Chceš se mnou do postele nebo do chomoutu?

Občas bych chtěla umět číst myšlenky. Nejde mi ani o to, že bych se mohla živit v cirkuse jako telepat, ale spíš o to, že bych konečně věděla, jaké má ten a ten skutečně úmysly – jestli chce vztah, sex, nic nebo sám neví, co chce (a je tudíž náchylný k čemukoliv).  

"Nejdriv te nalakam na skvely sex a pak si te privazu snubnim prstynkem!"

Jistě, jsou určité signály, které jedinec vysílá, když má jasnou představu o tom, co by chtěl. Postelový běžec mluví a vystupuje jinak, než pan „chci-založit-rodinu“. Bohužel problém nastává ve chvíli, kdy podobní lidé takzvaně „matou tělem“ – tedy chovají se zcela opačně, než by měli, aby bylo poselství jejich cílu snadno rozklíčovatelné. Zcela neohleduplně tak mystifikují a způsobují trápení nejen sobě, ale také těm, kteří (které) se na jejich návnadu chytí.

  

Abych podobnou situaci přiblížila – jdete třeba do baru, tančíte a pak si HO všimnete. Stojí poměrně sebejistě s drinkem v ruce a na čele mu bliká neviditelný nápis: „Chci flirt, ještě lépe sex!“ Začnete vysílat úsměvy, „nenápadně“ se motáte okolo, požádáte o oheň… Jeho signál je silný a přináší jasné sdělení. Kdyby jste chtěla něco jiného, nejspíš se o kontakt nepokusíte, ale takhle… Věci se vyvíjejí jak mají a vy skončíte u něj nebo u vás. Všechno je v pořádku, tak jste to chtěla. Jenže! Když se nad ránem soukáte do spodního prádla, váš milenec se probudí a začne „cukrovat“! Co s tím? Tohle jste vážně nechtěla.

  

Pravda – do podobných situací se většinou dostávají muži. Tedy alespoň společnost takové aktivity připisuje spíše jim a ženy jsou nazývány jako lehké, když si jdou prostě užít podle svého scénáře. Ale to je jiné téma. Co tedy dělat v okamžiku, kdy jste si chtěli užít jen sex a najednou jste v podstatě přemlouváni a vmanipulováni do vztahu? Nebo ještě lépe – jak tomu předcházet? Není to od manipulátora trošku nefér? Neměl by každý raději vyložit karty na stůl hned? A co vy? Nemanipulujete také někdy?

 

Představte si klub, kde vám u vchodu dají pásku podle toho, co ten večer chcete dělat. Růžová – „hledám vztah“, zelená – „nezávazná konverzace“ a žlutá - „chci sex!“ Přiznali byste, na co máte skutečně náladu? Nebo by jste v rámci intrikování a „seznamovacích lží“ zvolili politicky nejkorektnější barvu? Nebo si skutečně myslíte, že jako žena s výrazně svítícím růžovým páskem máte šanci někoho ulovit?

Autor: Mona Maršálová | pondělí 21.7.2008 9:45 | karma článku: 21,67 | přečteno: 2309x