Takhle to u lékaře fungovat nemá!

Elektronická neschopenka se sice rodí s určitými "porodními bolestmi", ale jako elektronický nástroj má práci lékaře usnadnit, nikoliv nahradit.

Dnes jsem byl zcela zaskočen jednoduchou otázkou mnohaleté rodinné známé: "Co mám dělat?". Tato dáma ve věku 53 let mi volala, že se ráno chtěla domluvit na návštěvě v ordinaci své praktické lékařky pro zvýšenou teplotu, kašel, pocení, slabost, bolesti kloubů. Přitom lékařce řekla, že má asi chřipku. Načež jí bylo řečeno- a tato moje známá není lékařkou- ať je doma, elektronickou neschopenku, že odešlou,a ať se ozve nejdříve za týden, protože rychleji jí dobře nebude. Toť vše! Bez vyšetření, bez posouzení a vyloučení jakéhokoliv vážnějšího stavu (může jít skutečně o chřipku, ale také o zápal plic), bez rady, co si vzít a co nedělat a bez termínu kontroly. Taková samoobsluha.

Samozřejmě takto to být nesmí! A nejde jen o tu neschopenku, což je úřední doklad, ale o určitou kvalitu práce nás lékařů. Prosím nenechte se odbýt. Jistě se nikomu nechce zbytečně chodit k doktorovi, čekat tam, ale jinak nelze spoléhat na správné určení diagnózy a dobrou léčbu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Zeman | čtvrtek 6.2.2020 20:38 | karma článku: 21,27 | přečteno: 1084x