Odpověď z Malajsie: Ne a ne a ne!

Sedmého ledna jsem psal o tom, že Izraelci ještě nedostali víza na letošní světový šampionát paraplavců, který se bude konat na přelomu července a srpna v Malajsii.

 

Jde o kvalifikační závody na tokijskou paralympiádu; o to významnější sportovní podnik jde.

 

Důvodem chování Malajsie jsou politické postoje tamního režimu, přesněji hluboká nenávist vůči Izraeli.

 

A ačkoli ze strany mezinárodních sportovních řídících orgánů přicházela ujišťování, že všechno nakonec dobře dopadne, středeční (16/1) odpověď malajsijského režimu je úplně jiná – nepřátelská, kategorická, šokující; nadto by měla být pro mezinárodní sportovní společenství nepřijatelná.

 

Malajsijská vláda totiž rozhodla, že za 1.) izraelské paraplavce do země na MS nepustí, a za 2.) v budoucnu nebude hostitelem žádné mezinárodní akce, které by se účastnili izraelští reprezentanti.

 

Postoj je to jasný. Teď už je na příslušných mezinárodních  řídících orgánech, aby se podle toho zařídily. Musí se rozhodnout, jestli hodlají podporovat tuto obludnou diskriminaci či nikoli. V tom druhém případě nezbývá nic jiného - a tím by se mělo začít - než Malajsii pořadatelství MS v paraplavání okamžitě odebrat. I kdyby v hostitelském městě Kuchingu měli ten nejobdivuhodnější plavecký komplex na této planetě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | středa 16.1.2019 12:46 | karma článku: 28,14 | přečteno: 701x