Čokoládový festival. Malý fotoblog nejen o něm

Pošmourný sobotní den. Občas sprchlo, studený vítr, nevlídno. Šedivá obloha. Kam se vydat? Volba padla na karlovarský Čoko Fest.

 

Čokoláda ve všech možných podobách a nejen v pevném skupenství. Také čokoládové pivo, víno, čokoládový čaj, likéry. Nejrůznější druhy kávy a čokoládových nápojů. A k tomu bezpočet sladkostí všeho druhu. Vedle toho třeba chocokebab. To je Čoko Fest. Letos se konal v hotelu Thermal. Tam, kde Jiří Bartoška pořádá každoročně filmový festival. Čokoládová přehlídka měla i jeden zvláštní bonus. Až z Konga.

 

Tady je několik snímků.

... cestou krátké zastavení na karlovarských vánočních trzích. Andělský trubač. (Foto zde i níže autor článku.)

 

... celkový pohled na karlovarské vánoční trhy, kterým dominuje tento ozdobený strom. Správné atmosféře chybí lepší počasí.

 

... Karlovy Vary jsou aktuální. Před hotelem Thermal byla zřízena fanzóna u příležitosti právě probíhajícího pražského mistrovství světa ve florbale.

 

... obří obrazovka ve florbalové fanouškovské zóně. Odpolední semifinálový zápas ovšem nedopadl pro české barvy nejlépe. Naši podlehli Finům 2:7  a budou hrát v neděli  9/12 o bronz.

 

... jsme na místě.

 

... tekutá chutná nejlépe. Zvlášť, když musíte být ve vztahu k cukru mimořádně obezřetní.

 

... čokoládová kráska z Afriky. Žena k pohledání, pakliže se nemůžete nacpat čokoládovými lahůdkami a dostavíte se v době oběda - bez oběda. Prodávala speciality, zvolil jsem fazole s mletým masem a rýží (žena tvrdila, že v jídle byla i čokoláda). Nemohl jsem se nezeptat: Odkud jste?  -Z Konga. No jo, blesklo mi hlavou, ale Konga jsou dvě. Tak jsem to zkusil: Brazzaville? Samozřejmě trefa vedle. -Ne, odpověděla, Kinshasa. Takže je z toho většího Konga známého jako Demokratická republika Kongo, které jsme za našich mladých let znali pod názvem  Zaire. Ať tak či onak, jídlo měla výborné.

 

... vlastně tam byly africké krásky dvě. Kolegyně té "naší" prodávala - sladkosti v čokoládě. 

 

... a do třetice: tuzemská čokoládová kráska.  Ovšem pouze na plakátu.

 

... nabídka dne.

 

... pastva nejen pro oči.

 

vánoční strom z nafukovacích balónků. V pozadí vzpomínka na letošní filmový festival. Už se těšíme na příští.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 8.12.2018 18:15 | karma článku: 12,02 | přečteno: 196x