Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když ani dobrá vůle nestačí aneb slavičí skřehot

Předně musím upozornit, že veškeré informace o této neblahé rádoby soutěži mám jednak ze vzpomínek z dob kdy jsem ještě byl v Československu a z internetového zpravodajství, převážně Idnes,cz a lidovky.cz.

Proto je docela možné, že se v mém blogu objeví nějaké dílčí nepřesnosti, které si myslím nebudou  nikterak dramatické.

Asi bych na tento reklamní program letos i zapomněl, kdyby tiskem neproběhla zpráva, o vyřazení Joakima Brodena z kapely Sabaton. Četl jsem o tom a moc to nechápal. Tedy, nebudu tady ze sebe dělat blbce, samozřejmě jsem to chápal, prostě někdo se z organizátorů obával mocného davu metalistů, kteří by snad mohli z nesesaditelného trůnu shodit mistra nad mistry Karla Gotta. Ne, nechci mu upírat jeho zásluhy a umění. Přestože není mým šálkem kávy, uznávám jeho mistrovství, přesto ale nemohu přehlédnout, a se mnou i mnozí jiní, že jeho výhry, jsou prostě jednou velkou komedií a podrazem na ty, kteří se hlasování účastní. A to letošní hlasování byl podvod nejen morální ale, jak jsem přesvědčen i trestně právní. Protože:

Podle mých informací se hlasuje pomocí SMS. Každá taková SMS je zpoplatněna. Nevím kolik snad 30 snad 50 korun, opravdu nevím a ani to není moc podstatné. Podstatné je, že v okamžiku zahájení hlasování, možnost volby pro Joakima Brodena byla. Změna pravidel nastala až po několika dnech, tedy v okamžiku, kdy lze předpokládat, že řada fanoušků už své hlasy odeslala. To tedy znamená, že pokud tito hlasující nedostali své peníze nazpět, někdo se neoprávněně obohatil a tím pádem se jedná o trestný čin podvodu. Teď jde jen o to, aby se této kauzy někdo ujal a dovedl jí k soudu. Což asi se nestane. Ale věnujme se nyní oněm pravidlům.

Ta se v průběhu let pochopitelně různě měnila, nicméně nikdy nějak zásadně. Osobně si vzpomínám na změnu někdy kolem roku 1980. kdy tuším v Mladé frontě řešili, že některé kapely nebyly v tom publikovaném seznamu, přestože byly dost známé. Tehdy to organizátoři vysvětlovali tím, že podmínkou je, že za uvedené období, musí kandidát vydat alespoň jednu desku. Pokud tedy toto pravidlo dosud platí, pak se musím zeptat, jestli Ortel nahrál za poslední rok nějakou novou desku? Totéž Karel Gott, Hana Zagorová, Lucie Bílá? Žijete v Česku tak to asi víte, milí mojí čtenáři. Vydali? Nevydali? Ale možná že toto pravidlo už neexistuje. Namísto něj je tam jakýsi hybrid, že soutěžící musí vystupovat hlavně v České republice. No já nevím, ale mám pocit, že Joakim Broden a Sabaton měli v Česku více koncertů nežli Karel Gott. A totéž platí o Lucii Bílé a Haně Zagorové, potažmo o  Lucii Vondráčkové. Mimochodem, kdy měl poslední koncert  Daniel Landa? A co Marta Jandová? Ta přece vystupuje hlavně v Německu.

Takže mi z toho opětovně vychází, že kdosi se prostě bál, že tak jako se kolem Ortelu vytvořil dav voličů, protože se nejedná o fandy ale o voliče, tak by se něco podobného mohlo přihodit v i případě Joakima Brodena, občana České republiky, který zpívá ve Švédské skupině Sabaton ale k Česku se hrdě hlásí nejen svým pasem ale na každém svém vystoupení. Je tedy nehorázné svinstvo a ostuda, že byl takovýmto způsobem omezen a diskvalifikován.

Další otázkou kolem celého slavičího skřehotání je televizní přenos. Komu je vlastně určený? Abych vysvětlil nadpis, já přes všechnu dobrou vůli nebyl schopen tento přenos sledovat vcelku. Prostě to nešlo. Byla to nepokrytá urážka všech hlasujících, všech skutečných fanoušků oceněných i těch kteří na ceny ( z různých důvodů)  nedosáhli. Celý přenos byl jen prázdná vydýchaná, vyčpělá show pro ty v sále, a nyní se mohu mýlit, kde nebyli diváci z řad hlasujících ale pouze vyvolení v vyvolených.

No naštěstí jsou i jiné možnosti jak trávit sobotní večery, ovšem podobné pořady, vzhledem k tomu že stále existují, tedy že se pořadatelům vyplácí, svědčí o poněkud pochybném vkusu diváků. People metry určitě vrní blahem. Já se ale ptám : Opravdu je známkou naší světovosti a návratu do mezinárodního společenství takového trdlování? Vážně nemáme k nabídnutí nic lepšího než Gotta, který už desítky let opakuje že to nečekal? Nebo trapně mumlajícího Tomáše Matonohu, kde jsem čekal že začne zpívat "Vsákneš se do mně jako déšť" aby ukázal Ortelovi krásné písničky?

Anebo se už napořád budeme utěšovat tím, že se nemusíme dívat nebo účastnit?

Mimochodem, skupina ze Švédska, se zpěvákem napůl Čechem, hraje a zpívá o hrdinovi Karlovi Janouškovi, který bojoval proti nacistům a kterému se bolševici odměnili vězením a mučením. 

 

Autor: Martin Braun | neděle 26.11.2017 4:59 | karma článku: 44,20 | přečteno: 10077x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 870x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Není třeba mluvit o normalizaci vztahů, řekl Pavel. Slováci se pustili do Fialy

26. června 2024  6:45,  aktualizováno  20:45

Kdo čekal, že návštěva nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho pomůže k ukončení roztržky...

„Bránila jste se až po půl minutě.“ Italka prohrála soud o sexuální obtěžování

26. června 2024  20:39

Informace o tom, že oběť sexuálního obtěžování může v daný moment takzvaně zamrznout, se zřejmě...

Havárie obytného vozu na Nymbursku, pro dítě musel letěl vrtulník

26. června 2024  20:37

U Dymokur na Nymbursku ve středu v podvečer havaroval obytný vůz. Zranění byli tři lidé, z toho dvě...

Muž přišel kvůli polibku skoro o nos. Útočník ho sekl samurajským mečem

26. června 2024  20:14

Americká policie zadržela jednoho muže kvůli neobvyklému útoku. Šestatřicetiletý Peter Michael...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2623x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy