Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Luboš Kropáček aneb rozdíl mezi odborníky na islám

Expert na islám, bývalý komunistický udavač a dnes arbitr ve státní správě a u soudu ve věcech islámu to je orientalista Luboš Kropáček. Upřímně řečeno z jeho veřejných vystoupení je evidentní, že označuje za umírněné muslimy i lidi, kteří jsou ostatními evropskými odborníky na islám považováni za extremisty a radikály.

Dlouho jsem přemýšlel jestli to opravdu stojí za to psát o člověku, který sice udával komunistickému režimu lidi ze svého okolí a aktivně pomáhal komunistickému režimu, ale dnes již je na konci svého života a vzhledem k jeho stáři a zvětšující se nemohoucnosti mi veřejná kritika vůči němu je i trochu proti srsti. Jenže jeho nesmyslné výroky „podpořené“ jeho vysokoškolskými tituly jsou základem lži o radikálním a umírněném islámu v dnešní České republice.

Ve vší všeobecnosti bych krátce chtěl rozebrat několik tezí, které pronesl pro redaktory časopisu Týden. Důvodem je skutečnost, že Kropáčkova tvrzení jsou brána částí nekritických obdivovatelů islámu a islamismu jako zákon a ten kdo je zpochybňuje je v diskuzích vystaven mnohdy fanatickému urážení. Bohužel není nic horšího než když „odborník“ zneužívá svého titulu a postavení k prosazení své ideologie, byť je v rozporu s fakty.

Protože nevím s kterými lidmi se pan Kropáček setkal nemohu zpochybnit jeho tvrzení, že ti muslimové co se s nimi setkal jsou umírnění. Možná nepotkal nikdy pana Vladimíra Sáňku, Větrovce, Muneeba Alrawiho či Samera Sehadeha? V horším případě schvalování sebevražedných atentátů na civilisty, zabíjení odpadlíků od islámu apod. Kropáček považuje za umírněnost?

Podle Kropáčka ten kdo upozorňuje na násilné verše v Koránu je extremista. Kropáček tvrdí, že s koránem to je stejné jako s násilnými pasážemi v Bibli. Zde už jsem trochu více zděšen, že takové tvrzení může říci člověk, který religionistiku vystudoval a ještě ji vyučuje.

Přitom každý kdo se touto problematikou zaobírá musí vědět, že korán je brán muslimskou ortodoxií jako nestvořené slovo Alláha a zákoník platný pro všechny místa a časy. Podle islámu ten kdo zpochybní některý ze zákonu koránů a Alláhových příkazů je odpadlík od víry. A to je kámen úrazu všech muslimských reformátorů a důvod proč zatím ještě nikdy neuspěli.

Kropáček dále tvrdí, že poukazování na přetvářku některých českých muslimů a vedoucích islámských nadací je Lhoťanuv omyl. Neboť přetvářka (taqijja) je pouze v šíitském islámu a české Islámské nadace jsou sunnitské. Tedy podle Kropáčka se v sunnitském islámu přetvářka nevyskytuje.

Pominu tedy to, že jsem již v mnohá případech přetvářku v českých Islámských nadacích dokázal. Podstatné je, že Kropáček je buď neinformován nebo záměrně lže. Přetvařování se před nemuslimy je legitimním nástrojem islámské politiky i v sunnitském islámu, byť se tomu říká jinak.

Podle muslimských (sunnitských) duchovních ze Saudské Arábie z stránky www.islam-qa.com , která je šířená mezi českými muslimy lidmi z islámské nadace v Praze je přetvářka před nemuslimy legitimní. Anglický text zde. Podrobněji o přetvářce u sunnitských muslimů zde.Zde je konkrétní úsek od Ibn Kathira, předního vykladače sunnitského islámu:
„Což znamená, kromě těch věřících, kteří se v nějaké oblasti nebo čase obávají o svojí bezpečnost ze strany nevěřících. V tomto případě tito věřící mohou ukázat nevěřícím přátelství navenek, nikdy ale vnitřně. Například Al-Buchari zaznamenal, že Abu ad-Darda řekl: Usmívám se tváří v tvář některých lidí, ale naše srdce je proklíná. Al-Bukhari řekl, že al-Hasan řekl: „Přetvářka Je povolena až do dne vzkříšení.“

V závěru rozhovoru se Kropáček „rozplývá“ nad egyptsko-švýcarským islamistou Tariqem Ramadánem. Podle Kropáčka je Ramadán vzorem pro „umírněné“ muslimy a budoucí podobu islámu v Evropě. Bohužel je to absolutní nesmysl.

