Musíme šetřit!

Zeštíhlování úřednického aparátu je vítáno, jako vše, co směřuje ke zlevnění provozu státu. Ale jen pokud se dosáhne skutečných úspor.

Dnes jsme svědky dvou návrhů, první je výhledově možné sloučení dvou ministerstev. Je to návrh z dílny pana premiéra Babiše a jedná se o možné sloučení Ministerstva obchodu a průmyslu a Ministerstva dopravy. Inu proč ne? Pokud to pánové zvládnou? Nemělo by jít ale jen o úsporu platu jednoho ministra a jedné sekretářky. Smysl mají pouze větší úspory, tj. méně úředníků, kanceláří, notebooků, aut, atd.

Pokud by to šlo a jistě je to jen věcí lepší organizace práce, bylo by to pro nás daňové poplatníky přínosem. Náš stát je totiž "provozně" jeden z nejdražších.Uvidíme.

Druhý je návrh pana poslance Václava Klause ml. zrušit úřad ombudsmana tedy Úřad veřejného ochránce práv. Nevím jak a kdo by jej skutečně postrádal, výkonou moc totiž nemá. Naštěstí tu stále ještě máme soudy. Třetí pilíř demokracie! Vím, že by došlo k významným úsporám. Ve výši několika set miliónů korun! V rozpočtu ČR je to kapka v moři, ale jistě ne malá!

Autor: Marek Zeman | středa 22.1.2020 10:32 | karma článku: 13,51 | přečteno: 374x