Osvětim, cynismus, pokrytectví, lži

Máme zde kulaté výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi. Jako při každém výročí se můžeme setkat s přehlídkou politiků pronášejících dojemné projevy. Odsuzujících co se dělo anebo chválících co se stalo. Nejinak tomu bude i teď.

Jestliže dnes evropští politici roní slzy nad tím co se stalo během Druhé světové války se Židy, tak roní krokodýlí slzy. O Židy jim přeci nejde, jak ukazují vyjádření politiků směrem k Izraeli, kdy z této malé země dělají málem největšího agresora na Blízkém východě a podporují palestinské Araby, kteří mají jediný cíl.....Zahnat Židy do moře.

Je málo věcí na kterých se shodnu s prezidentem Zemanem a jednou z nich je podpora Izraeli a jejím obyvatelům. Mohu si o Zemanovi myslet co chci a také si myslím, ale v tomto má pravdu. Izrael asi není vzorem demokracie, naopak. Křesťané a muslimové jsou tak trochu obyvatelé druhé kategorie, ale je to země, která stojí proti celému islámskému světu, která hají hodnoty, byť ne zcela, ještě donedávna uznávané v Evropě. Země, kde muslimové mají zastoupení v izraelském parlamentu, přestože v islámských zemích už dnes Žida skoro nenajdete.

Objevuje se zde kritika, že Putin nebyl pozván. Docela to chápu. Proč by měl být zván představitel Ruska, když Osvětim osvobodil Sovětský svaz? Co mne k tomu vede? Když se objeví, že Rusové napadli Finsko, Lotyšsko, Estonsko, Litvu, Besarabii a pak v roce 1956 zdevastovali Maďarsko a v roce 1968 okupovali Československo, tak se setkám s tím, že to nebylo Rusko, ale Sovětský svaz.

Na druhou stranu je zajímavé, že stejní lidé v diskusích píší, že bychom  měli být Rusku vděčni za osvobození a kolik ruských vojáků zde padlo. Jak to? To už nebyl Sovětský svaz?

Ale zpět k Židům, holocaustu a Osvětimi.

Po rozdělení Polska mezi Německo a SSSR docházelo k zajímavé situaci. Židé, kteří utekli z německé okupační zóny a byli chyceni sovětskými orgány, byli vraceni zpět  a na hranicích předáváni jednotkám SS. Ostatní skončili v sovětských gulazích na Sibiři. Sovětští představitelé s v čele s třetím nejvýznamnějším "Rusem" s tím problémy neměli, stejně jako neměli problém až do napadení SSSR zásobovat Německo strategickými surovinami.

Ale jistě. Podle dnešních obdivovatelů Osvětim osvobodili Rusové, proti nacistům bojovali Rusové, ale s Německem měl dohodu Sovětský svaz. Jenže Osvětim Rusové neosvobodili. Osvětim osvobodila sovětský armáda složená nejen z Rusů, ale také Ukrajinců, Moldavců, Arménů, Gruzínců a světe div se i z Lotyšů.

Sovětská armáda složená z národů, kterým Rusové vnutili komunismus. Jako všem národům, které tvořily součást carského Ruska a na to základě vytvořily SSSR. Proto je falešné kritizovat rozhodnutí nepozvat ruského prezidenta. Osvětim přeci osvobodil Sovětský svaz a ne Rusko. Anebo Rusko?

Do roku 1945 nikomu na Židech nezáleželo. Nacisté, stejně jako komunisté je likvidovali. Británie, USA, exilová vláda Francie držely pusu a to přesto, že měly informace co se děje s Židy deportovanými na Východ. A teď budou mít proslov a odsuzovat holocaust. Zatímco v jejich zemích jsou Židé pronásledováni v rámci multikulturalismu.

Jestli tohle není pokrytectví, tak pak nevím co to je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kavka | pondělí 26.1.2015 17:08 | karma článku: 33,73 | přečteno: 2374x