Kdo se na mě vykašle, ten mě dostane

A už ho tu máme. Festival předvolebních průs.. pardon průšvihů politiků. Pandury, nemanželská dcera i kocour, Opencard, z půdy radnice ukradené svícny, facka tchyni, milionová zakázka pro bratrance, podvedená manželka, miliardová provize za přimhouřené oko.. Někdy je novináři vypátrají sami, jindy jim kausy více či méně nápadně někdo podstrčí: „A to jste slyšel, že ten Jouza je strašnej děvkař a pro svou poslední milenku zařídil pěknej kšeftíček? Ale je to jen pro vaše uši, ne abyste to někam napsal,“ mne si ruce Jouzova konkurence a doufá (správně), že žurnalista už pod stolem ťuká sms do redakce. Chrst, tu máš špínu, občane, abys věděl, jak na jaře volit.

Špinavých předvolebních kýblů bude hodně a rozmnoží se přímo úměrně blížícímu se termínu voleb. A budou pěkně páchnout, protože jejich obsah je nechutný. Co nechutný, odporný. Mazlavý, lepivý, žádná růžová pěna. Skutečná svinstva. 

Aby bylo jasno, jsem za to házení špíny kolegům novinářům neskonale vděčná. Přestože mi prokazují tak trochu medvědí službu. Motají mi hlavu při rozhodování, čí lístek hodit do urny.  Že bych vybírala svého volebního favorita podle toho, která strana je víc čestná? O tom nemůže být ani řeč. Všechny strany nejspíš budou namočené nebo alespoň pocákané. Dělat si iluze, že se najde nějaká bez viny, je jako doufat, že moje kočka dostane k narozeninám od Červeného kříže trampolínu se slunečníkem.

Tak podle čeho budu volit? Protože já to nechci zabalit, nechci nad volbami zlomit hůl jen pro to, že jsou někteří úplatní, hamižní a bez svědomí… Už to vím, dám hlas té, která se mi bude co nejmíň plést do života. Té, co mě bude nejmíň otravovat formuláři, kontrolami, čestnými prohlášeními, která mě nechá psát, co si myslím, a bude mi věřit, že s většinou peněz, které vydělám, umím zacházet sama. Že není ona ta Spravedlivá Chytrá s titulem Hospodyňka roku...

Tuším, že poznat ji, nebude snadné, protože i vlci se před volbami převlékají za rozmilé beránky.

Jedním jsem si ale jistá, komunistům a sociálním demokratům bych vlídnou kůži nikdy neuvěřila. I kdyby se přestrojili za nenarozené jehně.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Klára Mandausová | pondělí 22.2.2010 11:14 | karma článku: 42,92 | přečteno: 10314x
  • Další články autora

Klára Mandausová

Duše z vosku

25.11.2014 v 9:09 | Karma: 33,80

Klára Mandausová

Moje medaile

29.10.2014 v 8:50 | Karma: 29,01

Klára Mandausová

Kam se poděla ženskost

17.6.2014 v 9:09 | Karma: 43,46

Klára Mandausová

Muži a muži

29.5.2014 v 13:49 | Karma: 28,08

Klára Mandausová

Paragrafy zdravého rozumu

28.5.2014 v 9:39 | Karma: 23,43