Připlavali do Čech zase fotbaloví kapříci?

Tak už je to tady. V médiích se objevily informace, že došlo k ovlivnění výsledku při utkání 2. kola Ondrášovka Cupu mezi Zábřehem na Moravě a Hlučínem s konečným výsledek 1:2.V hlavní roli mají být sudí Býma a asistent Lakomý. Mluví se ale i o řediteli Hlučína Pučkovi,  v minulosti označovaného za kontroverzního rozhodčího.

O co mělo jít? Sudí Býma po vstřelení gólu (Zábřehu na Moravě) ukázal ke středu hřiště, čímž signalizuje uznání branky. I asistent Lakomý se ubírá stejným směrem. Potom si Lakomý nechá k sobě zavolat hlavního arbitra Býmu. Po společném rozhovoru je branka odvolána.

Býma hovoří o tom, že má čisté svědomí. Při dotazu novinářů, jaké má vztahy s Pučkem, tak odpovídá: "Nemám s panem Pučkem nadstandardní vztahy" a popírá, že by s ním byl v letošním roce na dovolené na Kanárských ostrovech.

Ředitel Hlučína Puček hodnotí zápas:" Kromě neuznaného gólu domácím pro ofsajd, který jsem nebyl ze své pozice schopen posoudit, odmítám, že by se rozhodčí dopustil zásadních chyb". A ke společné dovolené s Býmou? " To jste mě zaskočil... V nějakém letovisku jsme se potkali, ale byla to náhoda". Jak působivé!

Člověk by řekl, že se nic tak mimořádného neděje. Je tu jedno ale. Puček je ředitelem Hlučína, Hlučín je farmou Slávie Praha a Puček je podle Mladé Fronty a šéfa Slávie (pana Rosena) u týmu coby, cituji: "jako kamarád". Je zřejmé, že Slávii nelze z ničeho obviňovat, ale při pohledu na tento řetězec docela mrazí.

Všichni si určitě vzpomínáme, jak kdekdo před a po volbě Ivana Haška do funkce předsedy ČMFS prohlašoval, že za této autority si korupci nikdo nedovolí. A ono ejhle. Uplynulo pár týdnů a první podivný případ (je otázkou jestli opravdu jediný) je na stole.

Šéf komise rozhodčích Luděk Macela už přiznal, že rozhodčí chyboval a o dalším postupu se rozhodne na jednání komise rozhodčích. Nechci předjímat výsledek, ale co se může reálně stát? Rozhodčí dostanou stop na několik utkání, pokud by se jim dokázal jasný úmysl (což půjde těžko), tak dostanou zastavení činnosti na delší dobu, popř. budou vyřazeni z listiny rozhodčích. Řeší tohle ale nějak zásadně situaci? Říkám že ne, protože než se povede odstranit takovéto lidi, jako je Býma, Lakomý a spol, tak uběhne hodně a hodně času.

Fotbalová fraška

Český fotbal, to je špína,

Stejnou chuť má černá hlína,

Která hnije na skládce,

Svaz tu žije v pohádce.

 

Pastyřík, Beneš, Šedivý,

Dnes se nikdo nediví,

Těmto hvězdám bývalým,

Že kopávali za svůj tým...

 

Bruckner říká: tohle

není čtvrtá cenová,

poctiví zde také kopou,

na pažitu levou, pravou.

 

Veřejnost však vidí svoje,

Pozná to i manželka moje,

Že sudí drží v rukou moc,

Raděj půjdem, dobrou noc.

 

Slyší cinkot mincí stále,

Můžem vstoupit? Prosím dále,

Rád bych řezal docela,

Za týlem však dýchá Macela.

 

Bruckner říká: tohle

není čtvrtá cenová,

poctiví zde také kopou,

na pažitu levou, pravou.

 

Někdy písknout, někdy ne,

Jasný podvod, nebo ne?

Za ten bonus to však stojí,

Málo kdo se toho bojí.

Autor: Petr Lukšíček | čtvrtek 17.9.2009 14:03 | karma článku: 9,13 | přečteno: 1414x
  • Další články autora

Petr Lukšíček

Pojďme CHODIT PO ŠPIČKÁCH

29.11.2018 v 12:05 | Karma: 5,32

Petr Lukšíček

25 let od Sametové revoluce

17.11.2014 v 14:30 | Karma: 10,70

Petr Lukšíček

Teorie duše

14.9.2013 v 16:17 | Karma: 8,79