Džihád si ukrást nenecháme

Konečně i v českých poklidných vodách došlo k nějakému incidentu ze strany muslimů. Skoro napadli aktivisty burcující proti muslimskému fanatismu.

Chápu, že po shlédnutí záběrů na různá zvěrstva páchána islámskými fanatiky, vznikají obavy o budoucnost. Nemělo by to však vést k panikaření a ztrátě soudnosti. Pro aktivisty vedené strachem z potenciálního nebezpečí a snahou co nejvíce upozorňovat na svoje iniciativy je jakákoliv negativní reakce ze strany muslimů vřele vítána. Dává jim za pravdu. Potíže tady zatím nebyly, a proto je musíme najít. Což se při troše dobré vůle vždycky podaří. Pokud budete hlasitě a delší dobu prudit proti specifické skupině obyvatel, určitě se někdo z nich s určitou intenzitou ohradí. Mladí kluci pravděpodobně razantněji než starší dámy, i když ani ty bych nepodceňovala. Pokud budete někomu setrvale nadávat do agresívních fanatiků, nejspíš vám nakonec jednu ubalí, i když dost dlouhou tomu pokušení odolával.     

Nechci podceňovat rizika, ani na našem území není vyloučený teroristický útok. Bouřlivé projevování strachu z islámu však plní cíl, který si stanovili islamisté. Vyvolat zde hrůzu dříve, než teroristova noha překročí hranice. Právě proto islamisté natáčí všechna ta zvěrstva. Paní Hrindová píše: „Přibližují se, mají zlé oči - jde z nich opravdu strach.“ Tohle jsem už kdysi četla u Boženy Němcové: „Ve vesnici jí říkali divá Bára, protože tvrdili, že má buličí oči a že ji vyměnila polednice.“ Islamisté se dostávají do našeho prostoru tím, že říkáme, ano, my se vás hrozně bojíme.

Druhým cílem islamistů je radikalizovat zdejší muslimy. Češi se vlivem vyvolaného strachu začnou chovat agresivněji vůči muslimům a oni pak reagují podobně. Samozřejmě, že občas začínají i sami muslimové. A k tomu jim servírovala poblázněná Evropa se svojí ujetou devótností. Francie málem sundává kříže z kostelů, v Itálii nedovolil pan ředitel ve škole vystavit betlém. Tato hloupá rozhodnutí dávají extrémistickým muslimům mandát chtít více a více. Nebudete přede mnou jít vepřové, sundáte si křížek z krku, atd. Na jedné straně jsou tady ti, kdo proti nim brojí preventivně, a tím v muslimech pěstují pocit, že jsou touto společností odmítáni a posilují v nich pocit vyloučení. Druhý extrém představují ti, kdo servilně ustupují, čímž muslimům dávají najevo, že mají nárok na více práv, než ostatní. Pokud si někdo stěžuje, že ho uráží pohled na kříž, stačí mu doporučit, ať se dívá jinam. Nic jiného.

Radikální antimuslimské tažení fanatizuje společnost a vede ke ztrátě racionálního uvažování. Cílem islamistů je rozkládat a rozbíjet; na co sáhnou, to jde do trosek. Obranou není blbnutí, ale jasné postoje. K západním hodnotám patří schopnost racionálně myslet a disponovat statečným srdcem. Tohle nám chtějí ukrást všichni fanatici napříč kontinenty.  

Autor: Marie Kolářová | pondělí 8.6.2015 13:01 | karma článku: 23,88 | přečteno: 1848x
  • Další články autora

Marie Kolářová

Děti nám nebudou vládnout

30.9.2019 v 11:29 | Karma: 19,32

Marie Kolářová

Kdo má dostat přes držku

18.7.2019 v 11:38 | Karma: 20,79

Marie Kolářová

Podle kvičení poznáte je

10.7.2019 v 11:31 | Karma: 43,47

Marie Kolářová

Znám vás z odposlechů

27.6.2019 v 11:30 | Karma: 44,68