Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vlastenci, kde jste? Ozvěte se.

Sice kauzu dětí paní Michalákové sleduju, nicméně to pro mne není taková priorita, abych tomu věnoval velký prostor na svém blogu. K napsání dnešního článku mne přivedlo, když jsem si uvědomil, jak poslední blogy na toto téma korespondují s tím, co jsem napsal minule. Tedy s českým huravlastenectvím.

Je to s podivem, ale zatímco obecně vládne národu pocit vlastenectví, patriotismu a hromadného odmítání americké či jiné západní vojenské přítomnosti v Evropě, nedejbože v ČR, když se má prokázat skutečná síla národní sounáležitosti, tak se najednou veškerá odvaha a hrdost vytrácí a přichází pokrytectví, doprovázené osobními útoky.

Kolik z těch, kteří dnes a denně dští síru na hlavu paní Michalákové a frenerticky píšou " Já vám nevěřím", kolik z nich si uvědomuje, že tato paní, matka, je tím posledním, oč v celém případu běží? Zaslechl jsem dokonce názor, že ono tam těm klukům je lépe a tak je tam nechme? Opravdu?

Pozoruhodné je, že ti, kteří paní Michalákovou odsuzují, používají donekonečna tytéž argumenty, které už předtím byly mnohokrát vyvráceny. Jenže oni jsou jako kolovrátek, a tak slyšíme stále stejnou otázku, proč paní Michaláková nezveřejí soudní spisy. Přitom odpověď zazněla nejednou.

Norské právo přímo zakazuje, takovéto zveřejnění. Bohužel, zatímco norská strana má možnost neomezeně na matku útočit a šířit o ní nepodložené, či dokonce vylhané informace, ona sama nemá šanci tyto informace vyvrátit. Pokud by tak učinila, vystavila by se riziku, že její projev bude u dalšího soudního stání použit proti ní. V rámci jakéhosi zákona o ochraně práv dítěte. A nejen to. Zatímco matka nesmí zveřejnit fotografie svých dětí, bez toho aby měly přes oči pásku, pěstouni se jimi chlubí na facebooku záběry ze společné dovolené.

Avšak, vraťme se k podstatě případu. Dva občané české republiky jsou násilím drženi v péči cizinců, bez přístupu k rodnému jazyku, bez kontaktu se svou biologickou rodinou. Je naprosto lhostejné, jestli se matka nebo otec dopustili vůči dětem čehokoliv. V případě takovéhoto podezření, měla být bezodkladně kontaktována Česká republika a děti předány českým úřadům. Pokud má Norsko jiné zvyklosti a zákony, jsou to zákony špatné a je povinnosti českých úřadů jednat ve prospěch svých občanů. Zvláště pak v okamžiku, kdy tito občané jsou nezletilí.

Paní Michaláková se dopustila několika závažných pochybení, které mne nutí klást si otázku, jak moc ve skutečnosti chce své děti dostat zpět. Předně je nepochopitelné její odmítavé stanovisko, když dostala nabídku odvozu dětí z Norska do Česka. Součástí nabídky bylo, že celá akce bude plně hrazená a jí to nebude stát ani korunu. Odmítavé stanovisko zdůvodnila tím, že Česko by děti vrátilo Norům, což není pravda a takováto situace by v jejím případě nemohla nikdy nastat. Česká republika vylučuje vydávání svých občanů do zahraničí a možnost, že by byly vydáni nezletilí občané do zahraniční pěstounské péče je naprosto mimo jakoukoliv úvahu. Jaký byl tedy skutečný důvod odmítnutí pomoci, zůstává a asi zůstane záhadou. Dalším nepochopitelným krokem pro mne zůstává jeji rozvod z manželem. Přestože se jej zastává a prohlašuje, že on by dětem neublížil, podlehla nátlaku Barnevernetu a svolila s rozvodem, což se mi jeví jako nepochopitelné. Jsem si jistý, že v okamžicích krize a zvláště pak takovéto krize, by manželé měli zůstat spolu. Je li tedy pravdou to, co paní Michaláková tvrdí. Pokud ne, pak nechápu, proč v tomto případě pravdu neřekne. Další věc, kterou mám problém pochopit, bylo poměrně rychlé navázaní dalšího partnerského vztahu, kdy se spolu s novým přítelem stará o jeho dítě. Nějak si neumím představit milující matku, která přijde takto o své děti ale přesto má náladu a chuť najít si nového partnera.

No a v neposlední řadě jsou to ony fotografie, kterých se okamžitě chopila bulvární stoka. Je mi jasné, že v tomto případě paní Michaláková, její právníci a rodina mlží a mlží hodně hloupě.

To jsou jen některé z pochybení, které z mého pohledu staví paní Michalákovou do nepříznivého světla. Ovšem, musím znovu zdůraznit, že o ní zde vůbec nejde. Jde o ty dvě děti a tady se největší chyby dopouští stát. Jsem přesvědčen, že stát by Barnevernetu a norským soudům vyrazil argumenty z rukou, kdyby sám převzal záruku za další vývoj dětí. Zdůrazňování, že děti budou umístěny do rodiny sestry matky je sice hezké, nicméně pro Nory asi ne moc uchu lahodící. Takže, kdyby se na stole objevila nabídka, že děti budou po návratu umístěny do speciálního internátu, a bude se zkoumat způsobilost rodiny, pak by Norové neměli moc prostoru k námitkám.

Ať už se případ vyvine tak či onak, jedná věc nesmí být opomíjena. Denis a David jsou občané České republiky a mají plné právo žít  a vyrůstat v České republice. To by měli mít na paměti převážně ti, co se zde snaží honit své ego a vyjadřovat nedůvěru jejích matce a to vše na základě nepodložených fám a rozostřených fotografií.

Autor: Martin Braun | pátek 13.3.2015 9:00 | karma článku: 12,90 | přečteno: 515x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 870x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

K nasazení do dvou týdnů. Bojové uskupení zemí V4 je v pohotovosti

1. července 2024  19:29

Bojové uskupení zemí Visegrádské čtyřky v pondělí zahájilo roční bojovou pohotovost. Většinu z 2...

Nejméně 30 zraněných, nouzové přistání. Let ze Španělska zasáhly turbulence

1. července 2024  19:19

Při turbulencích se v letadle cestou ze Španělska do Uruguaye zranilo nejméně 30 lidí. Stroj...

Méně dotací, více úvěrů a bilion do investic, maluje Fiala budoucnost

1. července 2024  19:17

„Česko musí lépe cílit na to, do čeho investuje,“ řekl v pondělí premiér Petr Fiala po jednání...

Sto deset let od první pokuty za černou jízdu. Přirážka byla za korunu

1. července 2024  18:41

Revizoři v Praze vybírají pokuty už od roku 1914. Jinde v republice černí cestující jezdili...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2623x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy