Pomozte prosím - naslouchadla pro Patrička

Blíží se Vánoce a s ním čas splněných přání, zázraků a radosti ... chcete se podílet na jednom ze zázraků a splnit jednomu malému chlapci a jeho rodičům velké přání, dopřát jim radost? Jestliže ano, čtěte prosím dál, děkuji.

Radost z čeho? Z toho, že jejich synek bude moct slyšet a udělat tak pokroky ve svém vývoji. Přidejte se prosím do této události: http://www.facebook.com/event.php?eid=161351520572669 a přispějte nějakou korunou na účet, aby mu rodiče mohli zakoupit tolik potřebná naslouchadla, aby mohl konečně slyšet.

Se souhlasem Patrikových rodičů přikládám citaci z události, jen mírně upravenou:
"Patriček je jedno z kombinovaně postižených dětí v naší republice.

Po předčasném příchodu na svět ho životem provází postižení - dětská mozková obrna (dále jen DMO). DMO nelze vyléčit, její následky se ale dají zmírnit.
Z ležícího dítěte, které se v 18ti měsících neotočilo ani na stranu, je dnes téměř pětiletý kluk, který má velkou vůli být jako mladší bráška. Dnes se dokáže postavit, otočit a sednout si třeba na křeslo. Musím se pousmát když si vzpomenu na letošní lázně, kde byla paní rehabilitační z Páťi zoufalá, protože jediné, co chtěl, bylo chodit (stavět se u žebřin, chodit podél bradel, ...). 
Bohužel úsměv rychle zmizí při vzpomínce na vysvětlování, že je zbytečné Páťovi říkat, kam by se při cvičení měl dívat, co by měl dělat, ... 
Mimo pohybové postižení je Páťa nedoslýchavý. Nedoslýchavost u něho byla zjištěna ve 2 letech věku, kdy byl podle vyšetření (BERA) těžce až hluboce nedoslýchavý (oboustranně). Po roce byl na dalším audiometrickém vyšetření s výsledkem - středně těžká až těžká nedoslýchavost. Letos byl na vyšetření v Motolské nemocnici (před odjezdem měl uši vyčištěny na ORL). Toto poslední vyšetření potvrdilo středně těžkou (oboustrannou) nedoslýchavost. Výsledky některých vyšetření včetně psychologického posudku je možné najít na Patričkových stránkách: www.kdyzsluncenesviti.webnode.cz.
V současné době má Páťa naslouchadla Widex Bravo, které cenově odpovídají našim maximálním finančním možnostem. Bohužel jsou pro Páťu nedostatečná. Jak zmiňuje výrobce, naslouchadla jsou vhodná do relativně tichého prostředí, kde se uživatel sluchadla nesetká s obtížnými poslechovými podmínkami. Toho se u dítěte docílit prostě nedá. 
Foniatrem doporučená naslouchadla jsou Widex Inteo, která přináší svět „šitý“ na míru. Umožňují rozumět všemu kolem – dokonce když k vám lidé mluví zezadu. Bezkonkurenční porozumění řeči v hlučném prostředí a mnoho dalšího. Vice o těchto naslouchadlech najdete na: www.widex.cz.
Cena jednoho naslouchadla je 20 310 Kč. Patriček potřebuje dvě. 
Páťa slyší od hlasité silniční dopravy. Od narození žije v tichém světě a jeho mentální vývoj tomu odpovídá. Podle posledního psychologického vyšetření odpovídá přibližně ročnímu dítěti. Spadá tedy do pásma těžké mentální retardace. Podle paní doktorky nevypadá Patriček na těžce mentálně retardované dítě, ale na dítě, které díky vadě sluchu nemá žádné podměty ani možnost se rozvíjet. 
Patrik nemluví. Komunikuje pouze smíchem a pláčem. Slovům nerozumí (neví, co znamenají). Aby se mohlo sluchově postižené dítě zlepšovat, je potřeba mít nejpozději ve věku 4 let naslouchadla odpovídající sluchové ztrátě a potřebám uživatele. 
Hledáme spřízněné duše, které by nám pomohly udělat velký krok blíž k Páťově dušičce, k jeho snům a přáním. Zatím můžeme pouze hádat ... 
První krok - opatření odpovídajících naslouchadel."

S některými lidmi se život opravdu nemazlí, a jde-li o dítě, člověka to zasáhne ještě víc. Ale hlavně, u dětí je ještě stále šance na pokrok, na zlepšení, tak pomozte prosím. Zkuste se vžít do situace, že by právě vaše dítě neslyšelo a jen velmi těžko se s vámi dorozumívalo. Mám zdravou dcerku, ale dokážu si to živě představit a upřímně, Patričkovu rodinou obdivuji, že se s tím tolik perou a nevzdávají se, protože ne každý by to dokázal a raději by postižené dítě odložil. Oni ale bojují!!! Bohužel ale nemají tolik finančních prostředků, které by boj jejich synka s DMO mohly vylepšit. Tak prosím, spojme své síly a pomozme jim v jejich už tak těžké situaci, ať se pohnou aspoň o krůček dopředu.

I to, že předáte odkaz dál, může pomoci ... nemysleme jen na sebe a své blízké, nesmíme zapomínat ani na ty, kteří naši pomoc potřebují ...

Všem, kteří pomohou, patří obrovské DÍKY!

Autor: Lucie Morávková | středa 24.11.2010 13:02 | karma článku: 12,57 | přečteno: 1987x
  • Další články autora

Lucie Morávková

Povodně a lidé

3.6.2013 v 21:16 | Karma: 6,93

Lucie Morávková

Strach

2.6.2013 v 15:58 | Karma: 7,28

Lucie Morávková

Chudoba? Bohatství?

30.5.2013 v 22:51 | Karma: 10,02

Lucie Morávková

Dobře míněná ... facka

30.5.2013 v 16:22 | Karma: 8,80