Bahno

Eva zavřela oči a ponořila se do teplé tekuté hmoty. Bylo to tak lákavé, tak příjemné. Ucítila hebké lehce štiplavé teplo na své pokožce, jak pomalu začala tekutina obtékat její tělo.

Slastně zavrněla. Rozpustila si vlasy a ponořila pod hladinu i hlavu. Nechala se nadnášet a laskat. Ven jí vyčníval jen obličej. Netrpělivě čekala, až to začne. Říkala tomu stavu barevné sny. Bylo to, jako by se jí v mysli zhmotnily tajné fantazie. Barevnější a živější. Všechny pocity byly intenzivnější. Jen chvíli počkat, překonat zápach, který tekutina vydávala. Většina lidí ho nepřekonala. Ona však věděla, že to stojí za to. Pavel, její manžel vždy nakrčil s úšklebkem nos a poznamenal, že cítí kombinaci hniloby a čpavého štiplavého plynu.

Evě to tak strašné nepřipadalo. Teď už ne. Zklidnila dech a snažila se uvolnit. Přímo cítila, jak se klid vsakuje kůží a pak do žil. Sálavé příjemné teplo se jí rozlévalo tělem. Cestovalo do morku kostí a nakonec do mozku.

Sny začaly zářivým světlem letního dne. Prosluněnou loukou plnou barevných odlesků, omamných vůní země, květin, slunce. Běžela vysokou travou plnou lučního kvítí, vznášela se nad ní. Vlasy jí vlály ve větru. Byla znovu plná štěstí, veselosti, jako malá holka, kterou kdysi bývala. Naplnil ji pocit neskutečného štěstí. Měla pocit, že se v blaženém pocitu utopí. Byla by to tak krásná smrt, tak svůdná, tak snadná.

V tu chvíli to skončilo. Časovač. Pokaždé ho nastavila na delší čas. Alespoň o chvíli. O pár sekund, o půl minutky. To přece škodit nemůže. Taková chvilka.

Lékaři koupel v bahně nejprve doporučovali. Pak se zjistilo, že někteří lidé na něj mají podivné reakce. Podle jedněch bylo lehce toxické, podle jiných léčivé. Ale není to tak se všemi léky? Výsledkem sporů bylo nastavení limitů. Doporučení znělo deset minut. Maximálně.

Dbala předpisů. Vždy si četla instrukce a dávkování u léků. Dokonce i vitamíny užívala podle doporučované dávky. Ale koupel v bahně. Bylo to tak příjemné. A co může udělat minuta navíc? Pár chvil navíc neuškodí a ona se bude tu chvíli cítit tak nádherně.

Mrzutě se protáhla a vylezla z bahenní lázně. Nechtělo se jí ze svůdného konejšivého tepla. Vzdychla a šla se osprchovat. Dbala na to, aby si z těla smyla každý kousek bahna. Teď, když už byla venku a kouzlo okamžiku bylo pryč, jej znovu začala cítit. Nakrčila nos a znovu si nabrala sprchový gel a rozetřela si jej po těle. Podruhé použila i šampón na vlasy. 

Když vyšla ze sprchy, cítila se příjemně unavená. Začervenalá kůže ji svědila. Natřela se tělovým mlékem. Svědění neustávalo. Pomyslela si, že to s tím mytím přece jen přehnala. Vždy byla pečlivé, ale od doby, kdy si Pavel stěžoval, že z ní bahno cítí, svoji pečlivost zdvojnásobila. 

Pavel byl jeden z lidí, kteří měli na bahno špatné reakce. S velkým sebezapřením se do něj ponořil jednou. Jen na pár sekund. Na to utekl a už se k němu ani nepřiblížil. Vymlouval jí tuto proceduru a chtěl, aby s tím skončila.

Jen závidí, pomyslela si. Nikdy nepozná tak příjemný pocit. Usmála se při vzpomínce na dnešní rozkoš. 

---

Přišel domů pozdě.

"Měli jsme pohotovost." Usmál se omluvně mezi dveřmi. Alespoň přinesl dárek. Její oblíbené květiny. Rudé růže. Objala ho a políbila. Mírně se zamračil. Byl to jen stín, který prolétl přes jeho obličej, přesto si jej všimla. Pak se znovu usmál a podal ji růže.

S radostí je vzala. Musí najít vázu. Ta vysoká, do té se budou hodit. Přičichla k rozvíjejícím se poupatům, vůni však necítila. Potřásla hlavou. Nějaké šlechtěné, aby vydržely dlouho, kterým však chybí vůně. Evu to trochu zklamalo. Když však dala růže do vázy, vypadaly impozantně. Postavila je na stůl a kochala se.

"Vypadají nádherně." Pochválila ho. "Děkuji ti." Ještě chvíli se na kytici dívala a pak si sedla k Pavlovi na divan. Znovu ten stín na obličeji. Zdá se jí to, nebo ho něco trápí?

"Co se stalo? Proč jste měli pohotovost?" Zeptala se se zájmem. Pavel byl hasič. Pomáhal při záchranářských akcích. Krásný chlap se svaly jako ze železa. A měl dobré srdce. Prostě muž, jakého by chtěla každá. Se zalíbením se na něj podívala. Však ani ona nebyla k zahození. Byli krásný pár. Na její štíhlé tělo a dlouhé blond vlasy by byla pyšná kdejaká modelka.

"Čtyři lidé dnes utonuli v bahně. Bylo strašné je odtud dostávat. " Uviděl jak se tváří a ještě více se zamračil.

