Křesťané proti islámu

Většina obyvatel v České republice ví, že zde existuje hnutí pod vedením Martina Konvičky Islám v České republice nechceme. Bohužel, jak jsem psal již ve svém článku, na toto hnutí se nabalují různé skupiny, kterým nejde o islám, o řešení problému, ale ventilaci vlastních frustrací a zakomplexovanosti. 

Psal jsem o tom, že v této skupině jsou lidé, kterým nejde o islám, ale jde jím o vymazání náboženství jako takového, či jejich pohnutky jsou ryze rasistické. Chápu a je mi jasné, že tito lidé se rádi maskují v podobných hnutích, ale co je pro mne nepřijatelné, že tohle nikomu z IvČRN nevadí. Naopak. Sám Martin Konvička se podílí svými slovy na tom, aby si z křesťanů udělal nepřátele. Sám Martin Konvička odmítá vše co odporuje jeho pohledu na islám a pokud může, tak si rád do křesťanů kopne. Pro mne je pak jeho prohlášení, že podporuje, aby ČR přijala syrské křesťany farizejské. Farizejské z toho důvodu, že Martin Konvička si myslí, že křesťané si musí nechat kálet na hlavu. Jinak nechápu rozpor v tom jak se prezentuje na veřejnosti a jak v soukromí. Inu, jeho věc.

Původně jsem chtěl dát do svého blogu záznamy z debat na diskuzích IvČRN, Stop islám apod. Neudělám to. Pouze řeknu, že názory tam se objevující jsou pro křesťany nepřijatelné. My nechceme muslimy likvidovat a odmítáme souhlasit se slovy, že Evropa má technické možnosti jak se muslimů zbavit. Technické možnosti , aspoň u mne, evokují plynové komory. Jako křesťan jsem proti islámu, islamizaci Evropy. Na tom nezměním ani písmeno. Ale jako křesťan se odmítám podílet, byť souhlasem, na činnosti skupiny, která se svým postojem nemá moc daleko od islámských fanatiků.

Nejsem sám. Většina tradičních katolíků dává od hnutí Islám v České republice nechceme ruce pryč. Za to jsme zváni zrádci a kolaboranti. Je nám zdůrazňováno, že máme hledat co nás spojuje. Jenže nás s tímto hnutím, nic nespojuje. My nechceme bojovat proti islámu, my chceme bojovat za hodnoty na kterých byla postavena naše civilizace. Muslimové pro nás nejsou nepřátelé, byť kritizujeme islám, ale Boží děti, které byly uvedeny na nesprávnou cestu.

Podporujeme umírněné muslimy, jako je egyptský anebo íránský prezident. Podporujeme i islámské učence, kteří odmítají násilí v islámu. Respektujeme víru muslimů a jejich pohled na svět, ale to neznamená, že s tímto souhlasíme. Z podstaty ani souhlasit nemůžeme. Nechceme však jít cestou těch, kteří muslimy chtějí zbavit víry v Boha, byť podle křesťanského učení položené na falešných základech.

Islamoklastové si neuvědomují, že muslimové pomohli porazit Osmanské vojsko u Vídně v táboře polského krále Jana III. Sobieského. Že v první světové válce bojovali muslimové na straně Francie, stejně jako v druhé světové válce. A bojovali za Francii a považovali se za Francouze. Dokud nepřišli multikulturalisté, kteří jim namluvili, že jsou obětí kolonizace. Tihle muslimové jim nesedí. 

 Jenže ani Sisi lidem v IvČRN nesedí. Kazí jím to obraz správného muslima a to, že  muslimové bojovali i ve Španělsku po boku generála Franca a dobrovolně, po té co se dozvěděli o zvěrstvech ateistů na jeptiškách a mniších. Ano, muslimové. Ti, které kritizuji o jejichž zvěrstvech jsem napsal nespočet článků a za kterými si stojím. A bude je dál psát, protože islám není náboženství míru.Ale zároveň budu mít obdiv k lidem jako je Sisi, byť muslim, kterému jde o to, aby islám by respektovaný ne na základě nenávisti k ostatním, ale na základě náboženství dialogu  a respektu a i zde konvičkáři hledají  špínu, že v Egyptě je trestný ateismus a homosexuální chování. Přitom v Konvičstátě, jak poznamenala trefně LS, by po muslimech rádi stavěli koncentrační tábory pro křesťany.

Ano, my křesťané islám v České republice nechceme. Ale to neznamená, že nám vadí muslimové. Vadí nám to, že společnost muslimům ustupuje. A ustupuje jím proto, že neuznává žádné hodnoty, mimo liberalismu. Jak však ukazuje historie, muslimové byli nejen věrní křesťanskému státu, ale za křesťanský stát i bojovali. Stačilo jediné. Respektovat je. 

Autor: Martin Kavka | středa 25.2.2015 17:38 | karma článku: 22,47 | přečteno: 1850x