občan, kterému není všechno úplně jedno.