"Promiň, asi bych ti o tom neměl vyprávět. Jen. Bylo to tak… divné. Vynášet je z toho smradu. Kůži měli od bahna škaredě poleptanou a při tom měli na tváři takový zvláštní šťastný výraz. Jako mumie z hororů." Otřásl se.

"Já… pořád ho cítím. Jako by to bahno, ta jeho hniloba a zkáza byla stále kolem mě."

Potřepal hlavou, jako by chtěl všechny špatné myšlenky zahnat. "Ale dost o mě. Jak ses měla ty?" Usmál se tím svým milým úsměvem. Vše už zase bylo dobré a mohli si užívat večera.

---

Druhý den jí to nedalo. Čtyři lidé utonulí v bahně? Jak se jim to mohlo stát? Byli tam snad příliš dlouho? Vzpomněla si na svůj poslední pobyt v lázni. Kdyby neměla nastavený časovač, nic by ji nevytrhlo z příjemného rozjímání. Čas jako by v tu chvíli neexistoval. 

Schválně se podívala na svůj časovač. Vždy tam chvíli přidávala, kolik už tam bylo celkově, netušila. Číslo ji zarazilo. Z deseti minut se to vyšplhalo skoro na hodinu a půl.

---

Chodila sem a tam. Přemýšlela. Její kůže byla poslední dobou napjatá a podrážděná. Včera měla pocit, ne byla si jistá, že je to z přehnaného drhnutí ve sprše. Teď už si jistá nebyla. Jakže to říkal Pavel? Lidé s poleptanou kůží? Poškrábala si začervenalé napjaté místo na pokožce. Nebylo to příjemné, zabolelo to a místo začalo svědit ještě více. Jako kdyby dráždila kůži spálenou na slunci.

Přičichla k sobě, jestli necítí zápach. Jestli se jí bahno natolik nevsáklo do kůže, že by ji neustále dráždilo. Necítila nic. Necítila však ani vůni růží. Rozhlédla se po kuchyni. Vybírala, co voní, co by musela cítit. Těstoviny, rýže. Zrovna nemohla narazit na nic, co by mělo výraznou vůni. Pak ji oči padly na bylinky. Pepř, kmín, všechno to voní. Otevřela skleničky a čichala ke koření.

---

Do očí se jí vlily slzy. Nic necítila. Vůbec nic. Ne, už s tím nebude pokračovat. Je to nebezpečné a nechtěla skončit jako poleptaná příšera v kádi plné smradlavého bahna, mumie, která děsí i jejího odvážného muže.

Šla ke kádi s bahnem. Chtěla místnost zamknout. Nedalo jí to a vešla dovnitř. Jen se naposledy podívat, zavzpomínat.

---

Z kádě sálalo tak příjemné teplo. Přímo ji vítalo, vtahovalo k sobě. Dala ruku nad bahno. Lákavě tepavé, živoucí teplo cítila ještě intenzivněji.

Ani nevěděla, jak se tam dostala. Byl to náhlý nápad. Naposledy, jen jednou, už jen jednou si užít tu slast, na rozloučenou.

Ponořila se. Eviny myšlenky se rozprchly do slastných dálav barevných fantazií. Její tělo se uvolnilo. Kůži začalo laskat příjemné teplo bahna. Příjemné pocity se začaly rozlévat po celém těle.

---

Časovač na stole vedle kádě byl vypnutý.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marcela Valouchová | neděle 17.1.2016 7:40 | karma článku: 10,49 | přečteno: 264x
  • Další články autora

Marcela Valouchová

Probuzení - Přípravy

"Nevíš?" Starší muž se díval na mladšího ochránce. "Ani intuice ti nic neříká?" Mladý muž vzdychl. "Je to nejednoznačné. Na pověstech z planety něco bude. Změnila ji."

11.6.2021 v 8:00 | Karma: 5,60 | Přečteno: 127x | Diskuse| Poezie a próza

Marcela Valouchová

Probuzení - Zahrady

Zamračila se. "Víš o mě všechno?" "Očividně ne." Usmál se. Pak zvážněl. "Je to součástí bezpečnostního protokolu poznat ty, co přijdou na palubu. Co je jejich slabost, co přednost."

28.5.2021 v 9:00 | Karma: 6,02 | Přečteno: 116x | Diskuse| Poezie a próza

Marcela Valouchová

Probuzení - Nový domov

Cesta nahoru byla hrozná. Houpal se jí žaludek ještě čtvrt hodiny po přistání. Připadala si pomačkaná zevnitř i z venku. Zato Prima vypadala odpočinutě a svěže. Hned se seznámila s průvodci. Smála se a vtipkovala.

7.5.2021 v 9:00 | Karma: 7,67 | Přečteno: 194x | Diskuse| Poezie a próza

Marcela Valouchová

Probuzení - Vánek

Tento diplomat se Alexovi docela zamlouval. Nebyl tak povýšený, jako ostatní, které potkal. I když určitý odstup si také držel. Alexov byl ochránce. Byla to poměrně nová profese centra.

16.4.2021 v 9:00 | Karma: 4,46 | Přečteno: 86x | Diskuse| Poezie a próza

Marcela Valouchová

Probuzení - otec

Místnost kterou dali Ale k bydlení byla zařízená pohodlným krásným nábytkem. Vše bylo rovné čisté a jistě vyrobené stroji. Bylo tu spousta přístrojů o nichž ani netušila na co jsou. Seděla na jedné ze dvou světle modrých pohovek.

2.4.2021 v 9:00 | Karma: 8,87 | Přečteno: 201x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 258x
Čerstvá čtyřicítka, máma od mrněte, snílek. Holka, co ráda sportuje, maluje, čte, chodí po horách a píše povídky.

Seznam rubrik