Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Trapné vítězství ruské drogové mafie

Ruská veřejnost se bouří proti uvěznění Jegora Byčkova - šéfa oddělení Fondu "Město bez drog", který svými aktivitami zřejmě zkřížil cestu místním drogovým bossům a lokální zkorumpované prokuratuře.

Jegor Byčkov Ruská veřejnost se bouří proti uvěznění Jegora Byčkova - šéfa oddělení Fondu "Město bez drog", který svými aktivitami zřejmě zkřížil cestu místním drogovým bossům a lokální zkorumpované prokuratuře.
Společnost v Rusku je pobouřená odsouzením k tři a půl letému trestu odnětí svobody šéfa okresního centra "Gorod běz narktotikov" (Město bez drog) Jegora Byčkova (23 let).
V březnu roku 2009 byl Jegor obviněn z únosu člověka a ublížení na zdraví vůči lidem, kteří procházeli rehabilitací v oddělení Fondu v Dolním Tagilu (Sverdlovská oblast). Prokuratura žádala 12 let odnětí svobody, ale proces byl skončen pro nedostatek důkazů o trestném činu.
Metody zbavení drogové závislosti, nebo chcete-li léčení drogově závislých, které se používají v této organizaci spočívají v tom, že narkomani jsou umístěni na delší dobu do speciálního zařízení, kde nemají přístup k drogám. Pacienti se dostávají do ambulance na základě písemně podepsané vícestranné smlouvy mezi Fondem, pacientem a rodiči nebo opatrovníkem pacienta. Souhlas s dobrovolným umístěním je tu prokazatelný.
Neochota prokuratury plnit svoji funkci tam, kde je to nejvíc zapotřebí, je obecně známá, ale o to více mnohé udivuje neobvyklá aktivita jejich členů v průběhu celého procesu proti Jegoru Byčkovi. Přesto, že se členové fondu včetně Jegora Byčkova nikdy před nikým neskrývali a ani během procesu proti Jegoru nebyl nikdo zatčen, si prokurátorka Kuznětcová vyžádala ochranu své osobnosti speciální jednotkou a udělala z procesu skutečnou show. Při vyhlášení rozsudku došlo ke tragikomické situaci, kdy prokuratura nebyla schopná zajistit, aby na lavici poškozených seděli oběti.
Proti uvěznění Jegora Byčkova vystupují nejen řadoví občané (početné akce na podporu), ale také některé celebrity. Prezident Ruska Dmitrij Medvěděv slíbil prošetřit daný případ, ale veřejnost se ke slibu staví spíše skepticky, hlavně proto že dřívější podobné sliby Medvěděva neměli žádný kladný výsledek.
Každý chápe, že Jegora "objednali" ti, proti kterým bojoval. Stát ho teď strčil do kriminálu, tj. tam, kde sedí ti distributoři, kteří byli zatčeni během společných akcích Fondu a státního protidrogového oddělení.
Myslím, že v českých médiích se toto téma ještě objeví, protože proces (a rozsudek) s Byčkovým je drsný i pro Rusko. Trochu zavádějící titulek uvádí Topky.sk: Unášal a väznil narkomanov, aby ich vyliečil

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dmitriy Lovermann | pátek 22.10.2010 11:30 | karma článku: 12,69 | přečteno: 1070x
  • Další články autora

Dmitriy Lovermann

V jakém jazyce přemýšlí cizinci

Již několikrát se mě ptali, v jakém jazyce jsem dělal poznámky na vysoké nebo ve kterém jazyce si píšu poznámky ve svém zápisníku dneska. Odpověď byla jasná: samozřejmě v češtině. Na přednáškách to jinak ani nejde. První důvod je samotná nová látka a terminologie. Spoustu věci jsem v životě poznával tady, v České republice a to v češtině. Existuje spousta informace, které mi vešly do hlavy právě v češtině. To se projevuje i v tom, že na mnohá témata je pro mě jednodušší mluvit česky, protože terminologii jsem poznával a vstřebával v češtině. Abych uměl mluvit o účetnictví ve svém rodném jazyce, potřebuji si o tom něco přečíst, najít ekvivalenty těm pojmům v češtině, které mám v hlavě a které často v životě používám. Zní to divně, ale je to tak.

