Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nás nezničí IS, my se dokážeme vlastní hloupostí a zbytečnou servilitou zničit úplně sami

Proč jsme dne 17.7.2015 sami dobrovolně ratifikovali 23 let starou „Úmluvu o účasti cizinců na veřejném životě na místní úrovni“?! Aby se muslimským imigrantům v budoucnu lépe dařilo přebírat naše města a obce a ničit demokracii?

Dotaz na tuto věc také zazněl i v přímém přenosu z dnešní rozpravy Poslanecké sněmovny k imigrantské krizi – bez jakékoli odpovědi. Přitom jde z pohledu dnešní imigrantské krize o náš jednostranný, naprosto nesmyslný, ba přímo sebezničující krok! Navíc který jsme vůbec nemuseli udělat. O co tady jde?

V roce 1992 Rada Evropy, zřejmě v jakési tehdejší dobré víře v žádoucí zlepšení demokracie na místních úrovních států právě vzniklé nové Evropské unie, vytvořila listinu zvanou „Úmluva o účasti cizinců na veřejném životě na místní úrovni“ (dále jen "Úmluva") , kterou chtěla splnit zřejmý záměr umožnit cizincům pohybujícím se a žijícím v prostoru EU a v dalších zemích Evropy více se zapojit do veřejného života samospráv měst o obcí. Tedy mimo jiné – dát jim také možnost účastnit se komunálních voleb, a to jak v pozici voličů, tak i volených osob. Z tehdejšího pohledu to bylo celkem chválihodné. Zdálo se, že není žádný důvod, proč tak neučinit a tuto věc neumožnit – resp. proč nedat možnost těm pár cizincům někde usídleným a pracujícím na území evropských obcí, aby se mohli volně sdružovat a účastnit se místních voleb? Některé státy k tomu tehdy (a v příštích letech) proto přistoupily, jiné nikoli (např. Slovensko, Německo, Francie, Švýcarsko, Belgie, ….). Zdroj – zde a přehledná tabulka států - zde.

Ovšem z pohledu dneška, kdy se do Evropy valí statisíce imigrantů je zřejmé, že původní účel této Úmluvy je již překonaný, ba naopak dnes je a může být naprosto přímo škodlivý!

Úmluva totiž vůbec nerozlišuje, zda jde o usídlené cizince z Evropské unie nebo z členského státu Rady Evropy či o osobu z některé z afrických nebo arabských zemí. Dle této Úmluvy jsme se takto zavázali, že stačí, aby tito cizinci měli na našem území legální pobyt po dobu 5ti let (viz. zdroj výše) a budou pak moci jít do komunálních voleb a volit, aniž by byli občany ČR! Souhlasíme takto tedy s právem všech dnes i v budoucnu po dobu pouhých 5ti let u nás usídlených cizinců zakládat jejich vlastní místní sdružení za účelem vzájemné pomoci, zachovávání a projevování své kulturní svébytnosti nebo hájení svých zájmů ve věcech spadajících do působnosti místních orgánů, jakož i právo vstupovat do jakéhokoli sdružení. Mimo jiné takto může jít i o jakousi naprostou legalizaci vzniku nechvalných a naprosto nepřijatelných muslimských „No-go zón" s alternativním praktikováním stejně tak nepřijatelného středověkého práva šaría. (zdroj - zde)

Přesto jsme sami tuto Úmluvu starou 23 let (a tedy vzniklou v naprosto jiných podmínkách a k jinému účelu, než může být dnes doslova zneužita) aniž jsme museli, letos ratifikovali s tím, že u nás nabude účinnosti k 1.11.2015. Proč se tak stalo a jaké tato věc může mít skutečné důsledky, na to pan premiér Sobotka zatím neodpověděl.

V žádném případě proto nesmíme připustit, aby se tato Úmluva jakkoli promítla do našich volebních či jakýchkoli jiných zákonů! Nesmíme připustit, aby tato věc u nás byla realizována a prostřednictvím zákonů uvedena v život! Je naopak zcela nezbytné tento chybný krok naší současné vlády co nejdříve napravit a od této Úmluvy, jakožto v dnešní době překonané a naprosto škodlivé věci, při nejbližší příležitosti odstoupit!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luděk Mazurek | úterý 15.9.2015 21:41 | karma článku: 38,21 | přečteno: 1517x
  • Další články autora

Luděk Mazurek

Můžeme být na našeho nového prezidenta hrdí a pyšní?

Přímá volba prezidenta se více či méně dotýká úplně každého z nás. Vypadá to v této souvislosti v poslední době tak, že jsme zemí se spoustou lidí plných nespokojenosti, lidí se smíšenými pocity studu, odporu, zloby i nenávisti.

26.1.2023 v 11:38 | Karma: 7,69 | Přečteno: 103x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Veřejná novinářská štvanice, kriminalizace a ostouzení lidí jako v komunismu 50. let!

Právo demonstrovat a vyjadřovat veřejně své názory patří neoddělitelně k demokracii. Avšak kriminalizování a veřejné ostouzení demonstrujících lidí s otevřenou výzvou k jejich zavírání - to patří do fašismu a komunismu!

28.9.2022 v 20:33 | Karma: 44,28 | Přečteno: 2466x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Ústava a Listina základních lidských práv a svobod je u nás pro vybrané lidi cárem papíru

Pokud by mně někdo před 30 lety řekl, že se k nám beztrestně vrátí bezpráví a praktiky komunismu 50. let minulého století a že pro vybrané nadřazené lidi se stane naše Ústava a Listina pouhým cárem papíru, tak bych tomu nevěřil.

5.4.2022 v 11:05 | Karma: 40,17 | Přečteno: 1689x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Kde byla BIS před 7 lety?!

Podle slov premiéra Babiše naše BIS odvedla vynikající práci, když dnes po 7 letech odhalila děsivou pravdu - výbuchy muničních skladů ve Vrběticích mají na svědomí ruští agenti a jde tedy o akt mezinárodního terorismu a války!

18.4.2021 v 9:23 | Karma: 39,55 | Přečteno: 1651x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Blokování účtů na veřejných serverech a cenzura.

Dne 16.12.2020 jsem na svém zdejším blogu napsal článek s názvem "Jsme znovu před rokem 1989? Kde je svoboda a demokracie, po které jsme tehdy volali?", ve kterém jsem popisoval současnou tvrdou cenzuru na Novinkách.cz.

17.1.2021 v 9:52 | Karma: 39,62 | Přečteno: 1388x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:28

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik