Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Buďto postavíme mimo zákon my je nebo časem oni nás! Zdá se, že jiná volba mezi tím není.

Válka u nás již vlastně začala. A projevuje se nejen otevřenou fyzickou invazí statisíců a milionů vetřelců do Evropy, ale také v čistě právní a legislativní rovině. Obojí zatím bohužel prohráváme na celé čáře!

Ty statisíce a miliony vetřelců, kteří se k nám valí, si totiž v drtivé většině spolu s islámem přinášejí či přímo již zastávají islámskou netolerantní a proto nenávistnou mocenskou ideologii založenou na právu šaria. Tato ideologie je v naprostém rozporu se vším, co na poli našeho svobodného života a demokracie doposud známe a zastáváme a co naši předci dříve velmi těžce vydobyli a vykoupili svým poznáním a zkušenostmi za cenu milionů životů ve dvou světových válkách, v dobách totality, fašismu a nacismu.

Tím vším si Evropa již prošla a má tedy (jak se říká) již „něco za sebou“. Odnesla si přitom ze své novodobé historie celou řadu ponaučení, které včlenila do takových „právních pevností“ a základů, jako je Listina základních práv a svobod či celá řada mezinárodnch úmluv o ochraně nejrůznějších lidských práv. Tyto věci jsou pak základními pilíři právních systémů zemí západních demokracii, mezi které se dnes již také řadíme.

K zabránění jakéhokoli návratu neblahých časů minulých jsme si pak stanovili určité právní meze a postavili jsme mimo zákon jakoukoli propagaci či šíření takových nenávistných a nelidských mocenských ideologiií, jako je fašismus, nacismus či komunismus. Co se však zatím u nás nedaří, je legislativní zavedení obdobného přístupu ke stejně nebezpečné a nepřijatelné mocenské ideologii, kterou je islám s jeho právem šaria, jehož nepřijatelné prvky dnes bohužel můžeme přímo v praxi sledovat na případu tzv. Islámského státu. Přitom můžeme vidět, kolik trestných činů, masových vražd a teroristických útoků již bylo v tomto duchu spácháno a kolik jich dnes a denně jen tento samotný Islámský stát páchá!

Hrubých rozporů islámského práva šaria s Listinou základních práv svobod je hodně a jeho absolutní neslučitelnost s naším právním systémem je nepochybná. Nejde tady o nic menšího, než o ty nejzákladnější společenské a právní principy, jako jsou např.: existence naprosté rovnoprávnosti žen, existence přípustnosti tělesných trestů vč. trestu smrti, otázka přípustnosti homosexuality, věc rovného přístupu k náboženským vyznáním, způsob samotného vzniku a výkonu státní moci, apod. Z toho je naprosto zřejmé, že v jednom státě prostě absolutně nemohou existovat dva takto naprosto rozdílné a rozporné právní systémy vedle sebe. Jakákoli tolerance práva šaria proto u nás není možná.

Ovšem islám a muslimové zastávají a požadují něco úplně jiného, a to právě možnost (ba přímo nutnost) takový pro nás nepřijatelný a naprosto odlišný společenský a právní systém u nás také zavést a praktikovat. A se současným přílivem muslimských imigrantů se to muslimům skutečně, pokud jim v tom nezabráníme, může časem podařit. Není totiž vůbec nereálné, že s využitím právě našich demokratických volebních principů a práv v blízké budoucnosti dojde k tomu, že právní silou volebních hlasů bude náš společenský a právní systém a jeho zákony muslimy změněn a doslova nahrazen nějakým jejich jiným importovaným mocenským systémem založeným na islámu a právu šaria. Tyto snahy (zatím jen o jakousi násilnou a předem nereálnou implementaci prvků práva šaria) se již dnes dějí např. ve Velké Británii či Francii, a to aniž by zde ještě došlo k dnešnímu obrovskému nárůstu počtu muslimů prostřednictvím masové imigrace. Zítra již takto nemusí jít jen o snahy, ale o běžnou a reálnou praxi.

Válka na tomto legislativním poli je tedy již dnes v plném proudu, přestože její existenci mnozí odmítají nebo nechtějí vůbec připustit. Na jedné straně stojíme my s naším současným existujícím demokratickým právem a na straně druhé stále se zvyšující počet muslimů s požadavkem na zavedení jejich importovaného práva šaria. A probíhá zde tedy a bude probíhat zásadní právní a legislativní boj o nic jiného či menšího, než, že - buďto my zavčasu tento cizí importovaný právní a mocenský systém založený na právu šaria u nás postavíme mimo zákon (jako nepřijatelný a neslučitelný s naším právem a způsobem života) a přicházející muslimové se budou muset přizpůsobit nám, nebo příchozí muslimové časem postaví mimo zákon náš současný právní systém a svým způsobem vlastně pak i nás všechny (coby bezvěrce a jinověrce).

