Největší chyba Merkelové!

Ano, je jasné kdo Evropskou unii vede, je to Merkelová a chtěl by i francouzský prezident, Ale co je největší  chyba, kterou udělali??

Všichni víme, v čem je Evropská unie nedostatečná a v čem by se měla změnit. Všichni vidíme, jak je to všechno těžkopádné, pomalé a neobratné. Všichni vidíme, že se neřeší věci zásadní a velmi potřebné pro existenci naší Unie. Píšu naší Unie, protože je to  naše Unie. Ať se nám to líbí nebo nelíbí. A my bychom měli do jejího směřování a všech důležitých věcí mluvit. To, že se nám to nedaří ani s pomocí V4 je smutný fakt. Příčiny hledejme zejména mezi našimi politiky a to zejména premiér ("hlavně v klidu a moc na sebe neupozorňovat") a velmi slabá a opatrná česká diplomacie.

Evropská unie se jeví jako útvar, jehož členové jsou velmi různorodí a v názorech nejednotní. Mnohdy jednoduché věci, které jsou nutné prosadit, se potácejí mezi politickými frakcemi a dalšími spolky. Ty sice neovlivní výsledek ale dokáží jej pozdržet. Všichni cítíme nutnost změny stylu vedení komise a práce parlamentu. Nutnost změny z vnějšího pohledu na Unii pro všechny partnery ve světě a také z pohledu nás, uvnitř Unie.

V čele Evropské komise stojí prezident. Jmenuje se Juncker. Opilec, který na potkání a před kamerami celého světa, "přátelsky" fackuje představitele členských zemí. Moc o něm není slyšet, vytváří to dojem: "Bože dej lehko..."

Druhým nejdůležitějším postem v EU je vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku. V současnosti F. Mogheriniová.  Absolutně nevýrazná, upozaděná žena. Je o ní slyšet nebo vidět jednou za půl roku, kdy někam vycestuje, pokud možno ať je tam bezpečno, prohodí tři slova do kamer a vše...

Oba tito funkcionáři mají jedno společné. Ani jeden z nich není osobnost, opakuji OSOBNOST!  Máme v čele naší Unie bezbarvé, někdy komické lidi. A tady vidím škodlivou práci paní Merkelové. Logicky, pokud chci být respektovaným a nepsaným vůdcem Unie (a to Frau Merkel je) musí stát v čele Unie právě takoví lidé, o nichž píši. Bez charisma, bez vůdčích schopností. A to se mi to pak vládne, že paní Merkelová?

Doufal jsem, že Tusk tohle změní. On osobností je. Bohužel se jeví, že tohle je nad jeho síly. Tyhle dvě nuly jsou příliš těžké. Paradox, ale fakt.

A tak komické kostýmky z 60-tých let stále vedou Evropskou unii. Pokud se tohle nezmění, obávám se, že naše Unie se dopředu nepohne.

Dá se s tím něco dělat?

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marcel Matušák | čtvrtek 8.9.2016 12:03 | karma článku: 32,62 | přečteno: 1372x
  • Další články autora

Marcel Matušák

Ještě ČT?

6.10.2018 v 12:05 | Karma: 36,52

Marcel Matušák

Sbohem Česká televize!

13.7.2018 v 10:16 | Karma: 40,43

Marcel Matušák

Zdá se mi to?

27.1.2018 v 20:56 | Karma: 33,50