Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Paradoxy české politiky: Včera hájila muslima ve straně dnes jde v čele českého antiislámu

Poslední měsíce se výraznou tváří hnutí Islám v České republice nechceme, stává doposud neúspěšná politička Jana Volfová. Volfová teď vystupuje s tak protimuslimskou rétorikou, že by se za ni možná styděl i Geert Wilders nebo Marine Le Pen. Přitom to není tak dávno, co Volfová hájila kandidaturu muslimského kandidáta za její blog, i to, že jej sponzorovali muslimové.

Ti, co můj blog sledují dlouhodobě, tuší, o čem hovořím. Jde o kauzu ve své době předního českého konvertity k islámu Libora Matouše, který kandidoval za stranu, v jejímž vedení tehdy stála i Jana Volfová. 

Tehdy na to, že pan Libor Matouš je nejen kandidátem strany Jany Volfové, ale i praktikujícím předním muslimem z brněnské mešity poprvé upozornila exmuslimka Pavlína Bitarová. Pan Matouš to vše popřel a tvrdil, že jde o lži. Tehdy se jej vehementně zastala i Jana Volfová. 

Když jsem zveřejnil důkazy o tom, že kandidát strany Jany Volfové lže a je aktivní mezi muslimy, tak mi bylo vyhrožováno soudem a pan Matouš opravdu podal žalobu na to, že muslim nikdy nebyl. Soudu jsem předložil důkazy, že muslimem byl a on žalobu stáhl. Podrobnosti v blogu zde.

O kauze psal i jeden z bývalých adminů IvČRN zde.

Jana Volfová tehdy v brněnském deníku Rovnost na otázku, co říká na přítomnost muslima na kandidátce její strany, řekla:
„Libora znám osobně, znám i jeho skvělou ženu a vím, že se rozhodně jako muslim nechová. Ano obchodoval s touto komunitou, ale to přece dělají všichni. To, co o něm píše pan Lhoťan, sám bývalý muslim, je k smíchu. Pan Lhoťan se teď staví jako veliký křesťan, ale víte, já jsem praktikující katolička, byla jsem ve víře vychována, chodila jsem na náboženství v době, kdy to bylo velmi zle vnímáno, a právě proto si troufnu říci, že pan Lhoťan prostě nemůže být skutečný křesťan, vždyť ten lidi miluje a odpouští. Ne fananticky nenávidí a mstí se komukoliv a za cokoliv. Prostě víra je láska k lidem alepoň tak jí vnímám já.“

Osobně mi je jedno, že paní Volfová si hraje na soudce a znalce lidské duše. Spíše mě zaráží to, že dokud zde byla šance na zvolení Matouše do zastupitelstva Brna a muslimové dávali peníze na volební kampaň, tak se za jejich člověka bila jako lev. Ale teď jí svitla šance na antiislámské scéně, tak se zase bije jako lev proti muslimům.

Jenže Libora Matouše nezvolili a muslimské prameny vyschly. A tak je dnes Jana Volfová ve vedení Islám v České republice nechceme a dělá přesně to, z čeho obviňovala mne – fanaticky nenávidí muslimy a šíří o nich i totální nesmysly, jen aby se v budoucnu asi dostala zpět k politickému korýtku. Postoj současného vedení IvČRN k Janě Volfové komentovat nebudu, oni vědí mnohem více podrobností o tom, jak to s Liborem Matoušem bylo a pokud jim politik s chováním Jany Volfové nevadí, tak je to jejich problém.

Tedy by mě osobně by zajímalo, jak před antiislamisty Jana Volfová obhájila to, že dříve sice vystupovala protimuslimsky, ale zároveň měla muslima a vlastně i muslimské peníze ve straně? Copak je tak „nerozumná“, že si Pavlinou Bitarovou a mnou zveřejněné informace, zvukové záznamy a fotografie neověřila?

Na druhou stranu se jistě muselo něco pohnout v jejím křesťanském srdci, když dnes veřejně hlásá nenávist vůči muslimům a bubnuje proti nim …. 

 

ČSSD se Jany Volfové zbavila z volební listiny s tímto důvodem: 

V březnu 2004 totiž předsednictvo ČSSD Volfovou vyškrtlo z kandidátky listiny na Vysočině, oficiálně pro podezření z finančních nesrovnalostí na střední škole, kde působila jako ředitelka.

iDnes.cz o celé kauze psaly v těchto článcích:

Ve škole se ztrácely milionyPodivné hospodaření exposlankyně

Jana Volfová podporuje i aktivity Přátel Ruska v ČR. Například vystoupila na jejich shromáždění před Pražským hradem, podrobnosti zde.

Ukázka přepisu dotazu a odpovědi Jany Volfové pro Brněnský deník z 17. října 2013

Volební videoklip Jany Volfové proti islámu, tedy jejími slovy „víra je láska k lidem“.

A zde jsme všichni pěkně pohromadě, Matouš, Alrawi, Bader a já. Matouš, číslo dvě strany Jany Volfové v Brně, Alrawi hlavní kontakt Saúdů v ČR, Bader hlavní kontakt Kuvajťanů a já, český infiltrátor mezi nimi na Matoušově svatbě.

  

 

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 28.4.2015 9:00 | karma článku: 31,84 | přečteno: 5832x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Die Welt říká, že ochrana životů naších obyvatel má být obětována ve prospěch uprchlíků

Politické elity EU a Německa podělaly co mohly. Klidně obětují životy obyvatel Evropy kvůli budování svého snu o multikulturní globální říši a když nám obyvatelům záleží na našem bezpečí a životech, tak jsme prý hysteričtí.

3.1.2017 v 20:20 | Karma: 43,63 | Přečteno: 3622x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Odpadlík od islámu kritizuje papeže Františka a opustil katolickou církev

Se stále silnějším důrazem na morální a náboženský relativismus ze strany vedení katolické církve dochází nejen k odchodu věřících křesťanů z tohoto společenství, ale i posilování neomarxistů v řadách katolíku.

31.12.2016 v 14:02 | Karma: 37,20 | Přečteno: 1788x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Realita dneška: EU s USA podporují fanatické muslimy a křesťané jsou chráněni diktátorem

Evropští lidovci se stále více profilují, jako spojenci islámistů a nepřátele pro křesťany. V posledních dnech se to ukázalo v souvislosti s jejich oplakáváním porážky islámistů v syrském městě Aleppo.

26.12.2016 v 9:00 | Karma: 41,15 | Přečteno: 2307x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Jsou Evropští lidovci a poslanec Gabal spokojení?

Vrah ruského diplomata v Turecku volal, že se mstí za poražené (islamisty) v syrském Aleppu. Kdypak se ozve poslanec KDU-ČSL Gabal, nebo Evropští lidovci, a označí vraha za muslimského Gabčíka či Kubiše?

19.12.2016 v 20:40 | Karma: 36,35 | Přečteno: 1416x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Neziskovce Evropské hodnoty vadí kritika islamizace, ale ne propagace islámu ve školách

Neziskové organizaci Evropské hodnoty nevadí propagace islámu v českém školství, ale vadí jím, když na to upozorníte. Takový dojem si může člověk udělat z mediálního útoku jejich analytika (Roman Máca) na mou osobu.

18.12.2016 v 10:00 | Karma: 41,77 | Přečteno: 1872x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).