Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc pěkný článek. S většinou v něm souhlasím. Jen dvě připomínky:

1. Např. v Nizozemsku jsou muslimové a muslimské organizace, které se jasně od islámského extremismu, terorismu a od islamismu, tj. agresivního ideologického a politického programu na ovládnutí světa islámem jasně a veřejně distancují. Někteří z nich se zapojili do boje proti extrémnímu islámu a islamismu. Zatím jich však je málo. Např. starosta Rotterdamu je muslim a proti islámskému terorismu ze své funkce bojuje.

2. Myslím si, že jsou různí muslimové a v praxi existuje více islámů, i když striktně dle Koránu je jenom jeden islám. O tom jsem napsal můj poslední článek "Existuje umírněný islám?". Martine, pokud máš trochu volného času, byl bys tak hodný a na tento můj článek se podíval a napsal mi  tam v diskusi pod článkem nebo zde pod můj příspěvek Tvou reakci na můj článek. A moc mě prosím Tě v diskusi "nebij", třeba jsem jen naivní. :-) Myslím si však, že musíme být vděčni za každého muslima, který proti islámskému terorismu bojuje. Jelikož islamismus a islámský terorismus zde v Evropě chceme vymítit, tak bude moc užitečné, když se do toho zapojí co nejvíce muslimů. A pochopitelně musíme omezit muslimské přistěhovalectví a pokud možno zavřít anebo vykázat z Evropy ty, kteří se neřídí a nechtějí řídit našimi zákony.

1 0
možnosti

Děláte velkou chybu. že se na to díváte nemuslimskýma očima. Muslim, který bojuje proti muslimskému terorismu, je pro muslimského teroristu prvořadý cíl. Nemuslimové přijdou na řadu až nakonec. Proto bude Vámi požadovaných distancujících se muslimů vždy velký nedostatek. A pokud se objeví, tak minimálně polovina budou nastrčení agenti teroristů, kteří budou "bojovat" neúčinně, zato předají teroristům seznam těch muslimů, kteří jim budou vyjadřovat potají podporu. Tohle známe i my z roku 1948 a následujích let.

1 0
možnosti

Vrtěti psem?8-o Takže ti, kteří nezištně pomohli i za cenu vlastního života, měli před tím konvertovat ke křesťanství, aby jste byl spokojený? Je mi z takového ideologického nazírání na skutky lidí zle.

0 0
možnosti

Mě je zle z Vás. Jaké procento teroristů mezi muslimy je pro Vás omluvitelné a dokazuje mírumilovnost islámu?

1 0
možnosti

J20a72r17a 12R14a51n69k

13. 1. 2015 3:58

KarmaR^

Az budete mit cas Martine, podivejte se na tento clanek:

http://www.huffingtonpost.ca/eiad-hererra/syria-assad-isis_b_5952444.html

1 0
možnosti

Bylo někde vysloveno to, že v Charlie Hebdo vlastně zavraždili jedni Francouzi jiné Francouze? A že možná příště zavraždí Angličani Angličany anebo Němci Němce?

Tenhle problém je už generačně zarostlý hluboko v základech a je téměř nemožné s tím něco udělat. Čekají nás občanské války v jednotlivých zemích Evropy?

Islám je jako mimozemský vetřelec. Nasazujel své zárodky do útrob hostitele, kde parazituje a roste a až dospěje, tak vystřelí z těla hostitele a hostitel zahyne.

0 0
možnosti

Výzvy požadované v článku od muslimských představitelů lze najít v blogu Hatema Berrezougy

http://berrezouga.blog.idnes.cz/

Není ovšem představitelem, je to další hodný muslim a určitě ne ortodoxní. Ovšem pozor na způsob počítání jako v titulku, může to skončit demagogií podobnou jako v

http://pliskova.blog.idnes.cz/c/26256/Pomer-sil-je-20-600-000.html

.

V širším kontextu se problematice věnoval dnes v proslovu papež František

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=21337

"Tento jev je důsledkem skartační kultury aplikované na Boha. Náboženský fundamentalismus totiž, ještě před vlastním odpisem lidských bytostí, na kterých jsou páchány hrůzné masakry, odmítá samého Boha a činí z něj pouhou ideologickou záminku."

Lze to brát mj. jako výzvu k muslimským představitelům a rozumné východisko k odsouzení a postoji vůči fundamentalistům. U nás Alrawi se bohužel snažil náboženskou motivaci teroristů bagatelizovat.

1 0
možnosti
Foto

Zejména poslední věta by se měla tesat!

KARMA!

4 0
možnosti

Výborně napsáno, naprosto souhlasím. Karma jak Brno!

5 0
možnosti

M41i35l80a95n 30R51a52d75e57k

12. 1. 2015 17:57

R^R^R^R^R^R^R^R^stejne v USA jako v EU. Ani Rusko neni immuni, i kdyz politicky korektne tak neblbnou. Takze slova jsou jen slova a skutek utek jak v EU tak v Rusku.

7 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky