První pokus

     Lámu si hlavu s tím jak začít.... Poprvé... vše je někdy poprvé, že. O založení blogu uvažuji už dlouho, ale pořád to byly úvahy a daleko, daleko ke skutku... Ale jsem účastnicí kurzu a při jedné s přednášek vznikla diskuze s přednášející a ta ji uzavřela: "Tak to někde napište, když víte, že se o tom nepíše." A já, rozehřátá a nažhavená diskuzí, jsem řekla, že ano.... A tak jsem tady. Budu se pokoušet psát o různém, co mne jak napadne, ale hlavně se budu snažit psát o všem, co se týká práce v sociálních službách. Protože se o ní skutečně málo mluví a málo ví. 

     Abych tedy neměla jen první odstavec :D, tak vysvětlím, že ten kurz je pro práci v sociálních službách, protože to, že máte chuť a odvahu pomáhat ne vždy stačí. Je pořeba i vědět spoustu věcí o tom, jak pomáhat. A přiznávám, že dokud se člověk s tou problematikou nezačne seznamovat hlouběji, tak skutečně ani netuší, že to není až tak jednoduché. 

     Mé velké štěstí spočívá v tom, že jsem se dostala do kurzu, ale navíc je to kurz, který je do značné míry zaměřený na praktickou stránku věci, takže jsem si mohla "ohmatat" práci v její různorodosti. Všichni, kteří v kurzu jsme, jsme se shodli, že nám to hodně pomohlo v tom, abychom si ujasnili, co nás přitahuje nejvíc, čemu bychom se chtěli nadále věnovat. 

     A tak budu psát o tom co mne potkalo a o naději. 

     Přeji všem krásný a ještě krásnější den.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marie Metlická | pondělí 9.12.2013 19:36 | karma článku: 6,28 | přečteno: 200x
  • Další články autora

Marie Metlická

Někdy prostě nechápu....

23.3.2015 v 14:19 | Karma: 19,95

Marie Metlická

Pomáhá úřad? Kam?

29.1.2015 v 9:54 | Karma: 41,64

Marie Metlická

To je ta dobrá práce?

25.11.2014 v 10:23 | Karma: 24,51