Vyučujme na základních školách ukrajinštinu a vietnamštinu s arabštinou

Je třeba podpořit imigranty a ulehčit jim jejich těžký úděl v cizí zemi. Neklaďme na ně zbytečně vysoké nároky a dejme jim prostor pro rozšíření jejich kultury, zvyků a obyčejů. Díky tomu se zařadí dříve mezi naše obyvatelstvo.

Pokud si klepete na čelo, děláte dobře a zůstal vám kousek selského rozumu, o který se nás pokouší připravit sociální experimentátoři. Pokud si myslíte, že se něco takového nikdy nemůže stát, mějte na paměti, že v sousedním Německu pokus o nastolení podobného již proběhl. 

Předseda rady pro integraci Tayfun Keltek (politik SPD tureckého původu) to vskutku vzal rychlostí tajfunu, když v Německu navrhl zrušení výuky angličtiny a místo ní navrhl zařadit výuku turečtiny a asi aby se neřeklo i polštiny a ruštiny.

Těžko říci, zda člověk, který vystudoval v Turecku sportovní školu a po příchodu do Německa ve studiu sportu pokračoval v Kolíně nad Rýnem, je ideálním politikem. Tohle si naši němečtí sousedé musí zodpovědět ve volbách sami, ovšem vzhledem k tomu, kolik vyznavačů islámu již do politiky pustili, je otázka zda o zdravý selský rozum již nepřišli.

V Německu nástup islámu do politiky trval 40 let. Máme ještě dost času. Nebo je naopak čas odejít z EU a bouchnout dveřmi? Já bych bouchnul a zamknul.

Autor: Marek Hurt | neděle 10.2.2019 19:17 | karma článku: 39,09 | přečteno: 1595x