Tariq Ramadán se opravdu snaží pěstovat si image umírněného muslima a ovlivnit svou ideologií muslimskou mládež, ale rozhodně nejde o nic umírněného, pouze vypočítavého. Tam kde sunnitští salafisté (tj. část ortodoxních muslimů) chce hned nastolit islámskou vládu a islámský systém, Ramadán prosazuje postupnou islamizaci a postupné ovládnutí. Ramadán si je totiž moc dobře vědom toho, že muslimové jsou přes mediální prezentaci, stále v Evropě menšinou a nejsou ještě dost silní k frontálnímu útoku na stávající neislámské režimy. Jako vzdělaný v Evropské historii ví, že pokud si Evropané uvědomí, že jim hrozí nebezpečí jsou schopni razantně takovou hrozbu eliminovat a to i násilně.

Ramadán tak prosazuje místo konfrontačního stylu styl infiltrační. On sám nikdy nezpochybnil islámské zákony o zabíjení odpadlíků od islámu, kamenování cizoložníků, uvržení nemuslimů do diskriminace v islámském systému apod. pouze říká, že dnes ještě není doba na praktikování těchto zákonu. Nejprve mají muslimové vstoupit do stran, veřejné správy, medií apod. a ovlivňovat dění ve prospěch postupné islamizace a pak až přijde vhodný okamžik, tak …

Právě proto Kropáčkem vychvalovaného islamistu Ramadána považuji za extremistu odborníci na islám ve Francii, USA, Německu …

Závěrem bych tedy chtěl poukázat na fakt, že osoby a myšlenky uznané za islámský extremismus v jiných zemích jsou v Česku „odborníkem“ na islám prezentované jako ten správný islám a umírněnou tezi. Už se tedy nedivím, že si mohou zvát Muslimské obce do ČR na přednášky islámské radikály, vydávat radikální literaturu a být v klidu před zásahem státu. Ono, když by se pracovníci Ministerstva vnitra obrátili se žádosti na odborný posudek na pana Kropáčka a některé jeho žáky v Orientálním ústavu, dostalo by se jim odpovědi, že je vše v pořádku. Tedy …

Důvody proč je Tariq Ramadán nebezpečnější než islámští teroristé, anglicky zde.

Podrobnosti k případu islamisty Tariqa Ramadana v angličtině zde.

 

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 25.5.2012 10:07 | karma článku: 26,59 | přečteno: 5421x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Alternativní verze historie aneb jak StB předala Československo neomarxistům v Bruselu ...

Když si již uvědomělí soudruzi z StB uvědomili, že stávající komunistický systém již nemá šanci existovat, tak se spojili s marxistickými extremisty, kteří byli extrém i na komunisty, a odstartovali tzv. Sametovou revoluci 17.11.

30.11.2017 v 19:28 | Karma: 16,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Halík odsoudil nenávist k ďáblu ...

Jste křesťan a odmítáte Satana? Tak Tomáš Halík Vám nepodá svaté přijímání! Vyplývá to z jeho kázání v Litomyšli, který zveřejnil Christnet.eu A je to opravdu šokující.

9.7.2017 v 21:50 | Karma: 26,17 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Jak čeští muslimové lžou o těch, kteří poznají o čem je islám a začnou před ním varovat

Když jsem v roce 2010 začal veřejně pod svým pravým jménem upozorňovat na nebezpečí islamizace a islámského extremismu, tak jsem musel čelit i promyšlené kampani českých islamistů vůči své osobě. Jedním z bodu bylo i očerňování.

25.6.2017 v 17:06 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1888x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Diplomat republiky Kongo: Z Afriky prchá hlavně spodina společnosti ...

V naších mediích se nás někteří novináři a aktivisté snaží přesvědčovat, že se nemáme bránit masové imigraci do Evropy, protože je to přínosné a obohacující. A když to přeženu, tak každý druhý uprchlík je podle nich jaderný fyzik

11.4.2017 v 18:53 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Uprchlíci znásilňují a politici nic na své politice tolerance ilegalní imigrace nemění

Proč pro dnešní vládnoucí evropské politiky má větší cenu nechat na svobodě žadatele o azyl a ilegální imigranty, než chránit životy a bezpečí obyvatel Evropy? Opět slyšíme jak ilegální imigranti v Evropě vraždí a znásilňují ...

10.4.2017 v 19:27 | Karma: 40,85 | Přečteno: 1999x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Bohoslužba před bitvou. Ukrajinští kaplani kážou, i válčí s puškou v ruce

5. května 2024  9:32

Záporoží (Od zpravodajů iDNES.cz) Reportéři iDNES.cz se vypravili na Ukrajinu za vojáky, kteří bojují proti Rusku. Stres a strach jim...

Kvůli změnám klimatu nepřibývá tornád, jen se více dokumentují, říká expert

5. května 2024  9:17

Tornáda jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno...

Naši dinosauři umí čůrat ve stoje, páření se ale vyhýbáme, říká zakladatel parku

5. května 2024  8:56

V „dinosauřích“ zábavních parcích sítě DinoPark najdou návštěvníci věrně zachycená prehistorická...

Děti si hrály na střeše haly u Stuttgartu, čtyři se ze sedmi metrů zřítily

5. května 2024  8:22

Čtyři děti se v sobotu večer v Remshaldenu nedaleko Stuttgartu na jihozápadě Německa propadly...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).