Takže dnes znovu stojíme na pomyslné dějinné křižovatce a nezbývá nám, než si vybrat. Mnozí zatím takovou volbu buď úplně odmítají nebo odsouvají někam do ztracena a možná, že sami dokonce přímo počítají s tím, že se nějak „přizpůsobí“ a v případě nutnosti či potřeby bez problémů přijmou jakákoli nová islámská pravidla. Pravdou ale je, že jednou se takové volbě stejně nikdo z nás nevyhne a čas se stále zrychluje.

Moje volba je jasná – přestože na nejrůznější nešvary naší demokracie často nadávám a kritizuji je, chci bezpodmínečně a za každou cenu zachování našeho demokratického právního systému založeného na Listině základních práv a svobod!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luděk Mazurek | pátek 23.10.2015 19:00 | karma článku: 40,26 | přečteno: 1896x
  • Další články autora

Luděk Mazurek

Můžeme být na našeho nového prezidenta hrdí a pyšní?

Přímá volba prezidenta se více či méně dotýká úplně každého z nás. Vypadá to v této souvislosti v poslední době tak, že jsme zemí se spoustou lidí plných nespokojenosti, lidí se smíšenými pocity studu, odporu, zloby i nenávisti.

26.1.2023 v 11:38 | Karma: 7,69 | Přečteno: 103x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Veřejná novinářská štvanice, kriminalizace a ostouzení lidí jako v komunismu 50. let!

Právo demonstrovat a vyjadřovat veřejně své názory patří neoddělitelně k demokracii. Avšak kriminalizování a veřejné ostouzení demonstrujících lidí s otevřenou výzvou k jejich zavírání - to patří do fašismu a komunismu!

28.9.2022 v 20:33 | Karma: 44,28 | Přečteno: 2466x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Ústava a Listina základních lidských práv a svobod je u nás pro vybrané lidi cárem papíru

Pokud by mně někdo před 30 lety řekl, že se k nám beztrestně vrátí bezpráví a praktiky komunismu 50. let minulého století a že pro vybrané nadřazené lidi se stane naše Ústava a Listina pouhým cárem papíru, tak bych tomu nevěřil.

5.4.2022 v 11:05 | Karma: 40,17 | Přečteno: 1689x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Kde byla BIS před 7 lety?!

Podle slov premiéra Babiše naše BIS odvedla vynikající práci, když dnes po 7 letech odhalila děsivou pravdu - výbuchy muničních skladů ve Vrběticích mají na svědomí ruští agenti a jde tedy o akt mezinárodního terorismu a války!

18.4.2021 v 9:23 | Karma: 39,55 | Přečteno: 1651x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Blokování účtů na veřejných serverech a cenzura.

Dne 16.12.2020 jsem na svém zdejším blogu napsal článek s názvem "Jsme znovu před rokem 1989? Kde je svoboda a demokracie, po které jsme tehdy volali?", ve kterém jsem popisoval současnou tvrdou cenzuru na Novinkách.cz.

17.1.2021 v 9:52 | Karma: 39,62 | Přečteno: 1388x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Arkansas odstraní symboly „temných dob“. Do Kapitolu pošle Cashe a Batesovou

8. května 2024  15:12

Stát Arkansas ve vstupní hale amerického Kongresu ve Washingtonu tento týden nově začne...

Z cel do boje. Ukrajinský parlament schválil zákon o mobilizaci některých vězňů

8. května 2024  15:05

Ukrajinský parlament ve středu definitivně schválil zákon, který umožňuje mobilizaci vězňů...

Češi se zdrželi souhlasu s migračním balíčkem. Podle Fialy je třeba udělat víc

8. května 2024  10:59,  aktualizováno  14:07

Zástupci členských států Evropské unie ve středu v Bruselu potvrdili shodu na konečné podobě...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, humanitární pomoc se k civilistům nedostane

8. května 2024  9:48,  aktualizováno 

Izrael ve středu oznámil, že znovu otevírá přechod Kerem Šalom z Izraele do Pásma Gazy, který...

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik