Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Šíření polopravd, nepravd, lží a konspiračních teorií je regulérní průmyslové odvětví živící spoustu lidí. V drtivé většině jde o politický vliv a financují to státy, pak znemožnění konkurence to financují firmy, no a pak několik útoku motivovaných osobní animozitou.

Mediální prostor je zahlcen informacemi a valná většina jsou fejky (tady počítám i klamavé reklamy, hlavně hubnutí, kosmetické změny, zázračné učení, zázračné pomůcky a pod.). Mediální smršť zasahuje nepřipravené důchodce i méně vzdělané a ti nejsou schopni třídit a ověřovat zprávy. Soudí, že když to přišlo od známého, nebo to přišlo 5x pokaždé odjinud, je to pravda. Zabarikádují se v názorech, které jen těžko mění, přece nejsou žádní blbci, že jo. Není to až tak jejich vina, mediální masáž je vědecky připravená ví kam a jak zacílit. To že existují záměrně lživé zprávy a že je to masový jev se bohu dík stále víc propírá v tradičních médiích, proto věřím, že těch co zarytě věří lžím bude ubývat. Asi tak stejně jako se dá těžko uvěřit, že elektroniku skutečně prodává zelený marťan, tak stejně těžko polezou migranti po střeše narvaného vlaku v Liberci.

2 0
možnosti
Foto

J82i58r77i 59C87i11z

2. 11. 2020 8:33

Vazeny autore blogu, precetl jsem si Vas prispevek a v podstate jste ctenarum sdelil postoje mladsi generace s vyhradami ke starsi (jsou hloupi, nevzdelani, nemysli na budoucnost atd). Jak jste spravne uvedl, chybi Vam zkusenosti te starsi generace, ktera vyrostla v dobe socialistickeho systemu zavedeneho zde v r.45 nasimi predky. Vetsina techto penzistu ocekavala v r.89 zmenu k lepsimu po vzoru vyspele zapadni civilizace, jenze nic podobneho se neuskutecnilo. Vlady se zmocnili prevleceni bolsevici (tak jim rikam), kteri privatizovali st. majetek za papirky vetsinou proto, ze meli kamose na rozhodujicich mistech. Obrovske dluhy z teto divoke privatizace se hodily do Konsolidacni agentury a samozrejme je musel zaplatit bezny obcan. A ejhle, nikdo z techto "privatizatoru" nesedi v base, naopak jsou to miliardari. Politicky je kryli prevleceni bolsevici z "demobloku" a taky zakony vydavane v jejich prospech. Za temer 30 let vladnuti tohoto "demobloku" se stat nikam neposunul a vetsinu techto zlodejskych lumparen platili bezbranni penziste, protoze na jejich upravu penzi na slusnou uroven nezbyly penize. A Vy ted nechapete Vaseho dedu? Mate dokonce pocit, ze jste kdesi v putyce dolozil argumenty svoje postoje? Nikdo Vam nerozumel, protoze kazdy s podobnymi zkusenostmi si mysli svoje a zadneho novodobeho "politruka" (odpustte mi ten vyraz) nechce poslouchat. Po nastupu ANO se situace zmenila ve vyssich penzich, ktere jsou ovsem ve srovnani s penzi ve vyspele zapadni civilizaci asi tak tretinove. Obzvlaste blabol, aby penziste mysleli na "budoucnost" je trapna ve stylu bolsevismu, tim jsme byli krmeni na vsech urovnich socialistickych skol (myslete na budoucnost, ted se uskromnete). Bude-li Vam treba 70 let jako Vasemu dedovi, tak jedinou Vasi budoucnosti je odejit k Panu Bohu. A mate jako podle Vaseho videni sveta nejlepe zivorit v panelacku bez jakekoliv zabavy? Proto kazdy oceni prispevek k chude penzi. "Demoblok" mohl postupovat stejne jako ANO, misto toho kradl.

0 3
možnosti
JK

To zírám, v divokých devadesátkách vyrostl Babiš, on byl jeden z těch co mu konsolidační banka odpustila (odepsala) úvěry, on jako lobbista u Zemana násilně zabral téměř zadara spoustu firem, s politickým krytím u policie, soudů a bank, viz Synthesia, nebo Unipetrol. Co se od nástupu ANO změnilo je to, že se vycucává státní kasa rychleji a napřímo. Co je "demoblok", novotvar vymyšlený Prchalovou dílnou, nikdo neví co to je, ale dá se do toho nacpat to, co je zrovna potřeba. Třeba Piráti jsou jednou kamarádi a nepatří tam (podporují cosi ve sněmovně) a pak jsou najednou vedoucím "demobloku", protože udávají v Bruselu. Jestliže "demoblog" tu kradl už od revoluce, pak to tvrzení musíte vysvětlit stranám a lidem, kteří v té době nebyli v politice, neexistovali a nebo se ještě nenarodili, logicky sám sebe popíráte.

Vy jste tu hlavu ze socialistického škopku ještě nevyndal, takže nechápete, že za totáče vám komouši lhali o budoucnosti, kterou prožrali a že dnes se estébák snaží o to samé, za vydatného povyku nenažraných důchodců.

A pozor, je spousta důchodců co dobře chápou, že prožírání budoucnosti jejich děti a vnuci odnesou a je také spousta důchodců, co mají mizerné důchody a skutečně pomoc potřebují, jenže to volební jednorázovka nevyřeší, jde tedy jen o díru v hodnotě cca 15 miliard do kapsy daňových poplatníků teď a dalším dvěma generacím, minimálně.

V této zemi nejdéle vládla levice jmenovitě ČSSD, takže asi taky kradla a patří do "demobloku" (zvláště po tom co nyní Hamáček vyvádí), jestli ne, protože vládne spolu s ANO (vláda co to má dávat do pořádku), tak bohapustě kecáte, a naletěl jste na polopravdy a lži o kterých je tu řeč.

3 0
možnosti
Foto

Zrovna demagog.cz je klasický manipulační web.:-/

1 1
možnosti
JK

Doložte své tvrzení, nebo se omluvte.

3 1
možnosti
Foto

Ano každý si žije svou sociální bublinu a jde o to jak je kdo ochoten i racionálně myslet na tím jak se žije jinde. Mě bude zanedlouho šedesát a spíš jsem zastáncem vaší babičky. Váš děda je pro mě zcela mimo. A to o té hospodě? Já se tedy do hospody chodím bavit s přáteli a ne řešit politiku.

2 0
možnosti
Foto

Díky za názor, ono znáte to v té hospodě se letos probírají bohužel taky stále dokola dvě témata a jistě uhodnete, která :)

0 0
možnosti
JL

Ano, každý žije v nějaké sociální skupince a každý ve svém ego a všechno je Iluze. Víc toho neobjevíte...Ještě můžete najít nějaké náboženství a upnout se na něj. Každý živočich je v principu egoista, ti sociální mají dělbu práce - hierarchii a hlavně o tom nepřemýšlejí, dělají své, člověk je jediný živočich, který myslí, vytváří nekonečné množství řešení a konceptů. Good luck.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1910x
Mladý, perspektivní, dobře živený s velkým egem

Seznam rubrik