Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Plevel současného CZ/SK facebooku KONSPIRÁTOŘI

Určitě si každý z Vás všiml, že v poslední době, jsou hodně populární konspirátoři ohledně COVID-19, ale proč jim lidé věří ?

Letošní rok na sociálních sítích se nese na velké vlně, konspirací, lží, polopravd a obecně nesmyslů, které bohužel šíří stále ti stejní lidé. Určitě už si velká část z Vás všimla, že na facebooku řádí tahle rozšiřovatelů rádoby zaručených zpráv ať už ohledně politiky, COVID-19 a dalších současných témat v čele s paní Peterkovou, panem Šmukem, Černohorským, Davisem a dalšími, které nemá smysl jmenovat, protože pro představu si myslím, že to stačí. Myslím si, že jména těchto konkrétních osob nemusím cenzurovat, jelikož jsou mediálně známí.

Tihle lidi vydávají den co den naprosto hysterická videa na sociálních sítích, nově i na vlastních stránkách a také jsem zahlédl, že si zakládají něco jako vlastní televizi, která má asi stejnou úroveň jako když nám na základní škole pouštěli dokumentární videa z let, kdy se narodila sotva moje máma.

Tito lidé dokonce vyzvali veřejnost, aby jim přispěli na transparentní účet, ale legrační je, že ta sbírka je nejspíš nelegální, jelikož na jakýkoli dotaz ohledně dokladů k oné sbírce odmítají aktéři, které jsem jmenoval (vyjma Davise, který k tomuto uskupení nepatří) vyjádřit a tazatele na svých stránkách a profilech blokují.

Kdo jsou tito lidé a proč mají tak obrovský dosah ? Začal jsem si všímat, že první tři jmenovaní točí jedno video za druhým, celé dny, obzvláště aktivní je pan Černohorský a paní Peterková, kteří vydávají opravdu celý den jedno video za druhým v každém samozřejmě téměř výhradně jen nesmysly.

Příkladem budiž na jednom z profilů paní Peterkové tolik sdílená petice, která neměla kromě záhlaví o 5 řádcích, které ještě nedávaly smysl vůbec nic. Té petici chybělo vše, co si jen od reálné petice dokážete vybavit. Tuto petici vesele sdíleli včetně všech citlivých informací na sociálních sítích, kde byla dále sdílena tisíci dalších lidí. Zároveň je to také ta paní, která chtěla lízat kliky na Bulovce, nebo také a snad si ji teď nepletu rozhlašovala tu konspiraci ohledně zemřelých, kterým prý platí zdravotníci peníze za to, aby do úmrtních listů mohli psát, že lidé zemřeli na COVID-19. Myslím si, že nejspíš nemá smysl uvádět další příklady, kdo bude chtít všechno si na profilech těchto lidí najde. Ať už jde o řvaní o politice, o čipování, Covid-19 neexistuje, Bill Gates + vakcíny+genocida, Soros, židozednáři... prostě všechno co si jen umíte představit.

Co je na tom, ale divné? Kde berou tito lidé čas a peníze? Protože pokud někdo celý den dokola točí jedno video za druhým, stále dokola svolává "demonstrace" o 10 lidech, jezdí po republice a otravuje doktory, osobnosti nebo třeba otravuje na soukromých schůzích politických stran, tak si myslím, že prostě nemá čas pracovat. O panu Černohorském, zase koluje veřejné tajemství ohledně dluhů ( ,čímž bych jej nerad ponižoval a pokud je to nepravda, tak se mu samozřejmě omlouvám).

Takže by mě zajímalo pár věcí:1) Kdo tyto lidi platí ? 2) Proč je platí ? 3) Jde o nějaký pokus o výtah k moci?  4) Proč dávno nejsou někde zavření, ať už v blázinci, nebo ve vězení? Protože šíření poplašné zprávy je taky závažný trestný čin a pokud někdo tvrdí stejné nesmysly, jako výše zmínění, měl by dávno sedět.

Tito lidé mají tisíce zastánců, obrovský mediální dosah, a to především u té části obyvatelstva s nižším vzděláním, nebo u snadno ovlivnitelných lidí. A jestliže někdo navádí tyto lidi, aby nenosili roušky, v době, kdy je to vládou nařízené, myslím si, že by měl přijít trest.

Právě tito lidé totiž obrovsky rozdělují naši společnost v době, kdy bychom měli držet pospolu a zvládnout tuto situaci, co možná nejrychleji. Problém ale je, že i když najdete přesvědčivé důkazy o tom, že si své bláboly vymýšlejí a pouze vytvářejí nesmyslné konspirace, jejich stoupenci Vám to za žádnou cenu neuvěří a dál budou sdílet všechny tyto věci mezi další lidi.

Budu rád, když mi napíšete Vaše vlastní zkušenosti s těmito problémy, případně názory a tak dále. Diskuzi jsem otevřený a budu rád, když pod tímto článkem bude vedena slušně a bez nadávek.

Přeji všem hezký den a pevné zdraví.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Frydrych | úterý 3.11.2020 13:20 | karma článku: 21,25 | přečteno: 1018x
  • Další články autora

Lukáš Frydrych

Jindřich Rajchl- ukřidvědný lhář, nebo dobře placená hlásná trouba ?

Okolo Jindřicha Rajchla a jeho "politické strany" PRO probíhají stále kontroverzní záležitosti. Mně zaujala jedna aktuální...

30.6.2023 v 17:43 | Karma: 39,84 | Přečteno: 4253x | Diskuse| Politika

Lukáš Frydrych

Střet názorů různých sociálních bublin ohledně současného politického dění v ČR

Jistě si všichni uvědomujete, že každý z nás žije v nějaké své sociální bublině, která Vás nějakým způsobem ovlivňuje. V poslední době jsem si začal všímat různých rozdílů a byl velmi překvapen vnímáním odlišností mezi námi.

1.11.2020 v 22:25 | Karma: 12,48 | Přečteno: 470x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Češi s kradenými věcmi v Rakousku při honičce s policií proráželi zábrany

7. května 2024

Rakouská policie dnes v okrese Freistadt zatkla dvojici Čechů s kradenými věcmi vysoké hodnoty....

Kreslíř přežil útok na Bataclan, teď traumatizovaný spáchal sebevraždu

7. května 2024  21:05

Francouzský kreslíř Fred Dewilde, který přežil teroristický útok na hudební klub Bataclan, spáchal...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  20:54

Izraelská armáda v úterž zahájila operace na východě Rafáhu, který leží na jihu Pásma Gazy a kde...

  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1910x
Mladý, perspektivní, dobře živený s velkým egem

Seznam rubrik