Nás nezničí IS, my se dokážeme vlastní hloupostí a zbytečnou servilitou zničit úplně sami

Proč jsme dne 17.7.2015 sami dobrovolně ratifikovali 23 let starou „Úmluvu o účasti cizinců na veřejném životě na místní úrovni“?! Aby se muslimským imigrantům v budoucnu lépe dařilo přebírat naše města a obce a ničit demokracii?

Dotaz na tuto věc také zazněl i v přímém přenosu z dnešní rozpravy Poslanecké sněmovny k imigrantské krizi – bez jakékoli odpovědi. Přitom jde z pohledu dnešní imigrantské krize o náš jednostranný, naprosto nesmyslný, ba přímo sebezničující krok! Navíc který jsme vůbec nemuseli udělat. O co tady jde?

V roce 1992 Rada Evropy, zřejmě v jakési tehdejší dobré víře v žádoucí zlepšení demokracie na místních úrovních států právě vzniklé nové Evropské unie, vytvořila listinu zvanou „Úmluva o účasti cizinců na veřejném životě na místní úrovni“ (dále jen "Úmluva") , kterou chtěla splnit zřejmý záměr umožnit cizincům pohybujícím se a žijícím v prostoru EU a v dalších zemích Evropy více se zapojit do veřejného života samospráv měst o obcí. Tedy mimo jiné – dát jim také možnost účastnit se komunálních voleb, a to jak v pozici voličů, tak i volených osob. Z tehdejšího pohledu to bylo celkem chválihodné. Zdálo se, že není žádný důvod, proč tak neučinit a tuto věc neumožnit – resp. proč nedat možnost těm pár cizincům někde usídleným a pracujícím na území evropských obcí, aby se mohli volně sdružovat a účastnit se místních voleb? Některé státy k tomu tehdy (a v příštích letech) proto přistoupily, jiné nikoli (např. Slovensko, Německo, Francie, Švýcarsko, Belgie, ….). Zdroj – zde a přehledná tabulka států - zde.

Ovšem z pohledu dneška, kdy se do Evropy valí statisíce imigrantů je zřejmé, že původní účel této Úmluvy je již překonaný, ba naopak dnes je a může být naprosto přímo škodlivý!

Úmluva totiž vůbec nerozlišuje, zda jde o usídlené cizince z Evropské unie nebo z členského státu Rady Evropy či o osobu z některé z afrických nebo arabských zemí. Dle této Úmluvy jsme se takto zavázali, že stačí, aby tito cizinci měli na našem území legální pobyt po dobu 5ti let (viz. zdroj výše) a budou pak moci jít do komunálních voleb a volit, aniž by byli občany ČR! Souhlasíme takto tedy s právem všech dnes i v budoucnu po dobu pouhých 5ti let u nás usídlených cizinců zakládat jejich vlastní místní sdružení za účelem vzájemné pomoci, zachovávání a projevování své kulturní svébytnosti nebo hájení svých zájmů ve věcech spadajících do působnosti místních orgánů, jakož i právo vstupovat do jakéhokoli sdružení. Mimo jiné takto může jít i o jakousi naprostou legalizaci vzniku nechvalných a naprosto nepřijatelných muslimských „No-go zón" s alternativním praktikováním stejně tak nepřijatelného středověkého práva šaría. (zdroj - zde)

Přesto jsme sami tuto Úmluvu starou 23 let (a tedy vzniklou v naprosto jiných podmínkách a k jinému účelu, než může být dnes doslova zneužita) aniž jsme museli, letos ratifikovali s tím, že u nás nabude účinnosti k 1.11.2015. Proč se tak stalo a jaké tato věc může mít skutečné důsledky, na to pan premiér Sobotka zatím neodpověděl.

V žádném případě proto nesmíme připustit, aby se tato Úmluva jakkoli promítla do našich volebních či jakýchkoli jiných zákonů! Nesmíme připustit, aby tato věc u nás byla realizována a prostřednictvím zákonů uvedena v život! Je naopak zcela nezbytné tento chybný krok naší současné vlády co nejdříve napravit a od této Úmluvy, jakožto v dnešní době překonané a naprosto škodlivé věci, při nejbližší příležitosti odstoupit!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Luděk Mazurek | úterý 15.9.2015 21:41 | karma článku: 38,21 | přečteno: 1517x