Co s koronavirovou infekcí ?

Koronavirus se šíří světěm, vakcína zatím není, chybí prý dokončení testovacícho procesu, ministr zdravotnictví je pod tlakem...v tomto případě s ním lze souhlasit!

Tak v Číne je již nakažených koronavirem na 4000 lidí, záhy jich bude jistě více. A co uděláme my?  Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch tvrdí, že zatím se netřeba bát, respektive, vetší nebezpečí představuje chřipka. A má pravdu. Ta každý  rok postihne jen v ČR statisíce lidí a zhruba na 2000 našich spoluobčanů ročně na chřipku zemře. Především ve skupině seniorů ale také dětí. Z uvedeného vyplývá, že zde mluvíme o úplně jiných číslech. Ale chřipku známe, nějak s ní počítáme, neděsí nás. Problémem stávající infekce koronavirem z Číny je to, že jej tak moc neznáme ( již zmíněný virus chřipky je ze skupiny RNA virů) a nemůžeme se proni němu očkovat. Proto ten strach, strach z něčeho neznámého...Navíc opatření čínské vlády fungují jen částečně a zřejmě je to důsledek pozdního zahájení karantény.

Co tedy dělat? Být připraveni a stát říká, že jsme. Nezpochybňuji to. Já bych ale  doporučil minimalizaci rizika zákazem přijímání přímých spojů z Číny. Neby-li bychom  ani první ani poslední. Jistě obchodníci by mírně tratili. Ale riziko přímého ohrožení by se zmenšilo . Ne zcela, ale o dost.

 

Autor: Marek Zeman | středa 29.1.2020 20:53 | karma článku: 18,27 | přečteno: 627x