- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Každopádně neškodí, pokud si k vaší oblíbené letní činnosti namícháte nějaký dobrý a osvěžující koktejl. Letní koktejly by neměly obsahovat příliš mnoho alkoholu, abychom na sluníčku nebyli brzo opilí. Proč tedy nesáhnout po pár osvědčených receptech, kde je v hlavní roli víno namísto tradičního rumu nebo vodky?
Ovocná limonáda s Muškátem moravským
Tento koktejl je „eňo – ňůňo“, kamarádky na něm ujíždí ! Když nemám muškát, nahradím ho polosladkým rosé.
1,5 dcl polosladkého Muškátu moravského s nižším obsahem alkoholu (případně rosé)
0,5 dcl čerstvě vymačkané citronové šťávy
0,5 dcl vody
50 g jahod (lze použít i maliny nebo borůvky)
1 lžička cukru
1 snítka bazalky
Led
Příprava:
Všechny ingredience kromě ledu a vína umixujte pomocí ponorného mixéru (nebo stroje na výrobu smoothie) dohromady. Do vysoké sklenice dejte led, přilijte muškát a dolijte umixovanou tekutinou. Podávejte se slámkou.
Bílé portské víno a tonic
Připomíná mi kamaráda z Portugalska, se kterým jsem si na gymplu dopisovala anglicky. Škoda, že mě nikdy návštěva u něj zatím nevyšla. Tak aspoň jeho oblíbený nápoj.
1 dcl bílého portského vína
1 dcl tonicu
Led
Spirálku z pomerančové kůry
Příprava:
Do baňaté nižší sklenice dejte led, přidejte portské a tonic, promíchejte. Ozdobte spirálkou z pomerančové kůry.
Zázvorový fizz
Zázvor a víno? Že to k sobě nepasuje? Nenechte se odradit a uvidíte, jak budete překvapeni – zázvor dodá ostrost (až vám naskočí husí kůže :-)) a Tramín červený příjemnou vůni růže. Co víc si přát?
100 ml Tramínu červeného
100 ml bílého frizzante
1 lžička na kousky nakrájeného zázvoru
30 ml sirupu z agáve (možno nahradit třtinovým cukrem)
1 – 2 střiky Tabasca – možno vynechat
Led
Příprava:
Dejte do širší sklenice zázvor a sirup z agáve nebo cukr. Pomocí dřevěné lžičky podrťte dohromady, aby zázvor pustil šťávu. Přidejte Tramín červený a promíchejte. Přelejte do vysoké koktejlové sklenice s ledem a dolijte frizzante. Na závěr můžete přidat Tabasco.
Domácí Sangria
Asi znáte tu kupovanou. Ale ta bývá často extrémně sladká se spoustou konzervantů. Zkuste to jednou sami a uvidíte. Zase tolik práce to nedá.
1 láhev lehčího červeného vína – např. Rulanské modré
250 ml džusu z červeného grepu (pokud bude fresh, tím lépe)
75 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
Cukr dle chuti – 150 g maximálně
Ovoce dle chuti – doporučujeme meloun, maliny, červený rybíz, limetku
Příprava:
Ve velké nádobě smíchejte tekutiny a dle chuti doslaďte cukrem. Poté přidejte na kousky nakrájené ovoce. Pokud máte nějakou pěknou velkou vázu, můžete vše smíchat v ní a kromě výborné Sangrie budete mít i pěknou dekoraci na sváteční stůl.
Máte také nějaký svůj oblíbený letní koktejl z vína? Tak do komentářů s ním.
Další články autora |
Choteč, okres Jičín
2 650 000 Kč