Vztahy s mými milenci

Pohrdání ženskou nevěrou je založeno na faktu, že žena se VŽDY zamiluje do svého partnera, i kdyby měl být jen "tím chlapíkem do postele". Popravdě řečeno - můžu se bránit jakkoliv, ale v podstatě je to skutečně fakt.

"Miluju vas, ale proc mi porad lezete do kalhotek?"

Můžu si hrát na seběvětší ledovou královnu, ale stejně je miluju. Všechny. Všechny své milence - minulé, současné i budoucí. Vím to, i když dělám, že to tak není. I sama před sebou. Chodím na "rande" (o kterém vím jak dopadne) se svým milencem a doufám, že tentokrát to bude jinak. Že tentokrát zůstanu do rána a on mi navrhne, abych si u něj nechala kartáček. Že to třeba nedopadne jako obvykle, ale jinak a my si budeme romanticky povídat celou noc. Že se něco změní a on pochopí - tohle je láska!

 

Došlo mi to nedávno, když jsem si sepisovala imaginární seznam vánočních dárků, do kterého se mi chtělo zahrnout i mého letošního milence. Milence, od kterého nic nečekám, v nic nedoufám a u kterého je mi lhostejné, když najdu blonďaté vlasy v koupelně (já jsem bruneta!). Tedy alespoň tak to tvrdím. Ve skutečnosti mě vlasy dovádí k nepříčetnosti, čekám od něj vyznání lásky a doufám ve svatební zvony. (Uf, ani nevíte, jak bylo těžké napsat to nahlas) A právě tomuhle muži bych ráda dala dárek. Nějaký pěkný, originální a dostatečně vyjadřující náš vztah.

 

Proč je tak zvrácené, dát něco někomu takovému? Vždyť byl součástí mého života (a v obdobích deprese a ztráty sebevědomí součástí velmi důležitou) v podstatě celý tento rok. Pravda je, že jsem ho viděla ve dne jen jednou, ale co na tom?

 

Měla jsem vztahy se všemi svými milenci, i když ráda tvrdím, že to žádné vztahy nebyly. Byly, ba dokonce stejně důležité jako takzvané opravdové. Možná měly úplně jiný účel, průběh i vyústění, ale každý z těch mužů nějak poznamenal můj život. Často víc, když se v něm jen mihnul, než když chvíli pobyl.

 

Takže pánové, ano. Ženy MAJÍ vztahy se VŠEMI svými milenci. Může za to jejich sloní paměť, která si pamatuje každého z nich, i toho jednonočního. A konec konců - znám mnoho mužů, kteří léta zasněně mluví o jisté noci s neznámou dívkou...

 

 

 

Autor: Mona Maršálová | čtvrtek 18.12.2008 8:25 | karma článku: 21,35 | přečteno: 2788x