26.8.2010 v 5:05 | Karma: 12,42 | Přečteno: 1216x | Diskuse| Kultura

Dmitriy Lovermann

Kde se prodávají manželky..

Indie zase překvapuje: nový trend postihl několik států Indie. Zadluženost přivedla k tomu, že muži prodávají svoje manželky, aby zaplatili dluhy. Ceny na indické ženy se pohybují od 4000 do 12000 rupií (60-170 eur). Čím je žena krásnější, tím větší cenu má.

10.9.2009 v 15:02 | Karma: 10,18 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Společnost

Dmitriy Lovermann

Není zebra jako zebra

V jedné městské části Petrohradu se začaly objevovat zebry neobvyklé barvy pro přechod chodců. Jsou červenobílé! Nové zebry jsou vidět z větší vzdálenosti a chodci novinku na silnicích hodnotí pozitivně: řidiči se zastavují častěji. Administrace města chystá nové zebry na místa s největším počtem dopravních nehod.Samozřejmě se objevují i nespokojené hlasy občanů města, kteří si myslí, že se jedná o plýtvání penězi z rozpočtu města.

9.9.2009 v 17:48 | Karma: 6,97 | Přečteno: 771x | Diskuse| Společnost

Dmitriy Lovermann

Rumunského brankáře prý zabil míč

Goalkeeper fotbalového týmu Dunarea , zemřel na tréninku. Do bránky Alexandra Iatana se musel kopat penalty, míč trefil brankáře do břicha. Krátce poté Iatan padl na trávník. Ihned zavolali sanitku. Po cestě do nemocnice brankař zemřel. Zprávu zveřejnilo rumunský server Sport. Po zásahu 19-letý brankař byl schopen ještě chvíli pokračovat ve hře, avšak zanedlouho upadl do bezvědomí. Lékaři poskytli první pomoc, ale nedokázali zachránit život Iatanovi. Zatím se nic neví o skutečné přičině smrti brankaře. Lékaři předpokládají, že kop do břicha mohl způsobit zástavu srdce. Další příčinou může být infarkt.

5.9.2009 v 22:25 | Karma: 5,09 | Přečteno: 1291x | Diskuse| Sport

Dmitriy Lovermann

Abilénský paradox

Abilénský paradox je paradox, který se spočívá v tom, že skupina lidí může přijmout řešení, které odporuje možné volbě jakéhokoliv ze členů skupiny kvůli tomu, že každý si myslí, že jeho cíle jsou v rozporu s cílí skupiny a proto nenamítá. Tento fenomén je příkladem skupinového myšlení. Je snadno vysvětlitelný různými sociálními vědami, dokazujícími, že člověk jen zřídka koná v rozporu s myšlenkami skupiny. Je zajímavé, že na tento paradox se zapomíná v okamžiku příjetí manažerských a marketingových řešení. Zkušení organizátoři teambuildingových akcí určitě ukazují svým klientům, že úspěch jednohlasně přijatého řešení v teamu je zdánlivý. Co si o tom myslíte?

5.9.2009 v 21:16 | Karma: 6,39 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Češi s kradenými věcmi v Rakousku při honičce s policií proráželi zábrany

7. května 2024

Rakouská policie dnes v okrese Freistadt zatkla dvojici Čechů s kradenými věcmi vysoké hodnoty....

Kreslíř přežil útok na Bataclan, teď traumatizovaný spáchal sebevraždu

7. května 2024  21:05

Francouzský kreslíř Fred Dewilde, který přežil teroristický útok na hudební klub Bataclan, spáchal...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  20:54

Izraelská armáda v úterž zahájila operace na východě Rafáhu, který leží na jihu Pásma Gazy a kde...

Zdechovský se musí omluvit Němcovi za meme. Odvolám se, říká europoslanec

7. května 2024  20:42

Europoslanec Tomáš Zdechovský se musí omluvit advokátovi Petru Němcovi za protiprávní jednání na...

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x
Blogito ergo sum :)