Místo diskuze: Poděkování v článku (Akt.)

Je to komická situace. Psát blogy na iDNES (zatím) mohu, byť toliko na svém blogu soukromém (na iDNES), diskutovat do 27. dubna 2024 nesmím.

 

Je to podobně komické, spíše tragikomické, jako při hodnocení textů blogerů na iDNES a hodnocení diskusí pod texty blogerů na iDNES. Do textů můžete napsat – kodex nekodex - prakticky jakoukoli sprosťárnu a urážku, použít téměř jakýkoliv vulgární výraz (třeba m*d*t senátorku horní komory tuzemského parlamentu), případně nehoráznost „Václav Klaus přistoupil k audině, rozepnul si poklopec svých manšestrových kalhot a poklekl si tak, aby se co nejpohodlněji dostal k výfuku. (…)… když se pak (Jakl) zase zvedal na nohy, zatímco prof. Klaus nebyl se svým dílem stále ještě hotový, jura!“ (ano, i takové nechutnosti je možné si přečíst na hlavní stránce blogů iDNES) a bude to v pořádku. Zkuste ale v diskusi použít výraz o několik řádů méně vulgární a urážlivý – a ban máte zajištěn.

 

Proč to ale píšu. V pondělí 30. listopadu jsem na svém soukromém blogu informoval o tom, že mám „na 25 týdnů a 4 dny“ zablokovaný vstup do diskusí. Problém je ale v tom, že i takovému „trestanci“ jako jsem já mohou do diskuse přispět lidé, kteří přístup zablokovaný nemají. Není jich mnoho – však také o tomto mém prostoru v zapomenutém zákoutí serveru iDNES ví málokdo -, ale i těmto lidem, pokud to autor uzná za vhodné, by chtěl odpovědět. Jenomže ouha – má ban. Nezbývá než zareagovat v článku.

 

Nuže tedy. Pan Refael Chvátal z Izraele (važme si takových čtenářů) napsal: „Tak splést se může každý. Proč takový ban?“ Proč takový ban, nevím a kromě toho – já jsem se nespletl. Odkaz na svůj blog v diskusích jsem uváděl v dobré víře; nenapadlo mě, že by něco takového, v rámci jednoho serveru, mohlo být považováno za spam. Panu Chvátalovi děkuji za příspěvek i za přízeň a posílám do Izraele projev své nejupřímnější solidarity a podpory.

 

Děkuji také za podporu panu Tomovi Vodvářkovi. Byť se ne ve všem shodneme, považuji ho za svého internetového přítele a také jeho přízně si vážím. Tom píše: „Postoji redakce nerozumím. Vaše články budu vyhledávat i nadále, Lubomíre.“ Postoji administrace nerozumím ani já (viz výše). Přístupu Toma si vážím dvojnásob, neboť i jeho články čtu se zájmem. V drtivé většině témat souzníme.

 

Toť pro tuto chvíli vše. Pokud nezasáhne „vyšší moc“, budu tímto způsobem reagovat i na případné reakce v dalších článcích.

 

DOPLNĚNÍ 30. 10. 2023/22:17 SEČ

Dodatečně děkuji za podporu všem, kdo ji vyjádřili poté, co jsem tento text zveřejnil.

 

 

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 30.10.2023 17:55 | karma článku: 0 | přečteno: 58x