Zeman, nebo Kalousek? Volíš Losnu nebo Mažňáka?

Pravice, zejména TOP09, má o smyslu voleb jasno: je třeba zastavit "diktátora" Zemana. A jasno má i levice - musí se vystavit stop "zloději" Kalouskovi". Já odmítám, aby místo pozitivních řešení v kampani dominovaly osobní útoky. Pak by totiž byla šance na zlepšení poměrů nulová.

TOP09 bude chtít odvetu za druhé kolo prezidentské volby. Proto opět celou kampaň personifikuje do souboje mezi „pupkatým průměrným zemanem“ a „vznešeným kosmopolitním knížetem“. Jsem přesvědčen, že to je nejen falešné dilema, které má odvrátit pozornost od neúspěchů a skandálů Nečasovy vlády, ale hlavně, že lidé chtějí něco jiného: řešení krize a svých problémů. 
 
Souboj s prezidentem Zemanem se nesmí stát hlavním tématem voleb. Tím musí být uvedení státu do pořádku a obnova hospodářského růstu. Lidé vnímají, že naše společnost je nemocná, že nic nefunguje, jak má. Ztrácejí víru v budoucnost, v prosperitu, nevěří politikům, ani vlastnímu státu.
 
Hlavním úkolem politiků je tuto krizi důvěry překonat. Místo toho se nám vynucuje pokračování nenormální a malinko nedůstojné hry na četníky a zloděje.  Osobně na tuto vějičku nenaskočím. A věřím, že ani čeští voliči. Je třeba nenabízet falešná dilemata. Většina lidí chce řešení hospodářské krize, chceme normální, slušný fungující stát.
 
O konktétnch tématech a řešeních budu psát v některém z příštích blogů.
 
Marian Jurečka
 
https://www.facebook.com/marian.jurecka?ref=tn_tnmn
 
https://twitter.com/MJureka
 
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marian Jurečka | pátek 16.8.2013 9:40 | karma článku: 15,68 | přečteno: 925x
  • Další články autora

Marian Jurečka

Tahle země není pro mladé

11.4.2016 v 13:48 | Karma: 28,96

Marian Jurečka

Cena naděje

17.11.2015 v 15:20 | Karma: 13,34