Coca-Cola říká zaměstnancům, aby se snažili být méně bílí, protože běloši jsou rasisté

Ano vidíte dobře. Korporace s tržní hodnotou 17 miliard dolarů se snaží z bílých dělat nebílé. Jak to správně nazvat? Nerasismus?

Zaměstnanci Coca Coly byli nuceni si projít online školícím kurzem, kde jim bylo vysvětleno, že „být méně bílí“ znamená „být méně represivní“, „být méně nevědomý“ a „rozejít se s bílou solidaritou“.

https://dcdirtylaundry.com/coca-cola-tells-employees-to-try-to-be-less-white-internal-leak/

Nevím jak vy, ale pokud bych zapojil svou fantazii a snažil se toto školení aplikovat na naše místní podmínky a snažil bych se nebýt tak moc bílý, ale naopak hnědý, či žlutý, upřímně nevím jak bych se měl chovat. Respektive tuším, ale nejsem si jist, že popsáním své domněnky bych nepřivodil cenzorům na iDNESu infarkt.

Kam se tímto šíleným "vyučováním morálních hodnot" jednou dostaneme je těžké říct, ale správné to asi není. Strašidelné je, že korporace tyto snahy o rasovou rovnost většinou postupně přenášejí do globální roviny, takže se asi máme na co těšit.

Úplně to vidím jak třeba v Nošovicích na lince chodí morální kazatel a vtlouká dělníkům do hlav aby nebyli tak moc Češi, ale Korejci. Nebo ve Wolfsburgu nalejvárna pro lokální management aby potlačil své bílé němectví a snažil se být více turecký... Doplnit do těch vět Židy si netroufnu, protože z toho i dnes mrazí. Ale holt je nová doba, buďme více černí, bude nám asi víc hej.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Hurt | neděle 21.2.2021 1:20 | karma článku: 43,74 | přečteno: 2950x