Moje sympatie patří Maďarům

Dnes jsou Maďaři otloukánci Evropy. Je na ně házena špína, jsou proklínání za svoji vnitřní politiku. A přesto to je národ, který se stovky let bránil proti islamizaci Evropy a chránil Evropu  

My si v dnešním blahobytu snad ani nedokážeme představit, co znamenala hranice mezi křesťanskou Evropou a islámských světem. Kolik lidí bylo zotročeno muslimy, kdykoliv se podařilo muslimům tuto tenkou hranici prorazit. O znásilněných ženách, dětech odvlečených do převýchovy, zavražděných mužích a starcích prosících o milost, dnes vypovídají jen kroniky. Pro Evropany uzavřená minulost. Nikdo již nepřipomene, že všichni tito položili svoje životy za to, aby Evropa žila. Koho to dnes zajímá v nadšení a soucitu se saracénskými uprchlíky?.

A přesto, ti „opovrhovaní“ Maďaři znovu stojí na hranici mezi islámem a Evropou a přidávají se k nim Rumuni a Bulhaři. Národy, které bolestně poznaly, co znamená mít muslimy na svém území. Přidávají se k nim, byť zatím slovně, i další. Vyjadřují jim podporu obyčejní lidé z Francie, Británie, Německa. A tu podporu si zaslouží. Jako první se postavili této invazi uprchlíků, řízené z arabských států a samozvaného Islámského státu a jako jediní se snažili dodržet azylové dohody. Přesto se stali terčem kritiky. Kritiky od zemí, které proklamuji, že trvají na dodržování pravidel. Jak licoměrné!

Je to jako postoj Francie, která podporovala tureckou expanzi do Evropy, jen aby zničila Habsburskou monarchii. Francie však sledovala jen svoje zájmy ale ani ona by nikdy na svém území nedovolila to, co se dnes na jejím území děje. Jenže dnes se nejedná o jednu monarchii ale o celou Evropu. O Evropu, která se ukázala být životaschopná a soběstačná, na rozdíl od islámských zemí, které dokázaly jen parazitovat na ukořistěném. Muslimové Evropě nepřinesli nikdy nic moc dobrého, jen zabíjení. Parazitování na evropských poznatcích a evropské vědě. Jediný přínos islámu Evropě byly pověry a snaha Evropanů najít jinou cestu na Východ. Nebudu mluvit o teologickém přínosu, protože všichni ti, které Evropané uznávají, jsou v islámském světě považováni za kacíře.

Nechme však historie a podívejme se na současnost. Kdo utíká do Evropy a kdo se domáhá vstupu? Lidé postižení válkou? Vždyť ti sedí v uprchlických táborech a nemají tisíce dolarů na cestu do Evropy. Tak kdo sem utíká? Paša, který dal v Turecku poslední peníze, pak v Řecku dal poslední peníze a nakonec dal poslední peníze všude, kde je potřeboval? Opravdu tomu ještě někdo věří? Opravdu věříte tomu, že do Evropy proudí lidé postižení válkou?

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Kavka | úterý 15.9.2015 17:01 | karma článku: 40,71 | přečteno: 1715x