Vyznamenání za kecy?

Greenpeace už asi definitivně zrudlo. Jinak nechápu, proč navrhuje jednoho ze svých ekofašistů na státní vyznamenání.

Jan Rovenský, šéf energetické kampaně českých Grýnpís, který si vytkl za cíl co nejdřív ukončit provoz českých uhelných a jaderných elektráren (ty druhé mu už teď tak nevadí). Bez ohledu na to, že by pak půlka Česka neměla elektřinu. Člověk, který s gustem porušuje zákony a proniká například na soukromé pozemky, kde neváhá poškozovat soukromý majetek. Člověk, který s pravdou neváhá zacházet velmi „kreativně“, což znamená, že neváhá říkat jen to, co se mu hodí a to ostatní prostě zamlčí. 

To je člověk, který by měl dostat státní vyznamenání u příležitosti státního svátku a 100. let vzniku republiky? Alespoň česká centrála Grýnpís si to myslí. Napsala kvůli tomu dokonce dopis prezidentovi Zemanovi (zde).

Rovenský by jej měl dostat podle ekologických aktivistů za to, že „bojuje proti uhlobaronu Tykačovi“. Proboha, jak může někdo s někým „bojovat“ proto, že je uhlobaron? To snad bylo možné akorát za komoušů, ne? On je ten Tykač asi pátý nejbohatší Čech, takže mu Grýnpísáci závidí? Je potřeba ho rozkulačit? To snad samo o sobě ukazuje, jak tahle parta (původně skutečně bojující za lepší životní prostředí) uvažuje: Má moc prachů a nedělá to, co my chceme. Tak jdeme na něj!

Jak jinak si vysvětlit jejich zaujetí Tykačem? Že to není žádný kluk z nedělní školy, o tom není potřeba mluvit. Ale za poslední roky, co má doly a elektrárny, je o něm slyšet akorát tehdy, když nadace jeho manželky dělá nějakou charitu. Takže proč ho ta Rovenského parta potřebuje zmiňovat v každé tiskové zprávě? Což ostatně je celý ten slavný „boj“ za který by svého šéfa energetické kampaně chtělo Grýnpís vyznamenat.

Ještě je tu jedna možnost. Ti zelení kluci chtějí víc publicity. Tak to zkouší takhle. Protože nejen, že chtějí vyznamenání za něco, co reálně nedělají, oni rovnou ještě píší, že vyznamenání by si Rovenský od Zemana stejně nevzal! Proč? Protože má prezident údajně nevhodné řeči na Romy. Takže se jim má omluvit, aby si Rovenský mohl to vyznamenání převzít… Rozumíte tomu někdo?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Hurt | sobota 20.10.2018 6:10 | karma článku: 40,82 | přečteno: 3391x