Zastavte antikomunistickou rétoriku!

Česká republika si před pár dny připomněla 65. výročí komunistického převratu v roce 1948. Moji předkové na vlastní kůži zažili, co komunismus opravdu znamená. Rozkulačit znamenalo v komunistickém slovníku okrást, šikanovat, zavřít, někdy i mučit nebo popravit. Každý, kdo viděl film Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci, pochopí, jaký vztah mají lidé jako já ke komunistům. Jsem soukromý zemědělec a zkušenost mé rodiny mi nakazuje mít se před rudým nebezpečím na pozoru.

Přesto chci protestovat proti tomu, aby si představitelé současné vlády dělali z protikomunistické rétoriky munici pro příští volební tažení. Právě politika pánů Schwarzenberga, Nečase a Kalouska byla tím, co spustilo rudou lavinu na krajích. Dnes se nám snaží ukázat na komunisty v duchu propagandistického hesla: Nejlepší volební program je společný nepřítel!

Já si to nemyslím.

Výsledkem vlády TOP 09 a ODS je nebývalý vzrůst počtu voličů KSČM. Vzestup komunistů není nepochopitelnou ranou z nebes, která nás postihla. Za vzestupem komunistů jsou konkrétní politická opatření, z nichž mnohá udělala nebo udržuje naživu Nečasova vláda. Která? Ani je nemusím jmenovat všechna:

· Zvyšování cen (DPH) – údajně kvůli důchodové reformě (mimochodem reformě finančně výhodné jen pro bohaté lidi). To dopadlo tvrdě na rodiny s dětmi a důchodce.

· Nulový boj proti lichvě a lichvářům (společnost doslova sužují anonymní lichvářské firmy jako kobylky).

· Tolerování řádění exekuční mašinérie, která doslova vyřadila z provozu a spotřeby již půl milionu domácností. Naopak se exekuce nově ještě rozšířila i v manželství. Pro mnohé lidi další důvod proč zavrhnout svatbu. Exekuční mašinérie nabývá ruku v ruce s lichvou v některých krajích znaky organizovaného zločinu!

· Šikanování nezaměstnaných systémem DONEZ. V době, kdy přibývá nezaměstnaných lidí bez vlastního zavinění, často starších a celý život poctivě pracujících – neslýchané.

· Komplikování života lidem s postižením novým absurdním posuzováním jejich stavu. Ex-ministr Drábek zřejmě zavedl na MPSV nové Lurdy – lidé s amputovanými končetinami jsou hromadně klasifikováni jako zdraví.

· Úplná paralýza informačních systémů pro přidělování sociálních dávek. Nový nefunkční systém stál a bude stát poplatníky miliardy. Bylo nutné takto mrhat cenné peníze?

· Zavedení nadbytečných sKaret, které lidi obtěžují nadměrnou administrací a díky zpoždění výplat dávek je dokonce často dostávají uměle do mínusu - což banka sankcionuje. Jakou funkci má v sociálním systému tento nadbytečný bankovní produkt?

· Udržování dopravní obslužnosti venkova na špatné úrovni. Ruku v ruce s nezaměstnaností opravdu výbušná kombinace.

· Rušení vesnických škol, posledních center života na venkově.

· Nulová snaha o podporu ekonomiky a tvorbu pracovních míst.

Nebudu vládě sčítat její „hříchy“, které sice považuji také za významné, ale nejsou v přímé souvislosti s nárůstem komunistických hlasů. Například zákon o daních z příjmu byl za posledních 10 let novelizován 116krát – na co se má proboha podnikatel či firma v tomto CHAOSU spolehnout?

Chci zejména panu Schwarzenbergovi, který se v poslední době živě zajímá o mladé lidi s antikomunistickým smýšlením (ke kterým se počítám i já), vzkázat: Největší službu nám prokážete, když nebudete dělat středo-pravicové politice ostudu. Prozatím jste způsobili, že synonymem slova pravice je pro českého člověka na venkově a v malých městech: asociální, nekompetentní a z Marsu spadlý politik s lehce kriminálními sklony. Vy jste příčina nárůstu komunistických preferencí, ne jejich řešení!

Doporučoval bych tedy nedělat antikomunistickou rétoriku, ale antikomunistickou politiku!

 
Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL
https://www.facebook.com/home.php#!/marian.jurecka

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marian Jurečka | pátek 1.3.2013 9:47 | karma článku: 32,41 | přečteno: 1321x
  • Další články autora

Marian Jurečka

Tahle země není pro mladé

11.4.2016 v 13:48 | Karma: 28,96

Marian Jurečka

Cena naděje

17.11.2015 v 15:20 | Karma: 13,34