Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prezidentské volby a moje postoje ke kandidátům!(1)

Před několika málo dny skončily prezidentské volby v USA. Pro mnohé potěšujícím výsledkem, pro jiné zklamáním. Jsem si jist, že prezidentské volby v USA byly sledovány víc, než kterékoliv jiné události. Na rozdíl od českého prezidenta, ten americký má skutečně výrazný vliv. Nejen na to, co se děje v USA, ale i na to, co se děje v Evropě. Ten český má vliv jen v ČR, a to ještě dost sporný. Přesto si myslím, že by jsme neměli brát prezidentské volby na lehkou váhu.  Každý z kandidátu nese jiné poselství a jiné ideje. A takové ideje bude prezentovat jako hlava naší země!

jeden z kandidátů - Vladimír Franz

Vzhledem ke svému postavení má ideální možnost ovlivňovat společenskou atmosféru a zasahovat do ní tématy, které mohou společnost buď sjednocovat, nebo ji naopak štěpit a rozkládat. Krajní nedůvěra společnosti v politiku přitom volá po tom, aby došlo k nějaké změně, impulsu.

Z tohoto úhlu pohledu je mnohými lidmi ideálním kandidátem Vladimír Franz. Není výjimečný jen tím, že se na rozdíl od všech ostatních nepodílel na vytváření současné politické situace, z jeho názorů je navíc evidentní, že roli prezidenta velmi dobře chápe a ví, jak ji naplnit.

A pak je tu jeho vzhled. Popravdě řečeno, v této zemi by se nenašel nikdo, kdo by tak dokonale dokázal na sebe upnout pozornost. Je to určitě možnost k nějakému impulsu, změně.

Podle mě naše společnost není ještě připravena na takovou to „revoluci“. Já osobně respektuju a uznávám pana prof. France, ale já chci mít prezidenta, který už umí v politice chodit a je v té "špíně" tzv. namočenej. Je ale pravda, že zvolit Obamu prezidentem USA, a navíc ho za čtyři roky v prezidentství potvrdit, to je  daleko větší „revoluce“ než Franz na Pražském hradě. Kdo by  si tohle v USA před 40 lety dokázal představit?? Myslím, že vůbec nikdo.

Další kandidát Jana Bobošíková! To už je politička. Kandiduje všude, kde se dá. Má zkušenosti z politiky i soukromé sféry. Své názory říká skrz "svoji" stranu Suverenitu, která se dlouhodobě pohybuje těsně pod 5%. Určitě má svůj potenciál, ale takto si nepředstavuju hlavu státu. Nesouhlasím s většinou její názorů, ale je to rozhodně zajímavá a pěkná kandidátka.

Tomio Okamura! Podnikatel, senátor,  populista.... Je to člověk, který se vyjadřuje ke spoustě celospolečenským tématům. Kritizuje politiku, ale sám nikdy nebyl politik. Jsem rád, že byl zvolen do senátu. Teď může konečně ukázat jestli to myslí vážně a bude schopen pro svůj obvod udělat to, co slibuje. Pokud se osvědčí, bude pro mě alternativou jako prezident za 5 let. Teď ne.

Jan Fischer! Největší favorit prezidentských voleb v průzkumech. Byl statistikem, premiérem a víceprezidentem Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Mnozí mu vyčítají jeho členství v KSČ před rokem 1989. Včetně mě. Nepochybuji o vzdělání a kvalifikaci pana Fischera. Je to určitá alternativa pro mnoho lidí. Mnohými postoji mi je pan Fischer blízko, ale neni mi příliš sympatický a zároveň je to bývalý komunista. Je to vůbec ještě dnes handicap?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Liška | pátek 9.11.2012 23:20 | karma článku: 9,47 | přečteno: 1339x
  • Další články autora

Marek Liška

Americká revoluce

Tak před několika hodinami došlo k sečtení posledních hlasů. Byl zvolen 45. prezident USA. Rozhodnutí Američanů mě velice překvapilo a upřímně musím přiznat, že jsem to vůbec nečekal

9.11.2016 v 22:38 | Karma: 22,49 | Přečteno: 597x | Diskuse| Politika

Marek Liška

Proč jít 7 a 8. října k volbám?

To je otázka, kterou si klade velká část naší populace. Především má generace se na to ptá. Generace ve věku 18 až 25. A mnozí si řeknou, že ten důvod vlastně žádný není a jdou radši na pivo :-)

17.9.2016 v 21:55 | Karma: 17,42 | Přečteno: 652x | Diskuse| Politika

Marek Liška

17. listopad po demokraticku

Dnes je 17. listopadu 2013, je to už 24 let od přeměny totalitního režimu na demokratický. Od přechodu vlády jedné strany, k systému pluralitnímu. Mnozí si od těchto změn představovali mnohé. A musíme si přiznat, mnohé se nám i splnilo. Je zde tržní ekonomika, soukromé vlastnictví, svoboda, zrušena cenzura, možnost volného cestování atd. Ale přáli jsme si víc, přáli jsme se mít jako v Rakousku a dalších západních států. Bohužel, na tom nám zbývá ještě pořádný kus práce.

17.11.2013 v 21:36 | Karma: 6,93 | Přečteno: 395x | Diskuse| Politika

Marek Liška

Mladí vpřed

Mládí vpřed! Heslo, které se v poslední době začíná docela hojně objevovat. Může za to určitě současná politická situace v naší zemi. Lidé chtějí novou generaci, chtějí vyměnit staré politické tváře. Zkrátka jim nevěří a vůbec se nedivím! Pro mnohé je cestou a šancí z této beznaděje prostě jakási změna. Změna politiků a politiky.

22.6.2013 v 11:55 | Karma: 8,65 | Přečteno: 519x | Diskuse| Politika

Marek Liška

Něco shnilého vtom státě českém

Je to jen několik dní od provalení jedné z největších afér v dějinách české politické scény. Od aféry, která zahýbala s životem mnoha lidí, především politiků. Ne nadarmo se říká: "Běda mužům, kterým vládne žena". A to ambiciozní žena!

20.6.2013 v 21:42 | Karma: 12,76 | Přečteno: 662x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  16:41

Aktualizujeme Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili, píše Denník N. K incidentu došlo v obci...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Rádio Impuls slaví 25. narozeniny maratonem rozhovorů z Národního muzea

15. května 2024

Rádio Impuls slaví čtvrtstoletí v éteru. Aktuální výsledky Radioprojektu za IV. čtvrtletí 2023 a I....

Ukrajina už nestíhá sestřelovat rakety. Rusům vychází nová taktika

15. května 2024

Premium Zpráva, která zní jako nostalgická vzpomínka na lepší časy: v noci na úterek podniklo Rusko nálet...

Útok na Fica odsoudili Pavel, Babiš či von der Leyenová. Bůh mu žehnej, popřál Orbán

15. května 2024  15:33,  aktualizováno  16:57

Prezident Petr Pavel odsoudil útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Předsedkyně Evropské...

Slyšel jsem volání „Postřelili Fica!“ popsal z místa slovenský novinář

15. května 2024  16:53

Slovenský novinář Hospodárských novin Juraj Bury byl na výjezdním zasedání slovenské vlády v obci...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 939x
Jsem student 2. ročníku  vysoké školy. Zajímám se o dění ve společnosti a není mi lhostejná budoucnost, ve které budu muset jednou žít.Proto občas napíšu svůj názor, pohled na věc :)

Seznam rubrik