Další trapas zelených vás zaručeně rozesměje

Strana zelených je zvláštní parta. Už roky se mlátí ode zdi ke zdi a taky kupí trapasy. Ten poslední vás pobaví.

Zelení jsou samozřejmě fanatickými fanoušky obnovitelných zdrojů energie. Před pár lety pochopitelně vehementně podporovali rozmach fotovoltaiky, za který všichni dohromady zaplatíme nesmyslně až neskutečný BILION korun do kapes solárních baronů. Jen pro vaší informaci, za stejnou částku jsme mohli mít třeba několik tisíc kilometrů dálnic. Nemáme. Jestli dostávají zelení od solárních baronů na své kampaně, toť otázka.

Ale snaží se pořádně. Aby ospravedlnili, proč lít do podpory solárních či větrných elektráren (které mimochodem třeba v současných mrazech nefungují) další veřejné miliardy, musejí pořádně strašit. Oním strašákem je pochopitelně uhlí, z něhož se u nás vyrábí nejvíce elektřiny. A tak nám zelení pořád dokola vyprávějí, jak nás uhlí zabíjí.

Jejich nedávný status na sociálních sítích ale ukazuje, že o co silnější řeči, o to méně znalostí. Zelení totiž publikovali na twitteru hysterický výkřik: Ve výrobě uhelné elektřiny jsme čím dál "lepší". Pokud je něco ekoterorismus, tak tohle. Oním „tohle“ je fotka města Ostrava, kde ale žádná uhelná elektrárna nestojí, natož aby vyráběla elektřinu.

Když na tento trapas zelené jeden uživatel upozornil, bránili se tím, že nechtěli ukázat uhelnou elektrárnu, nýbrž smog. Bohužel pro ně stejný uživatel obratem publikoval fotku, na níž je k vidění smog opravdový. Rozdíl je to opravdu značný.

A takto je to se zelenými vždy. Na otázku dalšího uživatele, čím tedy chtějí uhelné elektrárny nahradit, už raději neodpověděli. Oni totiž kromě uhlí nemají rádi ani jádro. A jelikož se potkávají se svými zelenými soudruhy z Německa, tak ti jim možná vyprávějí příběhy o tom, jak Němec krvavě platí za zelenou elektřinu, která se ovšem nakonec, zejména teď v zimě, musí vyrábět kde? No přece v uhelných elektrárnách.

Autor: Marek Hurt | sobota 4.2.2017 16:15 | karma článku: 42,87 | přečteno: 3192x