Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Já k volbám půjdu hlavně proto, abych jako vždy od roku 1990 volil p r o t i komunistům. A pak si spokojeně zajdu na pivo. :-)

1 0
možnosti
Foto

Bez ohledu na to, kdo bude zvolen, se pro čisté daňové poplatníky nic nezmění. Tento systém již jede cestou postupného zotročování svobodomyslných lidí a navázání privilegovaných funkcí na vybraný okruh lidí. Navíc pokud jdu volit, znamená to, že jsem se rozhodl akceptovat oprávněnost tohoto systému a budu respektovat jeho výsledek, ať už je jakýkoliv.

Z těchto důvodů, od určité doby, kdy jsem tohle pochopil, k volbám zásadně nechodím a jejich výsledek morálně neakceptuji. Je fajn ztratit jakýkoliv respekt k jakýmkoliv státním funkcím, ať už se jedná o prezidenta, vládu, či k jimi zřizovaným institucím.

0 3
možnosti
Foto

Jít či nejít ? Přiznám se, i já mám máslo na hlavě, protože se neúčastním politiky a nejsem členem žádné strany. Vaše mladá generace, která je schopná se nechat omámit strejdou z dýmkou a upraveným účesem, by se měla zamyslet, jestli o své budoucnosti nechá rozhodovat takové strejdy nebo tetky a nebo začne politiku dělat sama. Možným způsobem je založit si stranu nebo si nějakou přivlastnit - všimněte si kolik mají některé strany členů a kolik nových by stačilo pro změnu. Dá to práci, ale za tu srandu to stojí. Protože to co si neuděláte sami, nikdo za Vás neudělá. Politika je schopnost balancování mezi vlastními zájmy a zájmy voličů. Všimněte si jak jsem to napsal - na prvním místě, budou vždy vlastní zájmy !!!

0 0
možnosti
OP

Určitě nechoďte do politiky, nic byste v ní nezměnil, i když jste mladý

0 1
možnosti
JR

J63a82n 82R82á97ž

18. 9. 2016 11:46

Každý by si měl říci důvod, proč jít k volbám. Nějaký vlastní důvod. Já půjdu k volbam, protože nechci, aby Jihomoravský kraj ovládala ČSSD s Haškem v čele, pod jejichž vedením nebyl KÚ za osm let(!!!) vlády ČSSD schopen zpracovat "Zásady územního rozvoje kraje" a proto nemá Brno dodnes Územní plán, hodně obcí a měst v kraji nemá silniční obchvaty a dálnice do Vídně končí před Pohořelicemi. Vše ostatní je pro mne vedlejší a tak můj hlas bude proti ČSSD a jestli budou volit ANO, tak s tím Babiš nemá co dělat, protože jejich kandidáti slíbili, že ZÚR bude jejich priorita.

1 1
možnosti
OP

Podporuji vaši snahu a dodávám, že volič nemusí udělat žádný kroužek a může vhodit do urny prázdnou obálku, takže jeho hlas se stane neplatným, nicméně žádná strana z jeho hlasu nebude mít užitek. Pokud k volbám nepůjde, jeho nevolení bude pro strany prospěšné, ze všech nevoličů získají strany nějaký podíl navíc

0 0
možnosti

To není pravda. Neplatné hlasy se vyloučí a počítají se jen ty platné. Takže volič, který vhodil prázdnou obálku šel zbytečně, protože nic nevyřešil, jen přidělal práci hlasovací komisi.

1 0
možnosti
JZ

No, co si tak vybavuju přehled a světonázor svých spolužáků v onom vámi zmiňovaném věku... snad ať jdou radši jen na to pivo.

0 0
možnosti
JV

Člověk, který se cítí svobodný a váží si toho, chodí volit, i do senátu! Brečící a ušlápnutí mamánkové obou pohlaví, neschopní se rozhodnou, "chcípnou hlady" jako Buridanův osel; dobře jim tak.

Každý přímo volený zastupitel, na jakémkoliv stupni, od obce, přes "kraj, parlament až po prezidenta, by se měl zpovídat za svá rozhodnutí svým voličům, měl by být co nejčastěji konfrontován s jejich názory a potřebami a měl by si být vědom, že všechno, co udělá, může jimi být velmi podrobně zkoumáno a veřejně komentováno (třeba i přimalováním tykadel na propagačním předvolebním plakátu).

Generace, která se, ze zbabělosti a nechuti získávat o kandidátech informace potřebné k rozhodování, vykašle na svoji možnost jít volit, si zaslouží být prohlášena za částečně nesvéprávnou a tak k ní má být i přistupováno; její hudrování na poměry je pak směšné.

1 0
možnosti
MC

Nejsmutnější na celé demokracii je politika, která nelze posunout doprava, protože na to nejsou voliči. Již v 89. komunistům byly poskytnuty sametové šaty, aby se uchovaly staré mravy a vzdělávací proces opět posiluje loupežné skupiny levičáků směřující k neoprávněnému okleštění svobod.

1 0
možnosti
Foto

Volby do senátu nejsou o rozhodování o zásadních otázkách. Senátoři toho zase tak moc nerozhodují. A účast ve volbách by měla být podmíněna vědomím, že vím koho volit. A přestože nejsem občan ČR, volit tedy, Bohudík nemohu, tedy přesto se o situaci zajímám a při nejlepší vůli bych nevěděl koho zvolit. Na českém politickém nebi není jediný politický subjekt, kterému bych věřil natolik, abych mu dovolil mne zastupovat. A musím ostře nesouhlasit s vaším presidentem a jeho slovy, že volba je o menším zlu. Pro něj možná, ale pro zodpovědného občana, by měla být hlavně o větším dobru než menším zlu.

3 0
možnosti
ML

Volby do senátu se konají jen v 1/3 oblastí. Mluvím zejména o volbách do krajského zastupitelstva a ty důležité jsou. Rozhodují o mnohém, co se v kraji děje. Souhlasím s vámi, že výběr není jednoduchý. Já sám budu mít problém si vybrat. To ovšem neznamená, že se nepokusím si projít kandidátky a program :) pořád si myslím, že volba menšího zla je lepší, než dát volnost velkému zlu a nechat ho vyhrát volby :) ale co člověk, to názor a děkuji za něj :)

1 0
možnosti
JK

Deokracie přináší možnost nevolit. Proč volit někoho s kým vůbec nesouhlasím. To je to samé, jako kdybyste si šel do obchodu koupit něco co nechcete.

2 0
možnosti
Foto

Ano dobrý příměr. Slovy Miloše Zemana, koupil byste si něco, co je méně plesnivé.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 939x
Jsem student 2. ročníku  vysoké školy. Zajímám se o dění ve společnosti a není mi lhostejná budoucnost, ve které budu muset jednou žít.Proto občas napíšu svůj názor, pohled na věc :)

Seznam rubrik