Našel se hodný muslim a také hodný nacista

Každý si jistě všiml, že po teroristickém útoku na redakci Charlie Hebdo za kterým stojí vyznavači náboženství "míru", se okamžitě vynořily články,kde bylo, že zachránce několika lidí v košér obchodě byl muslim. Stejně jako, že zastřelený policista byl muslim. Prostě typické vrtěti psem.

Jde jen o odvádění pozornosti od skutečného problému a samotné povahy islámu. Nejde přejít to, že pokud se islámští představitelé vyjádří k těmto útokům, tak je to vždy kolotoč slov, že tohle není islám, že tito bojovníci islámu nejednají podle učení proroka Mohameda apod. Vše pak končí nabádáním evropské veřejnosti k toleranci a umírněnosti ze strachu, že Evropané těm islámským pohádkám již přestávají věřit a islám berou jakou skutečnou hrozbu.

Nikdy jsem nezaznamenal výzvu islámských představitelů k muslimům, aby respektovali evropské civilizační hodnoty jako svobodu slova, demokracii, pluralitu názorů. Nikdy jsem nezaznamenal, že by islámští představitelé prohlásili, že to co je v Koránu bylo poplatné době Mohamedově a dnes je třeba uzpůsobit výklad Koránu současnosti. Místo toho se jen dozvídáme, že Korán je nadčasový a je v něm vše.

Asi mají pravdu. V Koránu je opravdu vše co muslimové potřebují.Včetně toho, že křesťané a  židé jsou z hlediska islámu podřízeni muslimům, včetně boje proti nevěřícím a jejich pronásledování, včetně toho, že muslim nesmí mít jako přátelé židy a křesťany. Vzhledem k nadčasovosti a tomu, že Korán je podle islámského učení nestvořený a vše co je v něm je platné pro všechny časy, tak docela zajímavá vyhlídka do budoucnosti. Takže pokud muslimové tvrdí, že islám je kompatibilní s demokracii, tak ano, ale tou islámskou, kde dhimmi může demokraticky platit daň za to, že je křesťan či žid a jeho svědectví je demokraticky omezeno. Stejně jako svědectví a hodnota ženy.

Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči v souvislosti k prohlášením evropských politiků, kteří jedním dechem odsoudí teroristické útoky a zároveň vyzdvihují islám a kritiky islámu nazývají fašisty, nacisty, rasisty a islámofoby. Jak by se tito tvářili na to, kdybych prohlásil, že SS a NSDAP byly v podstatě dobročinné organizace jen proto, že Oscar Schindler, člen NSDAP a čestný příslušník SS, zachránil přes tisíc Židů?  

Kdysi jeden můj přítel, studující v Londýně etnologii prohlásil. "Když se do Evropy nastěhuje Somálec, stane se součástí Evropy. Když se sem nastěhuje celá somálská vesnice, tak se Evropa stane součástí Somálska."

Proto by mne zajímalo za koho vlastně kopou evropští politici? Za Evropu a vše co uznáváme a respektujeme anebo za somálskou vesnici? Protože, když se objevily karikatury Ježíše a křesťané se bouřili, tak mluvili o křesťanském fundamentalismu. Když se objeví karikatury Mohameda, tak se jedná o urážku muslimů.

A nebude nakonec urážkou muslimů i to, že existujeme?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kavka | pondělí 12.1.2015 17:02 | karma článku: 40,37 | přečteno: 2710x