Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo zachrání Evropu?

Není snad týdne, abychom nebyli informováni o katastrofálních následcích pokusů o imigraci do evropských zemí. Na lodích a bárkách nevalné kvality, se ke břehům starého kontinentu snaží dostat desítky tisíc uprchlíků, o kterých oficiální místa ráda hovoří, že se jedná o oběti válek nebo neutěšené ekonomické situace v jejích domovech.

Země, které tímto novodobým exodem nejvíce trpí, tedy Itálie, volá EU na pomoc a hlasitě se dožaduje jakési spoluzodpovědnosti na řešení krize. To je sice moc hezké a srdce humanisty jistě zaplesá, při pomyšlení, jak Evropa společně, rukou nerozdílnou pomáhá ubožákům. Jenže jak je to s těmi ubožáky?

Dosud se hlasitě mluvilo hlavně o vině pirátů a obchodníků s bílým masem, kteří na touze po lepším životě vydělávají velké peníze a poté co ty chudáky nacpou na přeplněná plavidla, nechají je svému osudu. Události minulého týdne, však nabídly poněkud odlišný obraz skutečnosti. Na jedné z takových lodí totiž došlo k vraždě. A to k vraždě z náboženských důvodů. Ubohým běžencům, islámského vyznání, se asi nepozdávala přítomnost stejně ubohých běženců, vyznání křesťanského. A tak usoudili, že když už to kdysi schválil Mohamed, tak že nebude vadit, když je prostě odstraní. A tak také učinili. A já se musím ptát, je opravdu tak důležitá víra v okamžiku, kdy lidé, údajně, bojují o holý život? Je opravdu tak nezbytné dávat průchod nenávisti, když jsme doslova a do písmene na jedné lodi s těmi, kteří se snaží najít lepší budoucnost pro sebe a snad i pro své blízké.

Co je to za lidi, kteří se snaží dosáhnout čehosi lepšího, za cenu vraždy? A jedná se opravdu jen o tu malou skupinu, která nakonec skončila v rukách policie? Anebo jím podobných připlouvá k evropským břehům mnohem více? Na tuto otázku nedostaneme odpověď. Maximálně se nám dostane poučení, že je naší povinností pomáhat. A že nesmíme generalizovat. A že máme být na sebe hodní. Tak to bychom jím mohli u vstupu hned dávat jako dárek ostře nabroušené nože. Chápejte, přece určitě nemají peníze na zakoupení. A Mohamed se poslouchat musí.

Co ale bude s Evropou? Na jedné straně kontinentu řve ruský medvěd, až se mu z tlamy line válečný smrad, na straně druhé se k břehům blíží nekontrolovatelné a nevyzpytatelné množství těch, o kterých nic nevíme a ani se nijak moc nesnažíme vědět. Jsme přece lidumilové.

Nedávno jsem byl v Paříži. Mám to město docela rád. Přestože Francouzi jsou namyšlení troubové a když neumíte jejích řeč, umí vám to dát pořádně najevo. Mám to město rád, přestože je tam odporně draze. Mám to město rád, ale tentokrát jsem se tam moc vesele a ani příjemně necítil. Známými bulváry a uličkami, které ještě před nemnoha léty byly oázou klidu, bloumali podivné bytosti, přátelský se moc netvářily a bylo vidět, že touží po konfliktu. V městě, které sloužilo básníkům jako inspirace, najednou bují zloba, antisemitismus a na každém rohu někdo ječí Allahu Akbar. Odjížděl jsem smutný, o to více ,že vím, že Paříž není to nejhorší místo v  Evropě v tomto směru.

Ano, takto dopadla snaha pomáhat. Tak dopadá, když se k moci dostanou šílenci, kteří se snaží ukázat světu jak krásné může být spolužití mnoha kultur a tito šílenci se u moci drží zuby nehty a nehodlají připustit, že jejích experiment jednoduše zkrachoval. A jestli má mít Evropa nějakou šanci na budoucnost, pak občané musí jednat hned a teď. A nenechat se uchlácholit báchorkami o tom, že radikálních islámistů je pouhá hrstka a v Česku jích je jen co by na prstech jedné ruky spočítal. Je lépe být připraven a držet jejích čísla proklatě nízko, než abychom se pak nedivili a strachem ústa nekřivili.

Ostatně, známe to i z pohádek. Smolíček by mohl vyprávět, jak naletěl Jezinkám. Heprý jen dva prstíčky. A jak to dopadlo. A chudák jelen pak se pak mohl uskákat, aby ho zachránil. Jenže my takového jelena, na kterého bychom se mohli spolehnout moc nemáme, když president našeho největšího jeleního spojeneckého stáda to má s tím Islámem takové nějaké nevyjasněné.

Autor: Martin Braun | úterý 21.4.2015 9:09 | karma článku: 31,38 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 870x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Sto deset let od první pokuty za černou jízdu. Přirážka byla za korunu

1. července 2024  18:41

Revizoři v Praze vybírají pokuty už od roku 1914. Jinde v republice černí cestující jezdili...

Raději rezignuji! Kandidáti ve Francii nechtějí tříštit síly proti Le Penové

1. července 2024  18:27

Nejméně 165 kandidátů převážně z řad levice či z bloku prezidenta Emmanuela Macrona se v pondělí...

Na činy z Bílého domu platí imunita, rozhodl Nejvyšší soud. Trump to chválí

1. července 2024  16:52,  aktualizováno  18:04

Nejvyšší soud Spojených států oznámil, že exprezidenti mají „absolutní“ imunitu pro jasně oficiální...

Téměř polovina Čechů vnímá ekonomickou situaci jako špatnou, vyplývá z šetření

1. července 2024  18:03

Současnou ekonomickou situaci v zemi hodnotí pozitivně 17 procent občanů, 47 procent ji vnímá jako...

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2623x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy